«سخن گفتن درباره خداي شخصي» نوشته ونسان برومر به فارسي ترجمه ميشود. اين اثر در حوزه كلام جديد غربي جاي ميگيرد.-
سيدهزهرا حسيني ادامه داد: ونسان برومر، فيلسوف و متأله و استاد دانشگاه كمبريج، در اين اثر، ارتباط انسان با خدا را بررسي ميكند و درباره خداي شخصي سخن ميگويد. برومر تاكنون كتابهاي متعددي را درباره موضوعات جديد فلسفه دين تاليف كرده است.
وي اين اثر را يكي از بهترين آثاري دانست كه در اين باره نوشته شده و گفت: ميتوان اين كتاب را شبيه «من و تو»ي مارتين بوبر است دانست كه درباره خداي شخصي نوشته شده است.
حسيني درباره اين موضوع توضيح داد: هر شخصي در ذهن خود فارغ از القاي باورهاي مذهبي، خدايي دارد كه تنها يك خداي ذهني نيست و شخص ارتباطي عميق با او دارد و به تعبير ديگر خدایش را «تو» خطاب ميكند.
اين مترجم تاكيد كرد كه مبحث خداي شخصي در كلام جديد غربي تنها در غرب پستمدرن مطرح نيست و ميتوان مصداق آن را حتي در مثنوي مولانا يافت. وي گفت: در داستان «موسي و شبان» مثنوي مولانا، شبان با خداي خودش كه متناسب با ذهن اوست سخن ميگويد و اين خداي شبان در مرتبه خداي شخصي است و ملهم از يك آموزه تكليفي نيست. خدايي است كه شبان از طريق دلش و فارغ از هرگونه الهيات تنزيهي با او سخن ميگويد.
حسيني افزود: خداي شخصي كه متكلمان جديد غربي از آن سخن ميگويند، تضادي با باورهاي ديني ما ندارد، زيرا اين مبحث مختص غرب پستمدرن نيست و در فرهنگ و باورهاي ما نيز وجود دارد. تنها كاري كه متكلمان جديد غربي درباره اين مبحث انجام دادهاند، فلسفي و تئوريزه كردن آن است.
وي به شهرت برومر در حوزه فلسفه دين اشاره كرد و گفت: در ايران نيز پاياننامهها و مقالاتي درباره انديشههاي اين فيلسوف نوشته شدهاند.
حسيني، علاقه شخصي و حوزه مطالعاتياش در فلسفه غرب را انگيزهاش از ترجمه اين اثر دانست و گفت: قصد دارم پس از ترجمه اين اثر، برخي ديگر از كتابهاي برومر را نيز ترجمه كنم.
كتاب «سخن گفتن درباره خداي شخصي» را نشر دفتر علم منتشر ميكند.
نظر شما