چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۹
نوجوانان موضوعي را دنبال مي‌كنند كه انگيزه و كشش ايجاد كند

محمدعلي آقا ميرزايي كه به تازگي نگارش كتاب «روزي مثل باران» را به سفارش دفتر ادبيات كودك و نوجوان حوزه هنري به پايان رسانده است، گفت: نوجوان امروز كار سطحي و كليشه‌اي را نمي‌پسندد. آن‌ها موضوعي را دنبال مي‌كنند كه انگيزه و كشش ايجاد كند.-

آقا ميرزايي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار كرد: 13 آبان يكي از روز‌هاي مهم در تاريخ كشور است. در اين روز حوادثي نظير تبعيد امام خميني (ره) درسال 1343،‌ حادثه كشتار دانش آموزان در آبان ماه سال 1357 و تسخير لانه جاسوسي در آبان ماه سال 1358 روي داده است. از ميان اين سه حادثه مهم، نگارش كتابي از روز 13 آبان سال 1357 براي نوجوانان از سوي دفتر ادبيات كودك و نوجوان حوزه هنري به من پيشنهاد شد.

وي قالب نگارشي اثر را داستان عنوان كرد و گفت: قهرمان داستان نوجواني به نام ميثم است كه روز تاريخي 13 آبان را براي تحقيق مدرسه‌اش انتخاب مي‌كند. او در پي تحقيق در مي‌يابد كه پدرش يكي از نوجوانان حاضر در حادثه 13 آبان سال 1357 بوده است. 

آقاميرزايي افزود: در اين اثر، مستندات تاريخي به واسطه پي‌رنگ داستان به مخاطب منتقل مي‌شود. بر اساس اين سبك نگارشي ميثم در جريان داستان به موضوعات تاريخي پيوند مي‌خورد.

وي منابع نگارش اين اثر را كتاب‌هاي منتشر شده از سوي مراكز اسنادي مانند مركز اسناد انقلاب اسلامي عنوان كرد و گفت: يكي از منابع «جوانه‌هاي دانش» اثري منتشر شده از سوي مركز اسناد انقلاب اسلامي است. در پاورقي‌هاي كتاب نيز منابع استفاده شده براي هر مطلب ذكر شده است. 

اين نويسنده درباره نگارش آثار مشابه در حوزه كودك و نوجوان با توجه به موضوع 13 آبان گفت: در جست‌وجوي منابع، كتابي را نديدم كه به سبك مستند تاريخي به موضوع 13 آبان بپردازد.

آقاميرزايي يكي از ويژگي‌هاي اثر را حضور دو راوي كه خود از آن روز خاطره دارند دانست و به نام‌هاي سعيد علاميان به عنوان خبرنگار و سعيد صادقي، عكاس اشاره كرد و افزود: در اين داستان خاطره سعيد صادقي به عنوان دوست پدر ميثم و علاميان به عنوان خبرنگار به طور كامل بيان مي‌شود.

وي مستند نوشتن اين نوع كتاب‌ها را بر اساس ذائقه امروز مخاطبان نوجوان دانست و گفت: نوجوان امروز كار سطحي و كليشه‌اي را نمي‌پسندد. آن‌ها طالب خواندن كتاب‌هايي جذابند و موضوعي را دنبال مي‌كنند كه براي آن‌ها انگيزه و كشش ايجاد كند.

آقاميرزايي ادامه داد: در نگارش اين كتاب تلاش كردم موضوع را به دور از كليشه‌نويسي با ريتمي تند و كشش داستاني بنويسم.

وي درباره انتخاب «روزي مثل باران» براي عنوان كتاب گفت: وقتي مخاطب كتاب را بخواند به چرايي انتخاب اين عنوان پي خواهد برد. روز 13 آبان ماه هميشه در ذهن افراد باقي مي‌ماند.

آقاميرزايي در پايان گفت: اين كتاب از مجموعه كتاب‌هاي «روز‌هاي انقلاب» براي نوجوانان است كه در 100 صفحه از سوي حوزه هنري منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط