به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان با خلق آثارشان سهم بزرگی در ترویج ادبیات داشته اند.
لوسیل کلیفتون
لوسیل کلیفتون، شاعر و نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1936 در نیویورک دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی وی 11 کتاب شعر، یک کتاب داستان و 19 کتاب برای کودکان جای دارد و در میان کتاب های شعرش، دو کتاب وی نامزد دریافت جایزه پولیتزر بوده است. وی نخستین کتاب شعرش را با نام «اوقات خوش» در سال ۱۹۶۹ منتشر کرد که از سوی نیویورک تایمز به عنوان یکی از ۱۰ کتاب برتر سال انتخاب شد. او از سال 1974 تا 1985 ملک الشعرای ایالت مریلند بود و در سال 2000 برای کتاب «برکت قایق ها؛ اشعار منتخب» توانست جایزه کتاب ملی آمریکا را به دست آورد. در سال 1988 دو دیوان او با نام «زن خوب؛ اشعار و یک خاطره» و «بعدی» توانستند نامزد دریافت جایزه پولیتزر شوند. وی در سال 2007 توانست جایزه شعر راث لیلی را به خود اختصاص دهد. او در سال 2010 در 73 سالگی درگذشت.
گاستون باشلار
گاستون باشلار، نویسنده، شاعر و متفکر فرانسوی چنین روزی در سال 1884 دیده به جهان گشود. او از 35 سالگی با مطالعه بیشتر به سوی دنیای ادبیات رهسپار شد و در عمر 78 ساله اش۲۱ جلد کتاب منتشر کرد. «بوطیقای فضا» که در سال 1958 آن را منتشر کرد یکی از آثار برجسته اوست که با اقبال بسیاری روبه رو شد. از دیگر آثار وی می توان به «معرفت شناسی»، «شعله شمع»، «روانکاوی آتش» و «پدیدار شناسی خیال» اشاره کرد. وی اکتبر 1962 از دنیا رفت.
لافکادیو هرن
لافکادیو هرن، نویسنده ایرلندی چنین روزی در سال 1850 دیده به جهان گشود. او از نخستین اروپاییانی بود که ژاپن را برای جستجوهای ادبی اش انتخاب کرد و به فرهنگ و مردم این سرزمین دلبسته شد، آنجا ماند و به مطالعه گسترده و عمیق در فرهنگ مردم پرداخت. او خیلی زود با ورود به عالم ادبیات چهره ای بین المللی به دست آورد و با کتاب هایش که درباره ژاپن نوشته شده مشهور شد. از مشهورترین آثار وی می توان به «ژاپن شبحوار»، «کوکزو» و «درخت ابدی» اشاره کرد. او سرانجام ملیّت ژاپنی گرفت و نام کویزومی را برای خود انتخاب کرد. وی سپتامبر 1904 از دنیا رفت.
چهارشنبه ۷ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۴
نظر شما