کنستانتین کاوافی، رافائل ساباتینی، جک ویلیامسون، والتر کمپوسکی و رابرت جی سایر، از نویسندگانی هستند که نامشان برای ادب دوستان آشناست.-
کنستانتین کاوافی
کنستانتین کاوافی شاعر و روزنامه نگار یونانی که به عنوان بنیانگذار شعر نوین یونان شناخته می شود، در چنین روزی در سال 1863 از پدر و مادری یونانی در اسکندریه مصر به دنیا آمد و در همان روز در سال 1933 دیده از جهان فروبست. مرگ پدر موجب مهاجرت خانواده به لیورپول لندن شد. دیوان اشعار وی از 150 شعر تجاوز نمیکند و مهمترین اشعار وی بعد از چهل سالگی اش سروده شده است. شعر کاوافی زبان و بافتی خاص خود را دارد و با وجود آنکه اساس زبان این شعر، زبان محاورهای است اما ترکیب غریبی از زبان باستانی، بیزانس و قرون وسطایی یا نو باستانی یونانی را دربر میگیرد. شعر او تقریبا خالی از هیجانات مبالغهآمیز و تغزل گراییهای شورانگیز است، اما در عین حال شعری است دراماتیک، روایی، عینی، واقعیتگرا و آزادانه و عاشقانه. اشعار کاوافی به بسیاری از زبان های زنده دنیا ترجمه شده است.
رافائل ساباتینی
رافائل ساباتینی نویسنده ایتالیایی- انگلیسی در چنین روزی در سال 1875 دیده به جهان گشود. وی در جوانی با پدربزرگش در انگلستان زندگی می کرد و به 5 زبان تسلط داشت اما همیشه اعتقاد داشت بهترین داستان ها به زبان انگلیسی نوشته شده اند و به همین علت این زبان را برای نوشتن داستان هایش انتخاب کرد. در دهه 1890 شروع به نوشتن داستان های کوتاه کرد و نخستین رمانش در سال 1902منتشر شد. وی با انتشار رمان «اسکاراموش» در سال 1921 که مهیج ترین داستان از دوران انقلاب کبیر فرانسه است به شهرت رسید. از دیگر آثار وی می توان به «قوی سیاه» و «کاپیتان بلاد» اشاره کرد. از بسیاری از رمان های وی اقتباس سینمایی شده است. ساباتینی 31 رمان، 8 مجموعه داستان کوتاه و 6 کتاب در ادبیات غیر داستانی دارد. وی فوریه 1950 دیده از جهان فروبست.
جک ویلیامسون
جک ویلیامسون بزرگترین نویسنده داستان های علمی- تخیلی دهه هفتاد میلادی در چنین روزی در سال 1908 دیده به جهان گشود. وی پس از روبرت هینلین دومین نفری بود که عنوان استاد بزرگ داستان های علمی تخیلی را از آن خود کرد. «دختری از مریخ»، «سنگی از ستاره سبز» و «دختر سبز» از آثار این نویسنده است. وی نوامبر 2006 دیده از جهان فروبست.
والتر کمپوسکی
والتر کمپوسکی نویسنده معاصر آلمانی در چنین روزی در سال 1929 در شهر ساحلی روشتاک دیده به جهان گشود. او در جوانی به خدمت ارتش آلمان در آمد. این رماننویس که در دوران جوانی از سربازان هیتلر بوده، در کل آثارش وقایع جنگ جهانی دوم را منعکس کرده است.
کمپوسکی به جز نگارش رمانهای زندگینامهای، بیشتر به خاطر کتاب 9 جلدی «وقایعنگاری آلمان» شهرت جهانی کسب کرده است. این کتاب 9 جلدی که وقایع و مصیبتهای جنگ جهانی دوم و پس از آن را روایت میکند، یکی از منابع مهم درمورد جنایتهای جنگ جهانی دوم به حساب میآید که به صورت داستانی نوشته شده است. این نویسنده، خبرنگار و روزنامه نگار بیش از 30 جلد کتاب از خود برجا گذاشته است. از آثار معروف او مي توان به «اوضاع ما هنوز طلايي است» و «يادداشت هاي جمعي» اشاره كرد كه تاكنون بارها تجديد چاپ شده اند. او سال 2007 در سن 78 سالگي درگذشت.
رابرت جی سایر
رابرت جی سایر نویسنده کانادایی در چنین روزی در اتاوا دیده به جهان گشود. وی که نویسنده داستان های علمی است 21 رمان منتشر شده را در کارنامه ادبی خود دارد. وی بیش از 40 جایزه را برای داستان هایش از آن خود کرده که جایزه نبولا در سال 1995، جایزه هوگو و جایزه گالکسی در سال 2003 از جمله آن ها است. «فلش فوروارد» یکی از بهترین آثار اوست که در سال 2010 ، یک سریال تلویزیونی با اقتباس از آن ساخته شد.
نظر شما