به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نخستين نشست رسانهاي مهدی اخوان بهابادی، ريیس مرکز ملي فضای مجازی کشور امروز سهشنبه ششم تیرماه برگزار شد.
وي در ابتداي اين نشست با بيان اينكه دستور تشكيل شوراي عالي فضاي مجازي اسفندماه سال گذشته و با دستور مقام معظم رهبري صادر شده است، گفت: تركيب اين شورا از مجموعهاي افراد حقيقي و حقوقي است و به طور مستقيم زير نظر مقام معظم رهبري به فعاليت خواهد پرداخت.
اخوان ادامه داد: تاكنون سه شوراي عالي(شوراي عالي انقلاب فرهنگي، شوراي عالي امنيت ملي و شوراي عالي فضاي مجازي) در سطح كشور زير نظر مقام معظم رهبري فعاليت داشتهاند كه در اين ميان سه شورا، شوراي عالي فضاي مجازي نخستين شورايي است كه از زمان رهبري آيتالله خامنهاي تشكيل شده و به عبارت ديگر، نخستين شورايي به شمار ميرود كه در زمان ايشان شكل گرفته است.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي اضافه كرد: رياست اين شورا بر عهده رييس جمهوري است و روساي قواي سهگانه كشور در شوراي عالي فضاي مجازي نيز حضور دارند.
به گفته اخوان تشكيل اين شورا و تركيب آن گوياي آن است كه حاكميت عزم جدي براي ورود مقتدرانه به بحث فضاي مجازي دارد.
ريیس مرکز ملي فضای مجازی کشور همچنين گفت: مساله فضاي مجازي براي رهبر انقلاب يكي از بزرگترين و مهمترين موضوعات كشور است و ايشان تشخيص دادند كه اين شورا در اين سطح عالي تشكيل شود.
وي افزود: كارهاي كارشناسي براي تشكيل اين شورا بيش از يك سال به طول انجاميد و اگرچه مقدمات تشكيل اين شورا از سالهاي پيش وجود داشت، ولي يك سال طول كشيد تا اينكه رهبر انقلاب در اسفندماه سال گذشته دستور تشكيل اين شورا را صادر كردند.
رييس مركز ملي فضاي مجازي تاكيد كرد: بنابراين رهبر انقلاب تدبير كردند تا اين شورا در عاليترين سطح ممكن تشكيل شود و ذيل آن نيز مركز ملي فضاي مجازي ايجاد شود كه وظايفي فراتر از دبيرخانه شوراي عالي فضاي مجازي دارد.
اخوان همچنين عنوان كرد: در هفتههاي اخير و پس از تشكيل اين شورا، تريبون ضد انقلاب سعي داشت با خبرپراكنيهاي مختلف اينگونه القا كند كه اين شورا صرفا با اهداف امنيتي تشكيل شده است اما مروري كوتاه بر اعضاي اين شورا به خوبي مشخص ميشود كه چنين هدفي مدنظر ما نيست و از 20 عضو شوراي عالي فضاي مجازي تنها سه عضو جزو مقامات امنيتي و انتظامي محسوب ميشوند. به عبارت ديگر، تنها يك هفتم از اعضاي اين شورا جزو مقامات امنيتي و نظامي و انتظامي كشور هستند.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي، همچنين در اين نشست تاكيد كرد كه تشكيل و راهاندازي چنين شورايي به معناي حذف بخش خصوصي و ساير بخشهاي فعال در حوزه فضاي مجازي نيست اما با اين حال ممكن است تغييراتي در شكل دستگاههاي متولي اين بخش حاصل شود.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به ناهماهنگي در بخشهاي مختلف كشور در اين عرصه افزود: دستگاههاي مختلفي در هر سه قوه كشور فعاليت ميكردند كه فعاليتهاي آنها، همجهت و همسو نبود. به همين جهت نياز به تاسيس واحدي مستقل كه هماهنگي ميان اين فعاليتها را به وجود آورد احساس ميشد.
وي گفت: از سوي ديكر كمكاري برخي از دستگاههاي كشور در اين حوزه موجب شد تا دغدغه تاسيس چنين شورايي در ميان مسوولات عالي رتبه كشور به وجود بيايد.
اخوان با بيان اينكه امروز صحبت از ايران مجازي مطرح است، گفت: ايران مجازي مرز جغرافيايي ندارد اما بايد مشابه چاره انديشيهايي كه براي ايران واقعي انجام شده براي اين فضا نيز انجام شود.
اين مقام مسوول همچنين به وظيفه مركز ملي فضاي مجازي اشاره كرد و افزود: اين مركز مهمترين فعاليتش مطالعه و رصد وضعيت فعلي دستگاههاي كشور در اين حوزه است. درباره اين موضوع موازيكاريهايي وجود دارد كه بايد تدبيري براي آن انديشيده شود.
بخش ديگر اين نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران از اخوان اختصاص داشت.
رييس مركز ملي فضاي مجازي در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا مبني بر اينكه آيا در اين شورا سياستگذاري خاصي براي توليد و انتشار آثار مكتوب، بهويژه كتاب با هدف شناساندن ضرورت و اهميت فضاي مجازي به عموم مردم و نيز چگونگي ورود به اين فضا انديشيده شده است، گفت: به موضوع توليد آثار مكتوب در اين زمينه از دو جنبه نگاه شده است؛ در وجه اول براي آموزش عموم و تبليغات سر فصلي در اين شورا ديده شده تا مردم به اندازه كافي با امكانات فضاي مجازي آشنا شوند.
وي ادامه داد: ضعف آگاهي مردم در اين زمينه بهگونهاي است كه امروز همه مردم يك گوشي تلفن همراه دارند و از خدمات آن استفاده ميكنند اما اكثريت مردم ما نسبت به فضاي مجازي، قابليتها و تهديدهاي آن اطلاعات كافي ندارند بنابراين توليد و انتشار آثار مكتوب به اين موضوع كمك ميكند.
رييس مركز ملي فضاي مجازي همچنين با اشاره به رشد فزاينده سايتهاي ارايهكننده منابع اطلاعاتي افزود: از سوي ديگر در خود فضاي مجازي نيز ارايه اطلاعات از طريق كتابخانههاي ديجيتال، سايتهاي دايرهالمعارف و ... صورت ميگيرد و اين سايتها از پر بازديدكنندهترين وبگاههاي فضاي مجازياند.
وي تاكيد كرد: امروز شاهديم كه سايتهايي كه به معرفي و فروش كتاب ميپردازند نيز جز سايتهاي پر مخاطبند، بنابراين اين مدلها در دنيا حل شده است.
اخوان با بيان اينكه ما نيز در كشور حجم انبوهي از اطلاعات را براي ارايه در فضاي مجازي داريم اضافه كرد: بايد اين اطلاعات را در فضاي مجازي ارايه كنيم. متاسفانه در اين زمينه بيش از حد ضعيف هستيم.
وي ادامه داد: ما محتواي لازم را براي ارايه در فضاي مجازي روي كتابخانههاي ديجيتال و ... داريم. كافي است تا امكانات زيرساختي ارزان قيمت در اختيار علاقهمندان قرار گيرد و ضمانتهاي حقوقي مانند كپي رايت نيز رعايت شود تا شاهد حضور فعال خود در اين فضا باشيم.
سهشنبه ۶ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۳
نظر شما