چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۲
صفحه امروز؛ 23 ماه «می»

پار لاگرکویست، اسکات ادل، مارگارت وایز براون، میچ آلبوم و هنریک ایبسن از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم ادبیات امروز می‌درخشد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان با خلق آثار درخشانشان راهگشای نویسندگان دیگری نیز بوده اند و بسیاری آن‌ها را الگوی خود قرار داده اند.
 
پار لاگرکویست
پار لاگرکویست نویسنده سوئدی چنین روزی در سال 1891 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی وی شعر، رمان، مقاله و داستان بسیار به چشم می خورد. او در سال 1951 موفق شد تا جایزه نوبل را برای کتاب «باراباس» از آن خود کند. «مامور اعدام» و «مردی بدون روح » از دیگر آثار او هستند. لاگرکویست جولای 1974 در استکهلم از دنیا رفت. 

اسکات ادل
اسکات ادل نویسنده کودکان آمریکایی چنین روزی در سال 1898 چشم به جهان گشود. در کارنامه ادبی وی 26 رمان برای نوجوانان، سه رمان برای بزرگسالان و چهار کتاب غیرداستانی به چشم می خورد. او در کار ادبی اش بسیار موفق بود و جوایز ادبی متعددی را به خود اختصاص داد. نخستین کتاب وی برای کودکان با عنوان «جزیره دلفین های آبی» در سال 1960 منتشر شد و با کسب توجه بسیار، در سال 1961 برنده جایزه نیوبری شد. از دیگر آثار وی می توان از «پنجمین پادشاه» ، «کوجی درک» و «سارا بی شاپ» نام برد. وی اکتبر 1989 از دنیا رفت. 

مارگارت وایز براون
مارگارت وایز براون نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1910 در اطراف نیویورک به دنیا آمد. او برای کودکان می نوشت و کارهایش را با نام مستعار «گلدن مک دونالد» منتشر می کرد. از آثار مهم وی می توان به «شب به خیر ماه» و «خرگوش فراری» اشاره کرد. او در سال 1946 موفق شد تا جایزه کالدکات را برای آثارش به خود اختصاص دهد. بیش از 70 دست نوشته منتشر نشده پس از مرگ وی در سال 1952، آثار زیادی از او باقی ماند و خواهرش بسیار تلاش کرد تا آن‌ها را چاپ کند. در سال 1991 این دست نوشته ها در قالب کتاب های داستان کودکان منتشر شد. کتاب های او به زبان های بسیاری ترجمه شده و هنوز در برخی از کشورها تجدید چاپ می شود. 
 
میچ آلبوم
میچ آلبوم نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1958 چشم به جهان گشود. او نویسنده ای بسیار فعال است که کتاب هایش مدت‌ها در صدر جدول پرفروش ها قرار گرفت و بیش از 30 میلیون نسخه از آن‌ها به فروش رسید. کتاب بسیار موفق وی با عنوان «سه شنبه ها با موری» در سال 1997 منتشر و با اقبال بسیار روبه رو شد. وی پس از آن با انتشار یک اثر غیرداستانی با نام «کمی ایمان داشته باش» توانست جایگاه ویژه ای پیدا کند. «پنج نفري كه در جهنم ملاقات خواهي كرد» و «براي يك روز بيشتر» از دیگر آثار وی هستند که به فارسی نیز ترجمه شده اند. 

هنریک ایبسن
هنریک ایبسن شاعر و نمایشنامه نویس نروژی چنین روزی در سال 1906 بر اثر سکته مغزی برای همیشه آرمید. وی مارس 1828 به دنیا آمد. او در جوانی به نویسندگی روی آورد و نخستین اثرش را در 22 سالگی منتشر کرد. وی را یکی از بنیانگذاران مدرنیسم در تئاتر می دانند و به عنوان یکی از بزرگ‌ترین استادان هنر تئاتر در تمامی اعصار، در حد و اندازه های سوفوکل و شکسپیر شناخته می شود. او نخستین نمایشنامه اش را در سال 1850 با عنوان «کاتلینا» نوشت و پس از آن «آرامگاه جنگجو» را منتشر کرد. اما آنچه باعث شهرت وی شد خلق اثری با نام «براند» در سال 1865 بود. 

ایبسن 50 سال بی وقفه کار کرد و در این مدت آثار جاودانه ای خلق کرد که هنوز در جهان بر صحنه می روند. «خانه عروسک»، «اشباح»، «دشمن مردم» و «مرغابی وحشی» از جمله این آثار هستند. «وقتی ما مردگان از خواب برمی‏خیزیم» آخرین اثر اوست که در سال ۱۸۹۹ منتشر شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها