جمعه ۱۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۱
صفحه امروز؛ 8 ژوئن

ژرژ ساند، مارگریت یورسنار، گوئن هاروود، سارا پارتسکی، توماس پین و جورج تورنر از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم ادبی امروز می درخشد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان آثار برجسته ادبی از خود به یادگار گذاشته و در تاریخ ادبیات جایگاهی برتر دارند. 

ژرژ ساند
آمانتین اُرُر لوسیل دوپَن که بیشتر با نام مستعار ژرژ ساند شناخته می‌شود، رمان‌نویس و خاطره‌نگار فرانسوی است که در روزی چون امروز از سال 1876 درگذشت. او که 71 سال پیش از این به دنیا آمده بود، از طبقه اشراف فرانسه و با این حال در شکستن هنجارهای اجتماعی طبقات بالای اجتماع، استاد بود. همین مساله موجب شده بود تا او منتقدان و ستایشگران جدی داشته باشد و در حالی که شارل بودلر رفتارهای او را نفی می کرد، فلوبر، مارسل پروست و بالزاک ستایشگر بی‌چون و چرای ساند بودند. نخستین رمان منتشر شده ژرژ ساند با عنوان «سرخ و سپید» در سال ۱۸۳۱ با همکاری ژول ساندو نوشته شد. سال بعد او نخستین رمان مستقلش با عنوان «ایندیانا» را با نام ادبی‌ ژرژ ساند منتشر کرد. ساند رمان‌های روستایی‌اش را بر اساس طرح‌هایی از تجربیات دوران کودکی‌اش در ییلاق نوشته است که «دریای شیطان»، «فرانسوا لو شامپی» و «فادت کوچولو» از جمله آن هاست. وی در مجموع 39 رمان نوشته که «لِلیا»، «موپرا»، «همسفر فرانسه» و «پروانه‌ای از آنژی‌بو» از جمله آن ها هستند. او آثار تئاتری نیز دارد که اغلب آن ها را در سالن خصوصی کوچکش در نوآن اجرا می‌کرد. علاوه بر این، ساند نقدهای ادبی و مقالات سیاسی متعددی نیز نوشته‌است که موقعیت او را به عنوان یک سوسیالیست تثبیت می‌کند. او به خاطر شیوه زندگی در کودکی و جوانی، هوادار فرودستان و طبقه کارگر بود. آخرین اثر او نمایشنامه ای با عنوان «کار خوب هرگز بی‌ثمر نمی‌ماند» است که در سال ۱۸۷۲ منتشر شد.

مارگریت یورسنار
مارگریت یورسنار، رمان نویس، نمایشنامه‌نویس و شاعر بلژیکی- فرانسوی چنین روزی در سال 1903 در بروکسل دیده به جهان گشود. او نخستین رمانش را با عنوان «الکسیس» در سال 1929 منتشر کرد و پس از آن «خاطرات آدرین» را در سال 1953 به چاپ رسانید. پس از تأسیس فرهنگستان فرانسه در سال  ۱۶۳۵، یورسنار به عنوان نخستین زن، در سال 1980 به عضویت فرهنگستان درآمد. این نویسنده و پژوهشگر در طول فعالیت ادبی اش جوایز متعددی را از آن خود کرد که جایزه هلندی اراسموس و جایزه معتبر فمینای فرانسه از جمله آن هاست. در کارنامه ادبی وی بیش از 30 عنوان کتاب شامل رمان، شعر و پژوهش جای گرفته است. وی دسامبر 1987 در جزیره مونت دزرت دیده از جهان فروبست. محل زندگی وی اکنون به موزه تبدیل شده است. 

گوئن هاروود
گوئن هاروود ، شاعر استرالیایی چنین روزی در سال 1920 دیده به جهان گشود. او یکی از محبوبترین شاعران استرالیایی است و بیش از 420 اثر شامل 386 دفتر شعر و 13 کتاب اشعار اپرا را در کارنامه ادبی خود دارد. او جوایز شعر بسیاری را به خود اختصاص داد. نخستین کتاب شعر او در سال1963 با عنوان «اشعار» منتشر شد و پس از آن در سال 1968 دومین جلد همان کتاب به چاپ رسید. «عروس شیر» از دیگر آثار اوست. وی دسامبر 1995 از دنیا رفت. 

سارا پارتسکی
سارا پارتسکی ، نویسنده معاصر آمریکایی چنین روزی در سال 1947 دیده به جهان گشود. بسیاری از منتقدان او را به عنوان یکی از نویسندگان مدرن آثار جنایی می شناسند. او جوایز بسیاری از جمله جایزه استاد بزرگ ادبیات آمریکا در بخش ادبیات جنایی و جایزه ادگار آلن پو را از آن خود کرده است. «فقط غرامت» عنوان نخستین اثر این نویسنده آمریکایی است که در سال 1928 آن را نگاشته که به ماجراهای زنی کاراگاه به نام «وارشاوسکی» می پردازد. چهاردهمین و آخرین قسمت از داستان های این کارآگاه زن «همه کار» نام دارد که به تازگی منتشر شده است. 

توماس پین
توماس پین، نویسنده انگلیسی – آمریکایی چنین روزی در سال 1809 در نیویورک دیده از جهان فروبست. وی ژانویه 1773 به دنیا آمد. او با نوشته های خود به کمک انقلاب آمریکا آمد. مهم ترین رساله او «عقل جمعی» نام دارد که در سال 1776 منتشر شد. او فلسفه سیاسی خود را در کتاب «حقوق انسان » در سال 1791 به نمایش گذاشت. 

جورج تورنر
جورج تورنر، نویسنده استرالیایی چنین روزی در سال 1997 دیده از جهان فروبست. وی اکتبر 1916 در ملبورن به دنیا آمد. او برای داستان های علمی – تخیلی اش بسیار شهرت دارد. اوج شکوفایی ادبی او بین سال های 1959 تا 1967 بود که او در آن زمان پنج رمان منتشر کرد که دو عنوان از آن ها برنده جایزه شد. وی «قفسه ای زیر پله ها» را در سال 1962 به چاپ رساند که برنده جایزه مهم میلز فرانکین استرالیا شد. «سگ شل»، «مردهای دیروز» و «برج های نقاشی» از دیگر آثار او هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها