به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در ابتدای اين کتاب، شجره نسب حاج حسینآقا ملک و اسلاف او ذکر شده است که جد آنها به ملا آقا بابا میرسد.
دختر حاج حسین آقا در اين کتاب گفته است: «پدرم همیشه میگفت: اگر مأمور مشهد نشده بودم و در تهران مانده بودم، موزهای ایجاد میکردم که با موزه انگلستان برابری کند. در روز شنبه 27 مهر 1378، که مدیرکل موزه انگلستان به همراه نمایندگان رسانههای مطرح این کشور از موزه آستان قدس رضوی دیدار کرد، درباره این موزه که شامل هدایای حاج حسین آقا ملک است، گفت: این موزه عظیمترین گنجینه اسلامی است.»
«خاندان ملک»، «حاج حسین آقا ملک»،«ناظر استصوابی» و «کتابخانه و موزه ملی ملک» از فصول اصلي اين كتاب هستند.
منابع و مآخذ به ترتیب الفبایی در انتهای کتاب آمده است، پایان بخش کتاب نیز تصاویر جالب و رنگی از کتابخانه و موزه ملی ملک به همراه تصاویری از نسخ خطی این مرکز است.
مرحوم حاجحسین آقاملک با وقف کتابخانه به انضمام همه اموال، داراییها و املاک موروثی خود به آستان مطهر حضرت امام رضا(ع)، نام خود را در تاریخ این مرز و بوم ماندگار کرده است.
کتابخانه و موزه ملی ملک یکی از معروفترین و بزرگترین موقوفات تاریخ معاصر ایران است، این کتابخانه مجموعهای است از کتابهاي خطی نفیس، منحصربهفرد و هزاران جلد کتاب چاپی را در خود جاي داده است.
كتاب «حاجحسين ملك» در 234 صفحه به بهاي هشت هزار تومان و به کوشش ربابه باستانی تألیف شده و با شمارگان سه هزار نسخه به بازار نشر آمده است.
یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۰
نظر شما