آلفونسیا استورنی، گیلبرت کیت چسترتون، خوان رامون خیمهنز و جان گانتر از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم ادبیات امروز میدرخشد.-
آلفونسیا استورنی
آلفونسیا استورنی،نویسنده سوییسی چنین روزی در سال 1892 چشم به جهان گشود. وی یکی از مهمترین شاعران آمریکای لاتین در دوران مدرنیته است. او ابتدا فعالیت فرهنگیاش را با معلمی آغاز کرد و پس از آن به سرودن شعر پرداخت. وي آنقدر به شعر و شاعری علاقهمند بود که خیلی زود توانست به موفقیت برسد. او کتابش را با عنوان «بوته رز» در سال 1916 منتشر کرد كه با اقبال بسیاری روبهرو شد. «زخم شیرین» و «چاره ناپذیر» از دیگر آثار این نویسنده نامی است. او اکتبر 1938 بر اثر سرطان از دنیا رفت.
گیلبرت کیت چسترتون
گیلبرت کیت چسترتون اديب بلند آوازه انگلیسی چنین روزی در سال 1874 در لندن دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی وی شعر، نمایشنامه، نوشتههای فلسفی، مقاله و نقدهای ادبی متعدد به چشم میخورد. او با نوشتن مجموعه داستانهای کارآگاهی «پدر براون» که 51 داستان کوتاه در 5 مجموعه است جايگاه خود را به عنوان یکی از نویسندگان برتر قرن بیستم تثبيت کرد. علاقه و خلاقيت او در زمينه ادبیات چنان بود که وي بین سالهای 1900 تا 1936 حدود 100 کتاب منتشر کرد. در سال 1900 نخستین مجموعه شعر وي با عنوان «پرندگان در حال بازی» به چاپ رسید اما آنچه سبب شهرت وی شد «ناپلئون ناتینگ هیل» و «مردی به نام پنجشنبه» است که بسیاری از منتقدان آن را شاهکار او میدانند. چسترتون 51 داستان کوتاه نوشت که قهرمانشان پدر براون است. این داستانها در پنج مجموعه با عنوان داستانهای «پدر براون» منتشر شد و جوایز زیادی نيز دريافت كردند. وی در سال 1936 از دنیا رفت.
خوان رامون خیمهنز
خوان رامون خیمهنز شاعر اسپانیایی چنین روزی در سال 1958 دیده از جهان فروبست. وی دسامبر 1881 به دنیا آمد و در سال 1956 موفق شد تا جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کند. او در سال 1900 یعنی در 18 سالگی دو کتاب منتشر کرد. از آثار وی می توان به «ارواح بنفشه»، «مرثیههای رقت بار»، «نیلوفرها» و «آهنگهای غم انگیز» اشاره کرد.
جان گانتر
جان گانتر نویسنده و روزنامه نگار آمریکایی چنین روزی در سال 1970 دیده از جهان فروبست. وی آگوست 1901 به دنیا آمد. او بیشتر برای نوشتن مجموعه اش با عنوان «درون » شهرت یافت که شامل هشت رمان و سه بیوگرافی است. نگارش کتاب «مرگ افتخار نیست» نیز با اقبال بسیاری روبهرو شد. او در این کتاب به زندگی پسر هفده سالهاش می پردازد و اين که چطور تومور مغزی زندگی او را گرفت. «مسافرت کوتاهی به نیجریه» از دیگر آثار اوست.
نظر شما