به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) در اين نشست كه با حضور حجج اسلام «سيدعبدالله فاطمینیا» و «سیدمحمدحسن ابوترابی» برگزار شد، شخصيت علمي و ديني اين مجتهد و استاد بزرگ علم اخلاق تبيين شد.
در ابتداي اين مراسم فاطمینیا به تقسيمبندي معارف الهيه پرداخت و گفت: در معارف الهيه علوم به دو شاخه اصلي تقسيم ميشود؛ علم مكاشفه و علم معامله. علم مكاشفه را نميتوان به تقرير درآورد و بايد اهل آن علم (اهل تقوا) به آن بپردازند. به تعبير من علم معامله بخشي از علم مكاشفه است كه اين علم نيز به دو بخش ظاهر و باطن تقسيم ميشود.
وي با بيان اينكه در مكتب الهيه افراد دچار افراط و تفريط شدهاند گفت: برخي به كلي همه چيز را در مقياس علم ميسنجند و شهودات را به كلي رد ميكنند كه اين افراد دچار افراطند. از سوي ديگر عدهاي هر آن چيزي را كه از مدعيان عرفان شنيدهاند به سرعت ميپذيرند كه دچار تفريط شدهاند. توصيه من به جوانان اين است كه با دقت بيشتر مدعيان عرفان را با صاحبان حقيقي آن اشتباه نگيرند.
فاطمينيا سپس به مقام علمي آيتالله حقشناس اشاره كرد و گفت: متاسفانه بزرگاني مانند آيتالله حقشناس تنها به دليل تقوا و اخلاصشان در ميان عوام شناخته شدهاند و اين موضوع براي جامعه علمي ما مسالهاي خطرناك است. آيتالله حقشناس از بزرگترين مجتهدان شيعه بودند كه بنا بر آنچه خود ايشان به من گفتند چهار مجوز اجتهاد داشتند.
وي افزود: تمامي درسهايي كه اين مجتهد بزرگ تقرير كرده است، در دسترساند و اميدوارم تمامي اين تقريرها روزي منتشر شوند. بسيارند علماني كه تنها به زيور علم آراستهاند اما آيتالله حقشناس از جمله عالماني بود كه جمع بين معرفت و علم را داشت و در اين زمينه از ميان ديگر بزرگان همعصر او ميتوان از آيتالله بهجت(ره) ياد كرد.
حجتالاسلام والمسلمين فاطمينيا با تاكيد بر اينكه آيتالله حقشناس از نظر علمي و معرفتي از بزرگان محسوب ميشد گفت: او هيچگاه از معارف الهي غافل نبود و در شيوه تربيتي خود تنها بر يك شيوه اكتفا نميكرد و براي هر فردي شيوه رفتاري و تربيتي ويژهاي بهكار ميبرد. تشويق يكي از مهمترين ابزار تربيتي اين مجتهد بزرگ بود و او با اين سطح از علم و دانش صاحب كرامات هم بود.
حجتالاسلام والمسلمين سیدمحمدحسن ابوترابی، سخنران ديگر بخش اين مراسم بود. وي به مقام ديني آيتالله حقشناس پرداخت و با تاكيد بر سخاوت و فروتني اين عالم و مجتهد بزرگ به بخشي از آيه 218 سوره بقره با عنوان «انالذين امنوا و الذين جاهدوا» اشاره كرد و گفت: او مجاهد حقيقي راه خدا بود. به اين معني كه از وجود آن مقام علمي و روحي، از خانه نفس مهاجرت كرده بود. هجرت رمز رسد به خداست. او در اين هجرت با تمام توان حركت ميكرد و در سايه عبوديت مهاجر به تمام معنا بود.
وي با بيان اينكه آيتالله حقشناس از جمله عالماني بود كه در هر نماز در پي ارتقاي خود بود گفت: او نزديك به يك قرن در حوزه علم و معرفت تلاش كرد و حتي لحظهاي در اين راه توقف نكرد.
در حاشيه اين مراسم كتاب «مواعظ» آيتالله حق شناس كه شامل سلسله مباحث اخلاقی مرحوم آیت الله حق شناس است با 30 درصد تخفيف از سوي موسسه فرهنگي و ديني «خيزش نو» به علاقهمندان عرضه شد.
همچنين براي آیتالله عبدالکریم حقشناس دو مجلس بزرگداشت دیگر نیز پنجشنبه (یازدهم خردادماه) با سخنرانی آیات عظام، مصباح یزدی و جوادی آملي در سالن اجتماعات مدرسه علمیه دارالشفا قم برگزار میشود كه قرار است در این مراسم درباره ابعاد شخصیتی، علمی، معنوی و اجتماعی حضرت آیتالله حقشناس که از هشت مرجع بزرگ جهان اسلام همچون آیتاللهالعظمی خویی و آیتاللهالعظمی بروجردی اجازه اجتهاد داشت تبیین خواهد شد.
«تقریرات فقه مرحوم آیتالله حُجت»، «تقریرات اصول آیتالله خوانساری» و «تقریرات فقه و اصول آیتالله بروجردی» از جمله آثار مكتوب آيتالله حقشناس محسوب ميشوند.
سهشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۴۳
نظر شما