سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۲
استقبال از حال و هواي كتابي برنامه 100

فرار سيدن ارديبهشت با حال و هواي بهاري اش كه هر سال نزديك شدن برپايي يك دوره ديگر از نمايشگاه بين المللي كتاب تهران را نويد مي دهد، موجب مي شود تا دوستداران كتاب نيز احتمالا بهاري ترين روزهاي خود را تجربه كنند. روزهايي كه مثل بهار پر از گل و شكوفه و در عين حال رعد وبرق و رگبار نيز هست؛ اما رگبارهايي كه به تلطيف هوا و شفاف شدن آسمان كمك مي كنند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، شبكه سه سيماي جمهوري اسلامي شب گذشته با اختصاص دادن برنامه 100 كه برنامه اي تقريبا نوپا و براي بررسي مسايل فرهنگي هنري جامعه است،نسبت به كتاب و نمايشگاه كتاب، وظيفه خود را به درستي مد نظر قرار داد و سعي در تلطيف كردن هواي كتاب داشت. برنامه اي كه با ميزباني رضا جلالي در كسوت مجري و حضور فرزام شيرزادي نويسنده و روزنامه نگار در كسوت كارشناس، از حضور محمد اللهياري مدير اداره كتاب به عنوان ميهمان بهره برد تا از حال و هواي كتاب در كشورمان بگويد. 

در اين برنامه 50 دقيقه اي كه گفت و گوهايي شفاف و بي پيرايه در آن جريان داشت، بيشترين سوال ها حول محور مميزي كتاب دور مي‌زد تا به اما و اگرهايي كه مي توانند براي بينندگان كه خريداران بالقوه و بالفعل كتاب و مصرف كنندگان فرهنگي اين كالايند، پاسخ دهد. 

سوال هاي شفاف، بدون رودربايستي و حتي چالشي مجري كه برگرفته از نيازهاي جامعه بود، با پاسخ هاي اللهياري به عنوان مسوول پاسخگوي اين حوزه همراه شد كه از مشكلات، ضرورت‌ها و نيازهاي اين بخش سخن مي‌گفت. او با پاسخ‌هاي بدون لفافه خود كه ناشي از كار كردن در فضايي كاملا فرهنگي و به دور از سياست بازي است، مسايل مطرح در حوزه هاي مختلف را كالبد شكافي كرد و با استقبال از اين كه امكان پاسخگويي به اين سوال‌ها در رسانه ملي فراهم آمده، تلاش كرد تا از زواياي مختلف، شكايت ها، درددل‌ها و حتي جوسازي هايي را كه گاه ممكن است صورت بگيرند، زير ذره بين بگذارد و مسير بررسي‌ها را براي خريداران كتاب كه عامل اصلي در چرخه صنعت نشرند، روشن كند. 

اللهياري با اشاره به اين كه در سال 90 بيش از 69 هزار عنوان كتاب در كشور منتشر شده، حجم وسيع موضوع هاي اين كتاب ها را پيش روي مردم گذاشت و يادآور شد كه بيش از نيمي از اين عناوين چاپ اول بودند و براي بار نخست روانه دايره بررسي وزرات ارشاد شده اند. تاييد محتواي روزانه 200 عنوان كتاب در 6 ماه نخست سال و روزانه 300 عنوان در نيمه دوم سال ، نشان دهنده حجم وسيع كاري است كه در اين حوزه انجام مي شود و از اين ميان گاه ممكن است عناويني از چرخه عادي خارج شوند و به دلايل مختلف در اين مسير بيش از ديگر كتاب ها، معطل دريافت مجوز چاپ شوند. 

استفاده از آمارهاي دقيق و بيان دلايلي كه مي تواند در هر دو سوي اين چرخه، چه از سوي ناشران و چه از سوي كارشناسان وزارت ارشاد وجود داشته باشد، نشان دهنده استقبال اللهياري از ايجاد فضايي براي بررسي اين مسايل بود. 

اين مسوول با استقبال از انتقادها و بيان نمونه هايي از مشكلات از سوي مجري و كارشناس ميهمان، در تمام طول برنامه با سعه صدر به اين سوال ها پاسخ گفت و خمي نيز به ابرو نياورد؛ كه اگر مي آورد بايد در توانايي او در حوزه كاري اش شك مي‌كرديم. 

داشتن روحيه مسووليت پذيري، الزام به پاسخگويي به نيازهاي جامعه از سوي مسوولان و بالا بردن ظرفيت انتقاد پذيري، از نكات مثبت اين برنامه بود كه قطعا به دليل بي‌پيرايه بودن، در دل مخاطب نيز تاثير واقعي خود را به جاي مي‌گذارد و به شفاف سازي فضاي فرهنگي كمك مي كند و از كلي گويي هايي كه خيلي ها راحت‌ترند تا به آن وادي گريز بزنند، اجتناب مي‌كند. 

بهتر است يادبگيريم تا مانند مسوولان از رودررويي با مشكلات نهراسيم و با ناديده گرفتن شعور جامعه، تصور نكنيم كه مجري يك برنامه تلويزيوني يا كارشناس آن، تنها به درد خسته نباشيد گفتن مي‌خورند!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها