چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۱
صفحه امروز؛ نهم ماه «می»

جیمز متیو بری، راجر هارگریوز، جیمز جونز، ویلیام تن، مونا ون دوین، ،چارلز سیمیک، لوسیان بلاگا و ریچارد آدامز از چهره های ادبی هستند که نامشان با تقویم ادبیات امروز گره خورده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بسیاری از این بزرگان نه تنها آثارشان بسیار شاخص است بلکه جوایز ادبی متعددی را نیز به خود اختصاص داده اند. 

فریدریش شیلر
فریدریش شیلر که ۱۰ نوامبر ۱۷۵۹ در مارباخ آلمان متولد شده بود در روزی مثل امروز در سال ۱۸۰۵ در وایمار درگذشت. او شاعر، نمایشنامه‌نویس، فیلسوف و مورخی برجسته بود و به عنوان مشهورترین نمایشنامه‌نویس آلمانی شناخته می شود. او در کنار گوته چهره برجسته کلاسیک وایمار ‌است. بسیاری از نمایشنامه‌های او به عنوان قطعه تئاترهای استاندارد در سرزمین‌های آلمانی زبان مشهور شده‌اند و اشعار افسانه‌ای وی از محبوبترین شعرهای آلمانی است. بسیاری از آثار شیلر از جمله «راهزنان» جنبه آزادی‌خواهانه دارند. «دون کارلوس»، «ماریا استوارت»، «عروسِ مسینا»، «دوشیزهٔ اورلئان» و «ویلهلم تِل» از دیگر نمایشنامه های وی هستند. «نامه‌های آگوستبورگ»، «درباره اشعار ساده‌لوحانه و احساسی» و «آزادی و دولت فرزانگی» نیز از نوشتارهای او در زمینه فلسفه هستند. 

جیمز متیو بری
جیمز متیو بری نویسنده و نمایشنامه نویس اسکاتلندی در چنین روزی در سال 1860 دیده به جهان گشود. او در اسکاتلند درس خواند اما کار نوشتن را به صورت حرفه ای در لندن آغاز کرد. وی با نگارش کتاب «پیتر پن» و سپس با نوشتن نمایشنامه تخیلی «پرنده سفید کوچولو» نام خود را برای همیشه زنده نگه داشت. پیتر پن آن قدر مشهور شد که سال ها بعد جرالدین مكركران ماجراهایش را با نام «پیتر پن سرخ‌پوش» ادامه داد. از نمایشنامه های مشهور «بری» می توان به «تامی احساساتی»، «تامی و گریزل» ، «خیابان کیفیت» و «کرایتون ستودنی» اشاره کرد. او پیش از مرگش همه حقوق کتاب پیتر پن را به بیمارستان تخصصی کودکان بخشید. در زادگاه بری تبدیل به یک موزه و دو مدرسه با نام وی در لندن احداث شده است. او در سال 1937 بر اثر ذات الریه درگذشت. 

راجر هارگریوز
راجر هارگریوز نویسنده انگلیسی در چنین روزی در سال 1935 در انگلستان دیده به جهان گشود. او در شاخه ادبیات کودک و نوجوان فعالیت می کرد و آنچه باعث شهرتش شد کتاب های «آقای آقایان» و «خانم کوچولو» بود که سال ها در فهرست پرفروش های انگلستان جای داشت. هارگریوز با کتاب «آقای مرد» که فروشی افزون بر 14 میلیون نسخه داشت در ردیف سه نویسنده پرفروش انگلستان قرار گرفت و با رولینگ رقابت کرد. تا کنون 6 تمبر رسمی از شخصیت های کتاب های هارگریوز منتشر شده است. او سپتامبر1988 از دنیا رفت. 

جیمز جونز

جیمز جونز نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1977 از دنیا رفت. وی نوامبر 1921 در خانواده ای بزرگ به دنیا آمد. او آثار بسیاری را در کارنامه ادبی خود دارد اما آنچه باعث شهرتش شد رمان «از اینجا تا ابدیت» است که در سال 1925 برنده جایزه ملی کتاب آمریکا شد. «برخی دوان دوان آمدند»، «خط نازک سرخ» و «ماه دل انگیز» از دیگر آثار وی است. بیشتر آثار وی درباره جنگ جهانی دوم و تاثیر آن بر جامعه آمریکا است. 

ویلیام تن
فیلیپ کلس با نام مستعار ویلیام تن نویسنده داستان های علمی - تخیلی آمریکایی در چنین روزی در سال 1920 در لندن دیده به جهان گشود. او در لندن متولد شد اما به آمریکا رفت و در آنجا بزرگ شد. در کارنامه ادبی وی چند عنوان کتاب غیرداستانی، دو رمان و بیش از 60 داستان کوتاه وجود دارد. او آثار غیرداستانی اش را با نام واقعی اش فیل یا فیلیپ کلس منتشر می کرد. «نجات زمین»، «زمان در حال پیشرفت» از آثار وی هستند. وی فوریه 2010 از دنیا رفت. 

مونا ون دوین

مونا ون دوین شاعر آمریکایی در چنین روزی در سال 1921 دیده به جهان گشود. او با فعالیت هایش در عرصه ادبیات توانست جوایز مهم ادبی آمریکا را در حوزه شعر به خود اختصاص داد. وی در سال 1992 به عنوان مشاور کتابخانه کنگره در زمینه شعر منصوب شد و در سال 1971 جایزه ملی کتاب آمریکا، در سال 1989 جایزه راث لیلی و در سال 1991 جایزه پولیتزر را برای مجموعه «تغییرات نزدیک» به خود اختصاص داد. او بین سال های 1992 تا 1993 ملک الشعرای آمریکا بود. او 10 مجموعه شعر در کارنامه اش دارد که «برای دیدن، گرفتن» از جمله آنهاست. او دسامبر 2004 درگذشت. 

چارلز سیمیک
چارلز سیمیک شاعر آمریکایی – صربی در چنین روزی در سال 1938 دیده به جهان گشود. او نوشتن را از دوران دبیرستان آغاز کردو نخستین شعرهایش در سال 1959 در نشریه شیکاگو ریویو منتشر شد. او نخستین کتابش را در سال 1967 به چاپ رساند و عنوان پانزدهمین ملک الشعرای آمریکا توسط کتابخانه کنگره به وی اهدا شد. در سال 1986 به سمت ملک الشعرا و مشاور در قلمرو شعر رسید. او جایزه های متعدد از جمله جایزه پولیتزر و جایزه نوابغ بنیاد مک آرتور را از آن خود کرده است. «صدا در ساعت 3 صبح» از آثار مهم اوست. 

ریچارد آدامز
ریچارد آدامز رمان نویس انگلیسی در چنین روزی در سال 1920 دیده به جهان گشود. او پیش از اینکه به خدمت ارتش بریتانیا در جنگ جهانی دوم در آید در دانشگاه تاریخ مدرن خواند. در سال 1972 کتاب «کشتی شکسته» را منتشر کرد که مهم ترین اثر اوست و این کتاب یک میلیون نسخه فروش را به خود اختصاص داد و با استقبال بین المللی روبه رو شد و موفق شد تا مدال کارنگی و جایزه گاردین را برای نگارش این کتاب به خود اختصاص دهد. این کتاب که به عنوان اثری کلاسیک شناخته شده تا امروز بیش از 50 میلیون نسخه در سراسر جهان فروش داشته است. او 20 عنوان کتاب در کارنامه اش دارد و جدیدترین کتابش که یک مجموعه داستان کوتاه است در سال 2010 منتشر شده است.

لوسیان بلاگا

لوسیان بلاگا شاعر ، نمایشنامه نویس و فیلسوف رومانیایی در چنین روزی در سال 1961 دیده از جهان فروبست. وی نهم می 1895 به دنیا آمده و کار ادبی اش را با نوشتن مقالات فلسفی آغاز کرده بود. او در سال 1956 نامزد دریافت جایزه نوبل شد اما موفق نشد که این جایزه را کسب کند. از آثار وی می توان از «سخن آخر» و «اشعار روشنی» نام برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها