مصطفي اميدي، مديركل دفتر مطالعات و برنامهريزي فرهنگي و كتابخواني، در نشست «جايگاه فرهنگ ايثار در توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» گفت: ايثارگران با قلم خود ميتوانند تجربيات و ارزشهاي والاي انساني و اسلامي را به ديگران منتقل كنند و از اين راه در افزايش كارآمدي نيروي انساني موثر باشند./
انصاري بويراحمدي در آغاز نشست «جايگاه فرهنگ ايثار در توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني»، فرهنگ ايثار را كلماتي مقدس خواند و گفت: فرهنگ ايثار ميتواند، پسوند و پيشوند همه زمينهها قرار گيرد. مهمترين شاخص توليد داخلي، توليد فرهنگ ملي و ديني است و تلفيق اين دو عامل، كارساز و موثر خواهد بود.
رييس مجمع جهاني شيعهشناسي در ادامه، با تاكيد بر لزوم ايجاد زمينههاي آگاهي بخشي در حوزه فرهنگسازي حمايت از توليد داخلي اظهار كرد: جنگهاي آينده دنيا، جنگ فرهنگ و تمدنند. اگر فرهنگ و تمدن ملي و اسلامي را تدوين كنيم و به همه بشناسانيم، در اين جنگ موفق خواهيم بود.
مهندس منصور واعظي، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نيز درباره تاثير فرهنگ ايثار بر تحقق شعار سال 91 گفت: از پيروزي انقلاب اسلامي تا حال حاضر كه در مقطع چهارم آن قرار داريم، استكبار جهاني هيچگاه تاب اين گفتمان جديد را نياورد و در هر مقطع با رويكردي تازه به انقلاب اسلامي هجوم آورد.
وي خاطرنشان كرد: استكبار جهاني تصور ميكرد كه با حمله نظامي، به انقلاب آسيب خواهد زد اما ايثارگري جوانان و رزمندگان، شيطنت دشمن را نقش برآب كرد. رويكرد دشمن در دهه دوم انقلاب، به سمت مقابله سياسي تغيير كرد و باز هم با همراهي مديران بي اثر شد. مقطع سوم، تهاجم فرهنگي بود كه با الطاف الهي محقق نشد، اما نامگذاري دهه 80 با عنوان دهه پيشرفت و عدالت از سوي مقام معظم رهبري قابل تامل است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به نگاه بلند مقام معظم رهبري در حوزه نامگذاري سالهاي دهه 80 تاكيد كرد: ممكن است كه نام اين سالها به ظاهر در حوزه اقتصادي جاي گيرند، اما در اصل در حوزه فرهنگ قابل تعريف است. مطالبه ايشان، فرهنگي بوده و براي مثال اگر حرفي درباره صرفهجويي به ميان ميآيد، فرهنگسازي در وهله اول تحقق آن قرار ميگيرد.
در ادامه نشست «جايگاه فرهنگ ايثار در توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني»، مصطفي اميدي، مديركل دفتر مطالعات و برنامهريزي فرهنگي و كتابخواني به آيه نهم سوره حشر اشاره كرد و گفت: ايثار بر اساس اين آيه، به معناي از خودگذشتگي بوده و يكي از ارزشهاي والاي انساني و اسلامي محسوب ميشود.
وي پس از بيان سخناني درباره ظرفيتهاي نيروي انساني در حوزه توليد ملي و نقش ايثارگران در اين عرصه، تاكيد كرد: ايثارگران با قلم خود ميتوانند، تجربيات و ارزشهاي والاي انساني و اسلامي را به ديگران منتقل كنند و از اين راه در افزايش كارآمدي نيروي انساني موثر باشند.
دكتر منصور اعتصامي، عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس در بخش پاياني اين نشست، به تشريح ابعاد گوناگون اهميت توليد ملي در تقويت جنبههاي اقتصادي ايران پرداخت.
بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران تا 23 ارديبهشت ماه 91 در مصلاي امامخميني (ره) برپاست.
نظر شما