كتاب «درآمدي نظري بر امنيت جامعهاي» نوشته قدير نصري به توضيح و تفسير امنيت اجتماعي (جامعهاي) پرداخته است.-
وي ادامه داد: اين کتاب و مجموعه آثار این گروه، حاصل اجرای «طرح جامع مطالعات امنیت اجتماعی» است. طرح جامع خود از چند طرح تحقيقاتي در ابعاد و وجوه مختلف امنيت جامعهاي (اجتماعي)
(Societal Security) تشكيل شده است.
مينايي افزود: يكي از اهداف «طرح جامع مطالعات امنيت اجتماعي» به عنوان يك طرح ملي مطالعاتي، اين است كه بتواند پايهاي براي توجه هر چه بيشتر به اين موضوع مهم و هدايت و هماهنگ ساختن فعاليتهاي آموزشي، پژوهشي، سياستگذاري، قانونگذاري و در نهايت طراحيهاي كلان در مقوله امنيت اجتماعي باشد.
مينايي با اشاره به اينكه ما اغلب در كشور، در پرداختن به مباحث امنيتي، به صورت انفعالي عمل ميكنيم، بيان كرد: فعاليتهاي علمي كشور در زمينه امنيت جامعه عمدتاً متمركز در زمينه ترجمه و استفاده از مكاتب و نظريههاي خارجي بوده است. در اين كتاب به اين مسأله اشاره ميكند كه با توجه به شرايط و ويژگيهاي خاص ايران، ما نيازمند توليد نظريههاي بومي در سطوح مختلف امنيت و از جمله امنیت اجتماعی (جامعهای) هستيم.
اين كتاب داراي 8 فصل است. «چارچوب مفهومي و روشي»، «تاريخچه امنيت جامعهاي در غرب و جهان اسلام»، «مرزهاي مفهومي امنيت جامعهاي»، «طرح دولتي امنيت و طرد نوع جامعهاي آن»، «نظريههاي امنيت جامعهاي»، «سهم مكتب كپنهاگ در ابداع مفهوم امنيت جامعهاي»، «امنيت جامعهاي و مديريت امنيت ملي»، «مولفههاي امنيت جامعهاي در جوامع غيرغربي با نگاهي به ايران» از بخشهاي مختلف كتاب است.
كتاب «درآمدي نظري بر امنيت جامعهاي » با شمارگان هزار نسخه و بهاي پنج هزار و 500 تومان توسط پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي منتشر شده است.
نظر شما