یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۸
نقالان نوجوان شاهنامه خواندند

در همایش استانی شاهنامه‌خوانی که به میزبانی مرکز فرهنگی، هنری کانون بندر دیلم برگزار شد، ۱۵ نقال کودک و نوجوان بخش‌های مختلف شاهنامه را نقل کردند.

ایبنا نوجوان: این همایش یک روزه به میزبانی کتاب‌خانه و مرکز فرهنگی و هنری کانون بندر دیلم و با حضور مسوولان دستگاه‌های اجرایی شهرستان و همچنین مدیر، کارشناسان و مربیان کانون‌های سراسر استان و تعدادی از استادان دانشگاه در محل تالار ارشاد این شهر برگزار شد.
 
در همایش استانی شاهنامه‌خوانی بر نقش و اهمیت شاهنامه در نهادینه کردن مفاهیم والای انسانی در ذهن و اندیشه کودکان و نوجوانان تاکید شد. 

فرماندار شهرستان دیلم با بیان سابقه‌ی حماسی کشور ایران در دوره‌های مختلف تاریخی، درباره‌ی اهمیت شاهنامه گفت: همواره در میان خانواده‌های ایرانی، در کنار مطالعه‌ی قرآن و دیوان حافظ، شاهنامه‌خوانی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.

ماشاء‌الله احمدی، شاهنامه فردوسی را از شاهکارهای ادبیات ایران دانست و دراین‌باره توضیح داد: شاید هیچ کتابی در دنیا نباشد که بتواند به اندازه‌ی شاهنامه در خواننده خود انگیزه، شور و شوق و تفکرات حماسی ایجاد کند.

مدیر کانون استان بوشهر هم شاهنامه‌ی فردوسی را یکی از مهم‌ترین پایه‌های زبان و ادبیات فارسی دانست و گفت: کانون با درک مفاهیم ارزشمند انسانی و فرهنگ غنی ایرانی موجود در شاهنامه، از طریق مرکز آفرینش‌های ادبی و با بهره‌گیری از مربیان توانمند خود، کودکان و نوجوانان را به شاهنامه‌خوانی و تفکر بیشتر در اشعار این شاعر بزرگ پارسی دعوت می‌کند.

زکیه امیرپور ادامه داد: این کتاب ارزشمند با حدود 60 هزار بیت شعر پس از گذشت هزار سال هنوز هم جان‌مایه‌ی خود باوری ایرانیان بوده و می‌تواند عاملی برای تحرک بیشتر نوجوانان و جوانان در ساختن و پیشرفت کشور باشد.

در ادامه این همایش، آتوسا هدایت از بندر ریگ، بخشی از شاهنامه با عنوان «اندر ستایش خرد»، یاس مهمار از بندر دیر، بخشی با نام «داستان ضحاک»، توتیا تقی پور و مریم جوکاری از بندر دیلم، بخشی با عنوان «فریدون و سه پسران»، پگاه اهرمیان نسب و معصومه خادم از اهرم، بخشی با عنوان «تولد زال»، ساجده رستمی از خورموج، بخشی با نام «ازدواج زال»و  زهرا بجلی از بوشهر، «رزم سهراب و گردآفرید» را نقل کردند.

محمد نیک‌پور و حسن امراری از کنگان، بخشی با عنوان «نبرد رستم و سهراب»، آیناز فکروند از برازجان، بخشی با نام «بیژن و منیژه»، فاطمه عسکری و سیده‌فاطمه حسینی از جم، بخشی با عنوان «داستان گشتاسب»، و در آخر نازنین نظام‌پور و پگاه داوری‌فرد از گناوه، بخشی از شاهنامه با عنوان «نبرد رستم و اسفندیار» را اجرا کردند. 

در پایان این همایش از کلیه شرکت کنندگان با اهدا جوایزی تقدیر شد. 

منبع خبر: روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها