به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، آيين رونمايي از كتاب «سنجش سرانه مطالعه 90» عصر امروز 17 ارديبهشت با حضور حجتالاسلام والمسلمين غلامحسين محمدي گلپايگاني، رييس دفتر مقام معظم رهبري، بهمن دري، معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و منصور واعظي، دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، در نمايشگاه كتاب برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم واعظي با اشاره به اينكه مديريت فرهنگ عمومي يكي از مطالبات رهبري از نهاد كتابخانههاي عمومي است، گفت: مقام معظم رهبري در سال 79 در ديداري كه با دست اندركاران نشر كتاب داشتند مديريت فرهنگ عمومي را مطرح كردهاند و در طول اين سالها اين موضوع همواره يكي از دغدغههاي ايشان بوده است.
وي ادامه داد: از سال 1386 شوراي فرهنگ عمومي نهاد، مدلي براي ارزيابي تبيين شاخصهاي مديريت فرهنگ عمومي مطرح كرد. اين شاخصها از هيچ الگوي خارجي پيروي نميكنند و ميتوانند به عنوان يك دستاورد ملي به ساير كشورها معرفي شوند.
وي افزود: ما در اين مدل، فرهنگ عمومي را به سه حوزه كلان، خانواده و سازمانها و نيز سه بخش اقتصادي، سياسي و اجتماعي تقسيمبندي كرديم. در سال 85، 88 و 89 وضعيت فرهنگ عمومي كشور در سطح ملي سنجش شده و نتايج بخشهايي از اين مدل در اين سه سال ارايه شده است.
واعظي با بيان اينكه تنها ارزيابي شاخصها ملاك نيست گفت: ما بايد روندها را نيز تشخيص دهيم و به طور مثال بگوييم كه شاخص ايثارگري در كداميك از استانهاي كشور بيشتر بوده و چرا؟
دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي افزود: كتاب «سنجش سرانه مطالعه 90» در ارديبهشتماه سال 90 گردآوري شده و شامل 31 گزارش از 31 استان كشور است.
وي در بخش ديگري از اين مراسم با اشاره به گردآوري منابع برتر از سوي نهاد كتابخانه عمومي كشور گفت: اهميت سابقه سير مطالعاتي در كشور به قبل از انقلاب برميگردد و اين موضوع همواره داراي اهميت بوده است. ما در نهاد در تلاش بوديم تا بتوانيم يك سير مطالعاتي تدوين كنيم كه علاوه بر دارا بودن موضوعات مختلف براي ردههاي سني و اقشار گوناگون و با سطح تحصيلي متفاوت قابل استفاده باشد.
وي ادامه داد: هماكنون اين مدل طراحي شده و در نهايت 140 موضوع انتخاب شده و در هر موضوع 10 كتاب به عنوان منابع برتر براي سير مطالعاتي افراد معرفي شده است. در نمايشگاه كتاب امسال در 5 موضوع تاريخ، روانشناسي و خانواده، قصه، رمان و كودك ونوجوان منابع برتر معرفي شدهاند.
در بخش ديگري از اين مراسم، محمدي گلپايگاني بر ضرورت توليد و نشر كتاب تأكيد كرد و گفت: هيچ رسانهاي نبايد جاي كتاب را بگيرد، چرا كه براساس حديثي از اميرالمومنين، كتاب، باغ و بوستان انديشمندان است.
وي ادامه داد: برگزاري نمايشگاه كتاب از بركات اين نظام است و اميدواريم حركتهايي از اين دست ادامه يابد.
در پايان اين مراسم از كتاب «سنجش سرانه مطالعه 90» و منابع برتر در 5 موضوع مطرح شده رونمايي شد.
بيستو پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران تا 23 ارديبهشت در مصلاي امامخميني(ره) برپاست.
یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۹:۴۱
نظر شما