یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۷
صفحه امروز؛ 10 ژوئن

سال بلو، زیگرید اوندست، موریس سنداک، چنگیز آیتماتوف، لوئیز دوکاموس، ادوارد اورت هاله، لوییس لامور و هاموند اینس از نویسندگانی هستند که نامشان با تقویم ادبیات امروز گره خورده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در میان این چهره های برجسته ادبی ،دو برنده جایزه شاخص نوبل ادبی نیز جای دارند. 

سال بلو
سال بلو نویسنده آمریکایی – کانادایی چنین روزی در سال 1915 در کانادا دیده به جهان گشود. او از 13 سالگی به کار ادبی پرداخت و در کارنامه ادبی اش رمان، داستان کوتاه، ادبیات غیرداستانی و ترجمه های درخشانی به چشم می خورد. او موفق شد تا جایزه نوبل، جایزه پولیتزر و مدال هنر ملی را از آن خود کند و نام خود را به عنوان تنها نویسنده ای که 3 بار برنده جایزه کتاب ملی آمریکا برای داستان شد، در تاريخ ثبت کند. او نخستین رمانش را در سال 1944 با عنوان «مرد معلق» منتشر کرد اما آنچه سبب شهرت وی شد کتابی با عنوان «هدیه هومبولت» بود که در سال 1975 منتشر کرد و جوایز پولیتزر و نوبل را برایش به ارمغان آورد. از او آثار ارزشمندی چون «امروز را دریاب»، «هرتزوگ» و «هندرسون پادشاه باران» به یادگار مانده است . وی آوریل 2005 از دنیا رفت. 

زیگرید اوندست
زیگرید اوندست رمان نویس نروژی چنین روزی در سال 1882 در خانواده ای فرهنگی در دانمارک به دنیا آمد. او سال 1928 توانست جایزه نوبل ادبیات را به خود اختصاص دهد. از جمله دلایل اعطاى جایزه نوبل به وى، اشاره به توانایى او براى شرح و توصیف زنده و واقعى زندگى مردم کشورهاى اسکاندیناوى درطول سده هاى میانه بود. شهرت ادبی وی به دلیل خلق رمان های تاریخی اوست. برترین رمانش که باعث شهرت وی شد رمان «کریستین لاورنت» است که بین سال های 1920 تا 1922 در سه جلد منتشر شد. «خانم جنی»، «زنان خانه دار»، «زن نجیب» و «یک موضع زنانه» از کارهای دیگر وی هستند. وی ژوئن 1949 در نروژ از دنیا رفت. 

موریس سنداک
موریس سنداک، نویسنده امریکایی چنین روزی در سال 1928 در بروکلی نیویورک دیده به جهان گشود. فعالیت هنری او از سن 12 سالگی، یعنی زمانی که کارتون های والت دیسنی را می دید  و آن ها را تصویرگری می کرد، آغاز شد. پس از آن در دوران دبیرستان به طور نیمه وقت در یک انتشاراتی کار کرد و در طول زندگی اش تصویرگری بیش از 100 کتاب کودک را انجام داد. او با انتشار کتابش با عنوان «جایی که چیزهای وحشی هستند» که در سال 1963 به چاپ رسید، شهرت خاصی کسب کرد. اين كتاب از چنان جذابیتی برخوردار بود که در سال 2009 دستمايه توليد يك فيلم سينمايي به همين نام قرار گرفت. 

وی در سال ۱۹۷۰ جایزه جهانی هانس کریستین آندرسن و در سال ۲۰۰۳ جایزه آسترید لیندگرین را همراه کریستین نوستلینگر به دست آورد. او برنده جايزه‌ كالد كات نیز بود و ديلي‌تلگراف نيز کتاب مشهور او را به عنوان یکی از 20 كتاب برتر كودك و نوجوان انتخاب کرد. آثار او فروش بیش از 19 میلیون نسخه را تجربه کرد.  وی ماه پیش در 83 سالگی از دنیا رفت. 

چنگیز آیتماتوف
چنگیز آیتماتوف، نویسنده شاخص قرقیزی چنین روزی در سال 2008 در آلمان دیده از جهان فروبست. وی که دسامبر 1928 در تالاس قرقیزستان به دنیا آمده بود، کار نویسندگی را از دوران جوانی و دانشجویی با روزنامه نگاری آغاز کرد و نخستين داستانش را با عنوان «چهره به چهره» در سال 1957 به زبان قرقيزي منتشر كرد. دومين داستان او «جميله» كه به زبان هاي مختلف ترجمه شده براي او شهرتي جهاني به همراه آورد. او آثارش را به زبان های روسی و قرقیزی می نوشت. از دیگر آثار مهم وی می توان به «الوداع گل ساری»، «کشتی سفید» و «اولین معلم» اشاره کرد. رمان های وی به بیش از 150 زبان زنده دنیا ترجمه شده و بیش از 40 میلیون نسخه از آن به فروش رسیده است. این نویسنده در سال 1963 برای کتاب «جمیله» جایزه لنین و پس از آن، برای کتاب «الوداع گل ساری» جایزه ملی کشورش را کسب کرد. 

لوییس دوکاموس 
لوییس دوکاموس شاعر برجسته پرتغالی چنین روزی در سال 1580 دیده از جهان فروبست. وی سال 1524 در لیسبون به دنیا آمد. او نه تنها شاعری برجسته بلکه مبارزی شجاع بود و پس از شرکت در جنگی علیه اقوام مراکش از ناحیه چشم راست مجروح و نابینا شد. مهمترین اثر او «لوسیاد» نام دارد که برخی آن را از لحاظ سبک شعری همانند شاهنامه فردوسی و ایلیاد هومر می دانند. وی چند نمایشنامه نیز نوشت که دارای جایگاهی ویژه و برتر در ادبیات پرتغال است. امروز مهمترین جایزه ادبی پرتغال به نام او اهدا می شود.

ادوارد اورت هاله
ادوراد اورت هاله، نویسنده و مورخ آمریکایی چنین روزی در سال 1909 دیده از جهان فروبست. وی که آوریل 1822 در بوستون به دنیا آمده بود، آثار متعددی در زمینه داستان، تاریخ و زندگینامه از خود به یادگار گذاشته است. او نخستین بار در سال 1859 با انتشار داستان های کوتاه به عنوان نویسنده شناخته شد اما در سال 1863 با انتشار کتاب «مردی بدون دیار» به شهرت رسید. «زندگی کریستف کلمب» و «کهنه و نو» از دیگر آثار اوست. 

لوییس لامور
لوییس لامور، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1988 دیده از جهان فروبست. وی مارس 1908 به دنیا آمد. این نویسنده بزرگ به سبب نوشتن رمان‌های وسترن و فیلم‌های متعددی که از روی این رمان‌های ساخته شده، مشهور شد. در کارنامه ادبی او داستان های تاریخی، ادبیات داستانی و غیرداستانی، شعر و مجموعه داستان به چشم می خورد و در مجموع 105 عنوان کتاب منتشر کرده است. نخستین رمان او با عنوان «جزر و مد مغربی» در سال 1951 منتشر شد. موفقیت این کتاب او را به چهره ای ادبی بدل کرد. «آشیانه راهزنان»، «لاندو»، «رادیگان» و «غریبه بلند قامت» از دیگر آثار اوست. 

هاموند اینس
هاموند اینس، رمان نویس بریتانیایی چنین روزی در سال 1998 دیده از جهان فروبست. وی جولای 1913 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او 30 رمان، کتاب های کودکان و کتاب سفر به چشم می خورد. وی نخستین اثر ادبی اش را در سال 1937 منتشر کرد اما آنچه سبب شهرتش شد اثر برجسته «سلطان کمپل» بود. بسیاری از منتقدان وی را همردیف آلیستر مک لین می شمارند. «زمان حمله» و «آشوب آتلانتیک» از آثار برجسته اوست.




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها