به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «نازنین مادر» مقدمهای به قلم غیاثوند دارد. وی طی این یادداشت از توجه، نوازش و محبتهای مادرش یاد کرده است.
غیاثوند در مقدمه آورده است: «در این روزهای پایانی عمر که وقت خود را به مطالعه آثار شاعران و نویسندگان میگذرانم، با آثار بسیاری درباره مادر برخورد کردهام...برهمین اساس برخی از آن آثار را در این کتاب گردآوری کردهام تا آنچه را همه خوبان گفتهاند، علاقهمندان یک جا بخوانند.»
در این مجموعه شعرهایی درباره مادر و از شاعرانی چون سعدی، مولوی، مهدی اخوانثالث، ژاله اصفهانی، ایرج میرزا، پروین اعتصامی، قیصر امینپور، ملکالشعرای بهار، سیمین بهبهانی، محمدعلی بهمنی، رهی معیری، یحیی دولتآبادی، هما میرافشار، معینی کرمانشاهی، فریدون مشیری، ابوالقاسم لاهوتی، حافظ موسوی، حسین وصال و اسماعیل خویی آمده است.
نظام وفا، حسامالدین سادات طباطبایی، ابواقاسم حالت، علی نظری، عالمتاج قائممقامی، ابیارگی نوریکو، جودیت رایت، فرانسیکو آلارکن، ترانه خلعتبری، مصطفی بصیری، حسین پژمان بختیاری و پروین صداقتزاده از دیگر شاعرانی هستند که شعرهای آنها درباره مادر در این کتاب آمده است.
«نامهای به مادرم»، «حقشناسی»، «مادران صلح میخواهند»، « مهر مادر»، «در مرگ مادر»، «در پیادهرو غیر هندسی جهان»، «اطاق تاریک»، «سپاس مادر»، «در هر چه نشان تو دارد»، «نامه به مادر»، «لالایی مادر»، «مهر مادری»، «خواهم آمد»، «پرستش مادر»، «مادر امروز»، «حق مادر» و «مادرم» عنوان برخی از شعرهای این کتاب هستند.
برخی از این شعرها از سوی شاعران و در توصیف مقام مادر و مهربانیهای آنها سروده شدهاند و برخی دیگر از زبان مادران شاعر و خطاب به فرزند است. مانند شعری از ژاله اصفهانی با عنوان «مادران صلح میخواهند» که برای پسرش بیژن سروده است.
بهطور کلی در این مجموعه 121 قطعه شعر درباره مادر و در قالبهای مختلفی چون مثنوی، غزل یا شعر نو ارایه شده است. پنج قطعه شعر از اصفهانی، پنج قطعه شعر از بهار، دو قطعه شعر از اخوان، دو قطعه شعر از مولوی و پنج قطعه شعر از ایرج میرزا، برخی از این سرودهها هستند. از سوی دیگر برخی از این شعرها از شاعران غیر فارسیزبان چون ابیارگی نوریکو، فرانسیکو آلارکن، پانانائیک، وسنا پارون، سیو سدرنیگ، سی سیل بدکر، نیکی جیووانی و جودیت رایت هستند که ترجمه آنها در کتاب آمده است.
همچنین برخی از شعرها تضمین سرودهای هستند. تضمین قطعه «مادر» ایرج میرزا از سوی ادیب آزاد خراسانی یا تضمین «گویند مرا چو زاد مادر» از حسین وصال از این جملهاند.
نمونه شعری از این مجموعه با عنوان «کودکان نیستند»سروده حافظ موسوی در خرداد 1373:
«...
مادرم صدایم میکند
باغی پر از بوتههای لوبیا و ذرت
و بوی ریحان و پونه
در صدایش سبز میشود
آه
من این نهر پریشان را چگونه مرمت خواهم کرد
تا باغ
در صدای مادرم، سبز بماند
مادرم رفته است
کودکان نیستند
...»
حسن غیاثوند متولد 1301 است.
مجموعه شعر «نازنین مادر» امسال، در 232 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و قیمت پنج هزار تومان از سوی انتشارات نوید شیراز منتشر و راهی بازار کتاب شد.
شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۰
نظر شما