مسوول روابط عمومي ادراه كل كتابخانههاي عمومي آذربايجان شرقي گفت: یکی از معیارهای سنجش توسعه ملی و حتی فردی یک جامعه، توجه به میزان سواد و آگاهی عمومی و تخصصی است که بدون مطالعه میسر نمیشود.-
وی ادامه داد: از بُعد توسعه ملی نیز همه ما در این فرایند نقش داریم و مسوولیم و کوتاهی در این زمینه خسارتهای فردی و اجتماعی فراوانی را به بار خواهد آورد. بنابراین، اگر کتابخوانی وظیفهای ملی است، هیچ کوتاهی در این زمینه، هم از جنبه عرضه و هم از جنبه تقاضا پذیرفتنی نیست.
این کارشناس با بیان اینکه نگاه تبلیغی و حتی شعاري در این حوزه میتواند نتیجه برعکس ببار آورد، گفت: یکی از آسیبهای وارد بر تبلیغات کتابخوانی در جامعه، بيان این شعار است که کتاب، کتابخوانی و مطالعه از گستره زندگی روزمره خارج ميكند و آن را در بازه اوقات فراغت قرار میدهد.
درمنثاری با اشاره به دو توصیه که در این حوزه میتواند نتیجهبخش باشد، بیان کرد: در مرحله نخست، برنامهریزیها قرار دارند که شامل مدیریت، آموزش و تبلیغاتند. اين برنامهریزیها باید به گونهای باشند که به معنای واقعی ارزش و چرایی کتابخوانی و مطالعه را به افرادی که مطالعه نمیکنند، تفهیم شوند. این موضوع، نیازمند واکاوی عمیق و طراحی سناریوهایی برای مقاطع، اقشار و سطوح مختلف جامعه است. دوم، در سیستمهای آموزشی که دربرگیرنده آموزش و پرورش، آموزش عالی و آموزشهای ضمن خدمت و عمومی است، به مقوله مدیریت زمان توجه جدی و نحوه استفاده بهینه از زمان در زندگی روزمره آموزش داده شود.
وی یادآور شد: باید زمینههای مطالعه را برای عموم بهگونهای فراهم کنیم تا آنان علاوه بر نگرش به مطالعه به عنوان بخشی جداییناپذیر از زندگی خود، اوقات فراغت خود را هم با مطالعه غنیتر کنند.
نظر شما