چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۱
مدیرعامل کانون: جشنواره‌های قصه‌گویی را نقد کنید

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از صاحب‌نظران دعوت کرد جشنواره‌‌های قصه‌گویی کانون را به صورت جدی ارزیابی و نقد کنند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، سید صادق رضایی در نشستی با ارایه‌ نتایج اولیه دو عنوان پژوهش برای بررسی عملکرد چهاردهمین و پانزدهمین جشنواره‌های‌ بین‌المللی قصه‌گویی،خواستار مشارکت پژوهشگران دانشگاهی و خارج از کانون در این نوع پژوهش‌ها شد.
 
مدیر عامل کانون معتقد است نتایج چنین تحقیقاتی به دلیل نوع نگاه نقادانه‌ پژوهش‌گران بیرونی از دقت بیشتری برخوردار خواهد بود. 

رضایی تاکید کرد که اکنون جشنواره به مرحله‌ای رسیده است که خودش دست به ارزیابی و نقد خودش می‌زند تا از یافته‌های پژوهشگران مطلع شود و آنان اگر ببینند که به نتایج آن از سوی مدیران اهمیت داده می‌شود انگیزه‌ بیشتری برای نقد و تحلیل جشنواره پیدا می‌کنند. 

مدیرعامل کانون پیشنهاد کرد که بخش پژوهش سراغ قصه‌هایی که در این 15 سال از زبان مربیان کانون و شرکت‌کنندگان بازگو شده است برود و ببیند که این قصه‌ها از چه مضامینی برخوردارند. 

وی ادامه داد: تمامی مربیان کانون اکنون با نوع نگاه کانون نسبت به خودشان و کودکان و نوجوانان آشنا شده و به رشد لازم رسیده‌اند؛ البته باید فضا و نیازهای مخاطبان را در انتخاب قصه‌های‌شان در نظر بگیرند. 

رضایی از پژوهشگران خواست سهم قصه‌های دینی و و مذهبی را تعیین کنند و در این‌باره گفت: وقتی قصه‌های خوب و مناسب شناسایی و بازگو شود آن گاه خواهیم دید که سهم قصه‌های مذهبی و ملی در میان آن‌ها تا چه میزان است. به باور ما تمامی آثاری که مربیان ارایه می‌کنند به دلیل پاسخ‌گویی به نیازهای روحی و عاطفی کودکان در شمار آثار مذهبی قرار می‌گیرد. 

او هم‌چنین از مدیران جشنواره و کانون‌های استان‌های مختلف خواست تا برنامه‌ریزی بهتری برای حضور بیشتر کودکان و نوجوانان در جشنواره‌ها انجام دهند و در هر یک از مناطق کشور یک استان متولی برگزاری جشنواره‌ قصه‌گویی ویژه‌ مانند جشنواره یزد یا قصه‌گویی رضوی مازندران شوند. 

در این نشست که در مرکز آفرینش‌های فرهنگی، هنری کانون استان تهران برگزار شد، دکتر فرشته مجیب استاد دانشگاه به طرح موضوع‌های آموزشی پیرامون قصه‌گویی پرداخت و تاکید کرد که باید دست مربی را در انتخاب قصه باز گذاشت و افزود: این کار مشکلی ایجاد نمی‌کند چرا که من در همه‌ این سال‌ها با اثری در حوزه‌ ادبیات کودک روبرو نشدم که بچه‌ها را به کارهای بد تشویق کند و اگر هم چنین اثری پیدا می‌شد هرگز از آن استفاده نمی‌کردیم. 

در این مراسم سید احمد وکیلیان، صاحب نظر در عرصه‌ ادبیات کودک نیز با تاکید بر لزوم توجه به مسایل بومی و منطقه‌ای و زمان و مکان بازگویی قصه ها از سوی مربیان گفت که این مهم باعث آشنایی بیشتر مربیان با اقوام و ملل مختلف در جشنواره‌های قصه‌گویی می‌شود و به تحکیم صلح و دوستی و پیوند ملل کمک می‌کند. 

بهمن کاظمی،مدیر آموزش و پژوهش کانون نیز در ادامه این نشست یادآور شد که تعریف دقیق اهداف باید بیشتر مورد توجه دست‌اندرکاران قرار بگیرد چرا که مخاطب جشنواره‌ها به صورت عمده بزرگسالان تعیین شده‌اند در حالی که قصه‌گویی خوب، در ارتباط نفس به نفس مربی با کودک و نوجوان شکل می‌گیرد. 

وی خواستار مشارکت بیشتر قصه‌گویان در برنامه‌ریزی‌ها و اجرای جشنواره‌ها شد و گفت: فعال شدن انجمن قصه‌گویان ایران به این مساله کمک شایان توجهی خواهد کرد و در عین حال باید به منظور ترویج فرهنگ قصه‌گویی در جامعه بخش قصه‌گویان آزاد را فعال‌تر کنیم تا قصه‌گویان غیر کانونی هم مشارکت بیشتری در این جشنواره‌ها داشته باشند. 

در این نشست، نتایج ارزش‌یابی پژوهشگران کانون از دو جشنواره گذشته قصه‌گویی توسط ناهید مظفری‌کاکاوندی،مجری طرح ارزش‌یابی چهاردهمین و کبری شهودی مجری طرح ارزشیابی پانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ارایه شد.
 
شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی زمستان 1391 برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها