خانه اشتفان تسوايگ با ساخت سالني براي سخنراني و مكاني براي برپايي نمايشگاهي كوچك توسعه پيدا كرده است. چنين ابتكاري نه تنها براي گراميداشت خاطره حضور اين نويسنده اتريشي در برزيل، بلكه براي پاسداشت همه پناهندگان سياسي به شمار ميرود كه به غناي فرهنگي برزيل خدمت كردهاند.
اين خانه-موزه با طرحي ساده و بدون تجمل در دامنه كوهي در 65 كيلومتري ريو دو ژانيرو (پايتخت برزيل) جايي كه پادشاه دون پدروي دوم (1891-1825) تابستان را در آنجا سپري ميكرد، واقع شده است. در كنار خانه تسوايگ تپهاي سبز قرار گرفته كه زيبايي آن را دو چندان كرده است.
در همین فضا بود كه تسوايگ آثاري چون زندگينامه «دنياي ديروز، خاطرات يك اروپايي» و «داستان شطرنج» را به رشته تحرير درآورد.
تسوايگ سال 1934 همزمان با قدرت گرفتن نازيها، از اتريش به بريتانيا رفت و پس از آن به آمريكا، اروگوئه و سرانجام برزيل نقل مكان كرد. او در سال 1942 در دنيايي پر از نااميدي با همسرش به زندگی اش خاتمه داد. آثاري چون «نامه از زني ناشناس»، «بيست و چهار ساعت از زندگاني يك زن»، «داستان شطرنج» و «آموك» به قلم اشتفان تسوايگ در دسترس خوانندگان ايراني قرار گرفتهاند.
نظر شما