کتاب «بچههاي كُفيشه» شامل خاطرات شفاهي مكي يازع به قلم سيدقاسم ياحسيني از سوي انتشارات سوره مهر در بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران منتشر میشود. روايت يازع، از وضعيت مردم در محاصره آبادان توسط ارتش صدام، مطالب جديد و دسته اولي دارد.-
وی با اشاره به این که يازع و 24 نفر از اعضاي خانواده او به صورت مستقيم درگير جنگ بودهاند، گفت: آنان از كسانياند كه زير بمباران هواپيماهاي دشمن و خمپاره باران آبادان در شهر محاصره شده ماندهاند.
يا حسيني ادامه داد: یکی از لايههاي پنهان روايت يازع، وضعيت مردم كوچه و بازار و زنان و مردان عادي ساكن در شهر محاصره شده آبادان است كه مطالب جديد و دسته اولي را ارايه ميدهد.
وي گفت: اسفند ماه سال 1386 در سفر به آبادان با مكي يازع آشنا شدم. حدود 12 جلسه و از ساعت 23 تا 1 بامداد به محل اقامتم در آبادان آمد و خاطرات خود را كه نتيجه آن 25 ساعت صدا شد، روايت كرد.
ياحسيني ادامه داد: در سال 1387 اين اثر را در قالب روايت اول شخص تنظيم و تحويل انتشارات سوره مهر دادم كه بالاخره در سال 1391 با چندين سال تأخير منتشر میشود.
وي درباره علت انتخاب عنوان «بچههاي كُفيشه» براي نام كتاب گفت: «كُفيشه» شكل تغيير يافته واژه كافي شاپ در زبان انگليسي است. زيرا در دوران رضا خان انگليسيهاي ساكن در پالايشگاه آبادان در منطقهاي از اين شهر، براي تفريح و استراحت كافي شاپي برپا كردند كه كمكم اطراف آن كافي شاب، خانههایي ساخته شد و محله به نام كُفيشه مشهور شد.
ياحسيني ادامه داد: مكي يازع ساكن محله كُفيشه است. وي و عموزادگانش در آبادان يك دسته نظامي 20 و چند نفره داشتهاند كه خط 11 يكي از جبهههاي آبادان به آنان سپرده میشود. به همين دليل كه حجم عظيمي از خاطرات او در محله كُفيشه اتفاق افتادهاند، نام كتاب را «بچههاي كُفيشه» قرار دادم.
وي گفت: با گذشت سالها از پايان دوران دفاعمقدس هنوز منابع چنداني از وضعيت آبادان در يك سال محاصره آن نداريم كه با نگاهي جامعهشناختي و انسانشناسانه به وضعيت زندگي مردم در آن ايام پرداخته باشند.
چاپ نخست کتاب «بچههاي كُفيشه» در 270 صفحه در بيستوپنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران عرضه ميشود.
نظر شما