چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۰
ششمین دفتر شعر پونه ندائی به چاپ رسيد

«پس از بیداری، تاریکی را گم کردیم» عنوان ششمین دفتر شعر پونه ندائی است که به تازگی از سوی نشر امرود منتشر و راهی بازار کتاب شد. شاعر در شعرهای این مجموعه به جستجو در درون انسان و نظم هستی پرداخته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ششمین دفتر شعر پونه ندائی با عنوان «پس از بیداری، تاریکی را گم کردیم» در 100 صفحه، از سوی نشر امرود منتشر و راهی بازار کتاب شد.

این مجموعه در برگیرنده 90 قطعه شعر کوتاه و گاه نسبتا بلند است که همگی در سال 1390 سروده شده‌اند. برخی از این شعرهای حجمی در حدود یک تا دو صفحه دارند و دیگر شعرها اغلب در چند سطر سروده شده‌اند.

«عطر گردو»، «نقاشی»، «کافه»، «معنا»، «خلع»، «نجات»، «مراقبه»، «دعا»، «احتمال»، «برای پنجره‌ها»، «می‌مانی» و «وحدت» عنوان برخی از شعرهای این مجموعه هستند.

ندائی در گفت‌و‌گو با «ایبنا» اظهار کرد: همواره دغدغه‌ اصلی‌ام در شعر نگاه به درون انسان بوده است و به مسایل هستی‌شناسی و کائنات توجه داشته‌ام. برهمین اساس، ارتباطات ظریف و پنهان هستی را که به آن‌ها علاقه دارم، در شعرهایم دنبال می‌کنم.

وی با تاکید بر جستجو در درون انسان و نظم هستی در آخرین دفتر شعرش گفت: در این دفتر شعرهای عاطفی بسیاری هم دیده می‌شود، اما همیشه مفهوم در شعرهای من تعیین‌کننده کلمات است و به عبارت دیگر مفهوم شعر من‌را شکل می‌دهد و پس از آن کلمات می‌آیند.

این شاعر ادامه داد: در شعرهای این دفتر جهش معنایی بسیار دیده می‌شود و جستجو برای کشف بیشتر شده است. بنابراین مفاهیم این شعرها تغییر کرده و به نسبت آن و در مقایسه با دفترهای پیشین من زبان هم به نوعی تغییر کرده است.

وی با تاکید بر این موضوع که زبان در شعرهای این مجموعه به سمت ساده‌تر شدن رفته است، افزود: معتقدم شعر باید چیزی برای آسان‌تر کردن مسایل زندگی باشد و شاعر از زبان و دل مخاطب سخن بگوید. به عبارت دیگر وجه اشتراک‌هایش با درونیات دیگران را در قالب شعر به تصویر بکشد.

ندائی به تفاوت موضوعی این دفتر با پنجمین مجموعه شعرش اشاره کرد و گفت: پنجمین دفتر شعرم سال گذشته با عنوان «پیاده تا درخت» منتشر شد. شعرهای این مجموعه بیشتر درباره طبیعت و عشق سروده شده بودند. بنابراین دفتر شعرم جدید از نظر محتوایی با آن دفتر متفاوت است.

وی در آغاز این دفتر شعر جمله‌ای مبنی بر «این دنیا رنج نیایش‌های به جا نیاورده است و آن دنیا افسوس زمان‌های از کف رفته» را نوشته است و درباره آن توضیح داد: تصمیم گرفتم گشایش شمین دفتر شعرم با این جمله باشد، تا به نوعی نشان‌گر روند شعری دیگر سروده‌هایم باشد.

نمونه شعری از این مجموعه با عنوان «دریچه»:
«دیشب ستاره‌ای به دستم چسبید
با صابون شستم نرفت
با لیف سابیدم نرفت
دستم را تا صبح در آب گذاشتم
تا خیس بخورد
بلکه کنده شود
وقتی از خواب بیدار شدم
ستاره بر دستم
دریچه‌ای بود
برای دیدار با کهکشان‌ها»

پونه ندائی متولد سال 1353، سردبیر مجله «شوکران» و مدیر مسوول نشر امرود است.

پیشتر مجموعه‌های شعر «رد پای زمان»، «یک مشت خاکستر محرمانه»، «حروف‌چینی لحظه‌ها»، «صحرایی پر از اسب» و «پیاده تا درخت» از این شاعر به چاپ رسیده است.

مجموعه شعر «پس از بیداری، تاریکی را گم کردیم» در 100 صفحه و قیمت سه هزار تومان از سوی نشر امرود منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط