به گزارش خبرگزاری کتاب(ایبنا) به نقل از روزنامه صاباح ترکیه، اورهان پاموک با اشاره به سابقه آشنایی خود با آثار فوئنتس گفت: من علاوه بر جنبه ادبی از چند جهت خودم را مدیون فوئنتس می دانم، زمانی که آثار من تازه در اروپا ترجمه شده بود از طریق دوست ویراستارم در انتشارات گالیمار فرانسه خبردار شدم که کارلوس فوئنتس با جدیت نوشته های مرا دنبال می کند، علاوه بر این زمانی که من در سال های 6-2005 تحت فشار سیاسی شدیدی در داخل کشور قرار داشتم او با سازماندهی مواضع نویسندگانی چون مارکز، یوسا، ساراماگو، اومبرتو اکو و... از من حمایت کرد.
پاموک با اشاره به این که سابقه آشنایی او با آثار فوئنتس به سال های 1970 برمی گردد افزود در این سال سه اثر او به نام های «مرگ آرتمیو کروز»، «پوست انداختن» و «سرزمین ما» را به طور تصادفی خریدم که تاثیر بسیار بر من گذاشت. پاموک همچنین فوئنتس را به خاطر توجه به جزییات فرهنگ ملی، علاقه مند بودن به مسایل اروپا و مقایسه با کشور خود با آن امعان نظر به مفاهیم فلسفی و زبان آکادمیک نزدیک ترین نویسنده آمریکای لاتین به خویش عنوان کرد.
پاموک درباره نخستین برخوردش با فوئنتس گفت در سال 2009 در نمایشگاه کتاب گوادالاخارای مکزیک با او برخورد کردم. با هم قرار ملاقات گذاشتیم و با هم شام خوردیم. من در اتاق هتل بسیار در مورد نحوه تشکر از نویسنده ای که از او بسیار تاثیر گرفته بودم با خودم کلنجار رفتم و هنگام خداحافظی به رسمی ترین شکل از او تشکر کردم و او در کمال متانت تنها به لبخند زدن بسنده کرد.
پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۴
نظر شما