دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۱
راه‌اندازي بخش گيلان‌شناسي در تمام كتابخانه‌هاي ماسال

مدير كتابخانه‌هاي شهرستان ماسال استان گيلان با اشاره به برنامه‌هاي فرهنگي سال گذشته اين شهرستان گفت: بخش مجزاي گیلان‌شناسی و تقویت آن با هدف سهولت دسترسی منابع مربوط به گیلان‌شناسی در کتابخانه‌های عمومي ماسال را‌ه‌اندازي شده است.-

مرتضي مرادي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، با بيان اين‌كه «کارکرد اصلی کتابخانه‌های عمومی، فرآهم آوری زمینه‌های لازم برای افزایش مطالعه مفید در جامعه، تامین مکانی مناسب برای گذران اوقات فراغت و افزایش شناخت و آگاهی همه جانبه است» اظهار كرد: اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان ماسال برنامه‌هاي متنوعي را در دستور كار خود قرار داده است كه شاداب‌سازی بخش کودک و نوجوان يكي از اين برنامه‌ها به شمار مي‌آيد.

مرادي با اشاره به وجوه اين طرح، اظهار كرد: اين شاداب‌سازي شامل رنگ‌آمیزی بخش کودک و نوجوان، تهیه تابلوي اعلانات و نصب مطالب و اخبار ویژه این بخش، ایجاد محیطی گرم و صمیمی برای جذب بیشتر كودكان و نوجوانان به محیط کتابخانه است.

وي همچنين از برپایی نمایشگاه‌های تازه‌های کتاب در کتابخانه‌های شهرستان به صورت دایمی به عنوان يكي ديگر از خدمات اين اداره كل خبر داد و افزود: اين اداره فعاليت‌هاي بسياري براي برقراری ارتباط بیشتر با جامعه بالقوه و بالفعل خود در بالا بردن میزان خدمات عمومی کتابخانه‌ها در شهرستان انجام داده است.

مرادي همچنين درباره حضور اعضا در كتابخانه‌هاي مختلف شهرستان گفت: حدود 25 هزار نفر زن و 23 هزار نفر مرد در طول سال 90 به كتابخانه‌هاي عمومي ماسال مراجعه كردند.

به گفته وي، بیش از 20 هزار عنوان کتاب طي سال 90 برای استفاده در خارج از کتابخانه امانت داده شد و حدود 19 هزار عنوان کتاب نيز براي مطالعه در محیط کتابخانه توسط مراجعان به امانت گرفته شد.

وي از دریافت بیش از 300 عنوان کتاب اهدایی به ارزش ریالی پانزده میلیون ریال براي كتابخانه‌هاي ماسال نيز خبر داد و يادآور شد: تشکیل بخش مرجع و اطلاع‌سانی و ارايه خدمات آنلاین در بخش مرجع کتابخانه عمومی شهدای ماسال، جداسازی بخش کودک و نوجوان از مخزن اصلی در تمام کتابخانه‌ها و نصب بارکد در پشت جلد کتاب براي سهولت در امانت رایانه‌ای کتاب‌هاي چاپی و الکترونیکی را نيز مي‌توان در زمره اين فعاليت‌ها قرار داد.

وي در بخش ديگر سخنان خود به شاخص رشد خدمات كتابخانه‌هاي عمومي شهرستان ماسال اشاره كرد و گفت: امانت كتاب در سال 90 كتابخانه‌هاي ماسال حدود 62/17درصد نسبت به سال 89 رشد داشته است.

به گفته مرادي، مراجعه عمومي بانوان به كتابخانه‌ها نيز 23 و 57 درصد و مراجعه عمومي مردان 6/23  درصد نسبت به سال 89 رشد داشته است.

وي با بيان اين‌كه تعداد اعضاي كتابخانه‌هاي عمومي در سال 89، يك هزار و 483 نفر بود، اظهار كرد: اين تعداد در سال 90 به يك هزار و 785 نفر افزايش يافت و با رشد 36/20 درصدي همراه بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط