پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۲
انتهاي غير قابل پيش‌بيني؛ ويژگي رمان «نارگل»

حجت‌الاسلام و المسلمين سيد ولي هاشمي، مسوول دفتر ادبيات پايداري حوزه‌هنري استان مازندران، در مراسم نقد و رونمايي كتاب «نارگل» گفت: نويسنده اين اثر، مخاطب را تا پايان اثر با خود همراه كرده و انتهاي اثر هم قابل پيش‌بيني نيست و شايد اين مبحث، يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي رمان «نارگل» باشد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) مراسم رونمايي و نقد رمان «نارگل» نوشته حديث ‌گل‌زاده، عصر امروز (21 ارديبهشت ماه 91) با حضور و سخنراني نويسنده اثر و حجت‌الاسلام و المسلمين سيد ولي هاشمي، مسوول دفتر ادبيات پايداري حوزه‌هنري استان مازندران در سالن ياس بيست‌وپنجمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران برگزار شد.

گل‌زاده در آغاز اين مراسم و پس از رونمايي كتاب، از همكاري‌ انتشارات هزاره‌ققنوس براي چاپ رمان «نارگل» تشكر كرد و گفت: درست است كه سن زيادي ندارم، اما اين اثر را به خاطر احساس دين به شهدا و افراد فداكاري كه در لا به‌لاي روزمرگي به دست فراموشي سپرده شده‌اند، نوشتم.

وي افزود: تمام تلاش خود را در رمان «نارگل» به كار گرفتم تا اين افراد را در حد توانم به صحنه بياورم و معرفي كنم. همچنين سعي كردم كه نثر «نارگل»، ساده، روان و براي جوانان، قابل فهم باشد تا با محتواي كتاب ارتباط برقرار كنند.

اين بانوي نويسنده درباره دليل تعدد شخصيت‌هاي رمان «نارگل» گفت: اين اثر از دوران قبل از انقلاب تا پيروزي آن، آغاز جنگ و مقاومت خرمشهر تا زمان حال سير مي‌كند و به فراخور زمان، شخصيت‌هاي مختلفي در آن حضور دارند.

حديث گل‌زاده ادامه داد: رمان «نارگل» بر اساس تخيل نوشته شده، اما سعي كرده‌ام كه واقعيت و تخيل را با ظرايفي به هم پيوند بزنم تا جذابيت كتاب را بيشتر كنم.

سپس حجت‌الاسلام و المسلمين سيد ولي هاشمي درباره حديث گل‌زاده گفت: او يك نويسنده جوان كرمانشاهي است كه جنگ را نديده، اما خودش را درگير آن حس مي‌كند و در اين حوزه قلم مي‌زند.

وي با اشاره به اهميت مهندسي كتاب و تدريس آن در دانشگاه‌هاي دنيا در مقاطع گوناگون، تصريح كرد: درباره مهندسي كتاب «نارگل» بايد بگويم كه معمولاً رمان‌ها پيشگفتار ندارند و وجود اين بخش در كتاب نارگل ضروري نبوده است، اما جاي خرسندي است كه نويسندگان جوان به فكر نگارش اثر درباره دفاع‌مقدس‌اند.

مسوول دفتر ادبيات پايداري حوزه‌هنري استان مازندران، از استقبال جوانان از كتاب‌هاي دفاع‌مقدس ياد كرد و افزود: رمان «نارگل» نخستين اثر حديث گل‌زاده است، اما او رگه‌هاي وطن‌پرستي زنان كرمانشاهي را در اثر خود نشان داده است.

سيد ولي هاشمي در پايان تاكيد كرد: نويسنده «نارگل»، مخاطب را تا پايان اثر با خود همراه كرده و انتهاي اثر هم قابل پيش‌بيني نيست و شايد اين مبحث، يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي رمان «نارگل» باشد. خط روايت فصل‌بندي‌هاي دقيق كه حلقه اتصال يك اثرند، تا حدي در اين اثر رعايت شده و نويسنده از پس كار برآمده است. 

رمان «نارگل» درباره دختري به نام نارگل است كه مادرش را كه از فعالان انقلاب و جنگ بوده، در مقاومت خرمشهر از دست مي‌دهد و ارزش‌هاي خانوادگي‌اش به خاطر ازدواج نادرست پدرش فراموش مي‌شود.

نارگُل پس از جنگ، تمام تلاش خود را براي زنده نگه داشتن ياد و خاطره مادر شهيدش به كار مي‌گيرد. وي كه به واسطه يكي از دوستانش براي تفحص پيكر شهدا به جنوب كشور مي‌رود، بر اثر يك حادثه بيهوش مي‌شود و در اين زمان، وقايع گذشته بر مادرش را مي‌بيند.

رمان «نارگل» با تلاش نارگل براي پيدا كردن پيكر همرزم شهيد مادرش و رساندن او به دست خانواده‌اش به اتمام مي‌رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها