یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۷
«قرآن كريم» بايد محور تاليفات دينی باشد

نويسنده كتاب «منطق قرآن» با بيان اين‌كه در تاليف آثار ديني بايد قرآن كريم را محور قرار داد و به همه مسلمانان توجه كرد، گفت: با محوريت قرآن مي‌توان افراد بسياري را به دين اسلام جلب كرد و مخاطبان گسترده‌اي را به آثار حوزه دين اختصاص داد./

سيدمحسن سيدين، نويسنده حوزه دين در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره اثر تازه تاليفش با عنوان «منطق قرآن» گفت: معتقدم كه قرآن كتابي آسماني است و تنها براي تقدس نازل نشده است و مي‌تواند راهنماي عملي ما در زندگي باشد. اين نوشتار (منطق قرآن) حاصل مطالعاتم در حوزه دين و قرآن كريم است.

سيدين با بيان اين‌كه «براي فهم قرآن بايد شناخت خوبي از محيط پيرامون داشته باشيم» گفت: بايد با رويكرد قرآن به كلام‌ الهي پرداخت. به اين معني كه قرآن به‌گونه‌اي نازل نشده كه اختصاص به دوره‌اي خاص داشته باشد. بنابراين، براي درك مفاهيم قرآني بايد درك خوبي از زمان و در زمينه‌هاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي داشت.

نويسنده كتاب «منطق قرآن» راه رسيدن به اين شناخت را در مطالعه دانست و گفت: مطالعه براي شناخت مفاهيم قرآن بايد در زمينه‌هاي اقتصادي و سياسي صورت گيرد. در سوره «بقره» زماني كه حضرت ابراهيم (ع) تصميم به ساختن تمدن تازه‌اي مي‌گيرد به دو نكته توجه دارد؛ نخست به امنيت و سپس به اقتصاد. اين نكته مي‌تواند نشان‌ دهد كه اين امور تا چه اندازه مي‌توانند در غناي فرهنگي جامعه‌ها موثر باشند.

سيدين افزود: قرآن در زمان ما مهجور واقع شده زيرا بسياري از افرادي كه به آن مي‌پردازند درك توسعه يافته‌اي نسبت به زمان خود ندارد. در تاليف آثار ديني بايد قرآن را محور قرار داد و بايد به همه مسلمانان توجه كرد. با محوريت قرآن مي‌توان افراد بسياري را به دين اسلام جلب و مخاطبان گسترده‌اي را جذب آثار حوزه دين كرد.
 
نويسنده كتاب «منطق قرآن» درباره دليل ويرايش ادبي نامطلوب اثرش گفت: متاسفانه نتوانستم ناشر معتبري براي اثرم بيابم و به همين دليل اين اثر از ويرايش مناسبي برخوردار نيست اما مي‌كوشم در چاپ‌هاي بعدي اين كتاب، ويرايش بهتري را لحاظ كنم.

اين نويسنده حوزه دين در پاسخ به اين پرسش كه كتابش را براي چه گروه سني مناسب مي‌داند؟ گفت: كتاب، خود بايد مخاطبش را بيابد. به نظر من انتشار كتاب بر اساس گروه‌هاي سني از وظايف ناشر است و نويسنده در اثرش تنها بر شرح آنچه مي‌انديشد، تمركز دارد.

سيدين درباره «دليل اشاره نكردن اين كتاب به منابع مورد استفاده نويسنده» گفت: اين نوشتار حاصل مطالعات گسترده‌ام در حوزه دين است. قبول دارم كه استنباط من از قرآن برگرفته از مطالعه آثاري مانند الميزان و آثار شهيد مطهري و ساير نويسندگان گرانسنگ است اما نمي‌توانم منبع خاصي را براي كتابم ذكر كنم.

بر اساس اطلاعات شناسنامه‌اي «منطق قرآن»، اين كتاب در بهار 1391 با شمارگان 1000نسخه و به قيمت 3هزار و 200 تومان منتشر شده است.

ناسخ و منسوخ، آيه و سنت، لوازم هدايت، غيب و خرافه و علاج فتنه، از جمله مباحث اين كتابند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها