چهارشنبه ۷ تیر ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۹
افراش: کیفیت در چاپ باید به دغدغه ملی تبدیل شود

نشست خبری «دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ» چهارشنبه (7 تیرماه) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب با حضور فعالان حوزه چاپ برگزار شد. یوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد بر اهمیت مبحث کیفیت در تمامی جنبه‌ها به ویژه چاپ و تبدیل شدن آن به دغدغه‌ ملی تاکید کرد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،نشست خبری دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ، با حضور یوسف افراش، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد، دکتر خدایار صادقی، دبیر دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ و محمدرضا رحیمی یگانه، مدیرعامل شرکت مایرملنهوف (یکی از حامیان اصلی این کنفرانس) و فعالان و روسای اتحادیه‌های مرتبط با چاپ و نماینده رسانه‌های تخصصی این حوزه، عصر چهارشنبه (7 تیرماه) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد. 

افراش در ابتدای این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و به فال نیک گرفتن تقارن کنفرانس با این ایام، گفت: نقش و اهمیت صنعت چاپ در توسعه اقتصادی، فرهنگی و نیز در اشتغال‌آفرینی بر هیچ فردی پوشیده نیست. 

وی افزود: زندگی بدون چاپ امکان‌پذیر نیست و بحث کیفیت در چاپ مقوله‌ای است که در کنار سایر مشکلات و دغدغه‌های جدی برای فعالان این عرصه و دست‌اندرکاران چاپ بسیار مهم است،چراکه به دلیل عدم توجه به موضوع کیفیت، بازار کشورمان تحت تاثیر بازار کشورهای همسایه قرار گرفته و توان رقابت با سایر کشورها را از ما می‌گیرد. 

افراش با تاکید بر این که در برخی از بخش‌های صنعت چاپ توان بالایی داریم و صادرات صورت می‌گیرد، عنوان کرد: متاسفانه معضل اصلی ما نهادینه نشدن بحث کیفیت در کشور است و باید در کنار سایر موضوعات در این راستا گام برداریم. 

رییس شورای سیاست‌گذاری این کنفرانس با اشاره به این‌که مقوله کیفیت ریشه در اعتقادات فرهنگی، مذهبی و دینی ما دارد گفت: امیدواریم این کنفرانس و برنامه‌هایی از این دست سبب شود تا با کمک فعالان این عرصه، موضوع کیفیت در تولیدات را به دغدغه ملی تبدیل کنیم و فرهنگ آن را در کشور نهادینه کنیم. 

در ادامه خدایار صادقی، با اشاره به این که این کنفرانس برای دومین بار در کشور برگزار می‌شود گفت: از اهداف برگزاری این نشست اعلام آخرین جزییات برنامه در حضور حامیان این کنفرانس و رسانه‌های خبری است. 

وی در ادامه با اشاره به این‌که یکی از مهمترین سوالات مطرح شده درباره کنفرانس این است، که موضوعات کنفرانس متعدد و متنوع است و تمامی این موضوعات زیرمجموعه کیفیت نیست، اظهار کرد: نامگذاری مدیریت کیفیت برای کنفرانس به دلیل اهمیت این موضوع و نیز ارتباط همه مسایل و موضوعات از جمله کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی این صنعت به مدیریت و کیفیت است. 

صادقی با تاکید بر گستردگی واحدهای تولیدی و ارتباط آن‌ها به موضوع کیفیت، دلیل گنجانده شدن موارد متعدد در کنفرانس را این گستردگی دانست و عنوان کرد: دوره قبلی کنفرانس در آبان ماه 88 برگزار شد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت، برگزاری آن دوره سبب بهره‌مندی از تجربیات شد تا در این دوره بتوانیم از آن‌ها بیشتر استفاده کنیم. 

صادقی در بخش دیگر از سخنانش به ارایه آماری از حضور متخصصان و مدرسان دانشگاه فعال در عرصه چاپ که در استخراج موضوعات این کنفرانس همفکری کردند، پرداخت و گفت: 80 نفر در قالب 12 کمیته، 220 مورد از موضوعات مهم کنفرانس را استخراج کردند که در پنل‌های تخصصی کنفرانس بررسی خواهد شد.

این مدرس دانشگاه افزود: در دوره دوم این کنفرانس، سعی کردیم نهایت همکاری را با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و صنعتی داشته باشیم و 37 شرکت در برپایی این کنفرانس حامی علمی و مالی ما هستند. 

در بخش دیگر این نشست خبری، رحیمی‌یگانه ضمن معرفی شرکت مایرملنهوف، گفت: دلیل اصلی حمایت مالی شرکت ما از کنفرانس اهمیت به مقوله کیفیت است چراکه شرکت به طور تخصصی بر موضوع کیفیت تمرکز کرده و معتقدم در ایران هم با رعایت استاندارها و مدیریت مناسب می‌توان به مقوله کیفیت دست یافت. 

در ادامه این نشست خبری، پرسش و پاسخ انجام شد. صادقی در پاسخ به سوال خبرنگار «ایبنا» مبنی بر اهمیت مقوله اطلاع‌رسانی و به‌روز کردن سایت کنفرانس گفت: از فردا اطلاعات پنل‌های تخصصی و برنامه‌های کنفرانس در سایت قرار می‌گیرد و سعی می‌کنیم بخش‌های دیگر سایت را نیز به‌روز کنیم. 

وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر «ایبنا» مبنی بر اهیمت خروجی مناسب از کنفرانس و گردآوری آن در قالب یک کتاب گفت: در دوره اول کنفرانس ویژه‌نامه‌ای قرار بود چاپ شود ولی به دلایلی منتشر نشد ولی در این دوره ویژه‌نامه‌ای را با محوریت موضوعات کنفرانس منتشر خواهیم کرد. 

در پایان نشست، مصاحبه‌های ویدیویی از اعضای پنل با موضوع کنفرانس انجام شد که قرار است در روز افتتاحیه پخش شود. دومین کنفرانس ملی مدیریت کیفیت در چاپ، شنبه 24 تیرماه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی افتتاح خواهد شد.

حاشیه‌های نشست خبری
پنل تخصصی چاپ و رسانه‌های تخصصی به دلیل همکاری نکردن اعضای این پنل که شامل خبرنگاران حوره تخصصی چاپند حذف شد و این امر با توجه به مشکلات فعالان خبری این حوزه در پنلی که یکم خردادماه امسال در محل دبیرخانه این کنفرانس برگزار شد جای تعجب دارد! 

صادقی زمانی که با اظهار تعجب برخی از خبرنگاران این حوزه به دلیل حذف این پنل روبه‌رو شد، اظهار امیدواری کرد اگر خبرنگاران همکاری کنند می‌توان سخنرانی با حضور اصحاب رسانه و با موضوع انتظارات دو طرف از یکدیگر را در برنامه کنفرانس جای داد. 

برنامه‌های پنل‌ها و زمان‌بندی آن‌ها به همراه برگه‌ای به منظور معرفی حامیان و برگزارکنندگان این مراسم در اختیار حاضران قرار گرفت ولی اسامی سخنرانان فاش نشد!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها