به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان با آثار ماندگارشان موجب غنی شدن ادبیات جهان شده اند.
آمبروز بیرس
آمبروز بیرس، داستان نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1842 در اوهایو به دنیا آمد. او پیرو مکتب رئاليسم ادبی بود و با دیدی طعنهآمیز به رخدادها مینگریست و از آن جا که قلم تندی داشت، او را بیرس تلخ هم میخواندند. وي در جنگ داخلی آمریکا به خدمت ارتش در آمد و پس از چهار سال نبرد زخمی شد و خاطرات تلخ آن روزها او را به نوشتن ترغیب کرد. وي علاوه بر رمان، داستان کوتاه نیز در کارنامه ادبی خود دارد که در آن ها به موضوع جنگ و روح مردگان می پردازد. بيرس با نگارش کتاب «فرهنگ شیطان» که از سال 1906 آغاز کرد به شهرت رسید، در این کتاب او واژگان را با طنزی تلخ معنا می کند. «رقص مردگان» و «شوق دوست» از دیگر آثار اوست. وی در سال 1914 از دنیا رفت.
آرسنی تارکوفسکی
آرسنی تارکوفسکی، شاعر روسی چنین روزی در سال 1907 به دنیا آمد. او از بزرگترین شاعران قرن بیستم روسیه و پدر فیلمساز سرشناس روسی آندری تارکوفسکی است. او از سال 1924 تا 1925 برای روزنامه کار کرد پس از آن به دانشگاه مسکو رفت و در آنجا اشعار ترکمنی، گرجی، ارمنی و عربی را ترجمه کرد. نخستین مجموعه شعر وی با عنوان «پیش از برف» در سال 1962 منتشر شد. «روز برفی»، «کارهای منتخب» و «از جوانی تا پیری» از دیگر کارهای اوست. او ماه می 1989 در مسکو دیده از جهان فروبست.
ارنستو ساباتو
ارنستو ساباتو، نویسنده و رمان نویس برجسته آرژانتینی چنین روزی در سال 1911 در حومه بوئنوس آیرس در خانوادهای پر فرزند به دنیا آمد. او جوایز ادبی بسیاری را به خاطر کتابهایش دریافت کرد اما عمده شهرت خود را به خاطر مخالفتهای سرسختانه با حکومتهای نظامی آمریکای لاتین و دفاع از حقوق بشر به دست آورد. «تونل» معروفترین اثر وی در سال ۱۹۴۸ منتشر شد و تحسین منتقدان را برانگیخت و به بسیاری از زبانها از جمله فارسی ترجمه شد. «قهرمانان و گورها» یکی دیگر از آثار اوست که این کتاب نیز به فارسی ترجمه شده است. او در سال 1984 برنده جایزه ادبی سروانتس و در سال 2007 نامزد دریافت جایزه ادبی نوبل شد. وی آوریل 2011 از دنیا رفت.
لارنس بلاک
لارنس بلاک ،نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1938 دیده به جهان گشود. او برای نوشتن داستان های پلیسی بسیار شهرت دارد و از این رو 50 رمان و بیش از 100 داستان کوتاه را در کارنامه ادبی خود به ثبت رسانده است. بلاك ابتدا کتاب «گناهان پدران» را به رشته تحریر در آورد و پس از آن دومین کتابش را با عنوان «هشت میلیون راه برای مردن» نوشت که به شهرت زیادی رسید. «وقتي كه جين ميل لعنتی تعطيل می كند» و «بيرون از عصر بريدن» از دیگر آثار اوست.
ژولیا کریستوا
ژولیا کریستوا، فیلسوف و نویسنده بلغاری- فرانسوی چنین روزی در سال 1941 در بلغارستان دیده به جهان گشود. او از جوانی در فرانسه زندگی می کرد و از تاثیر گذارترین نویسندگان فرانسه در سطح بین المللی در زمینه نظریه فرهنگی و اجتماعی به حساب می آید. وي نخستین کتابش را در سال 1969 منتشر کرد. «بیگانه با خودمان» و «ملت هایی بدون ملی گرایی» از آثار او هستند. كريستوا جایزه بین المللی هلبرگ را در سال 2004 از آن خود کرد.
اسکات اودن
اسکات اودن ، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1967 دیده به جهان گشود. رمان های او مبنای تاریخی دارد و در کارنامه ادبی وي رمان و داستان کوتاه بسیاری به چشم می خورد. اودن نخستین رمانش را با عنوان «مردی از برنز» در سال 2005 منتشر کرد که تاریخ آن به سال 1976 بازمی گردد. «شیر مصری» و «پناهگاه» از دیگر آثار اوست.
روبرت شارو
روبرت شارو، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1978 دیده از جهان فروبست. وی آوریل 1909 به دنیا آمد. او که از نویسندگان پرکار دهه 1940 محسوب می شود، «صد هزار سال از تاریخ مرد ناشناخته» را در سال 1963 منتشر کرد و پس از آن «دنیای فراموش شده» را در سال 1973 به چاپ رسانید. «اسرار دنیا» و «خدایان ناشناخته» از دیگر آثار اوست.
یکشنبه ۴ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵
نظر شما