یکشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۶
حاج احمد متوسليان؛ فرمانده ربوده شده ايرانی

سومين جلد از مجموعه چهارده جلدی «زبر الحديد» كه به همت انتشارات بين‌المللی «الهدی» منتشر شده است به فرمانده ايرانی «حاج احمد متوسليان» اختصاص دارد. اين مجموعه كتاب به زبان‌های عربی و انگليسی منتشر شده‌‌اند.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ايران (ايبنا)، كتاب «زبر الحديد 3؛ حاج احمد متوسليان» به فرمانده لشكر 27 محمد رسول الله «حاج احمد متوسليان» اختصاص دارد و زندگی او را از ولادت تا اسارت به شكل خلاصه و با ذكر خاطراتی از مبارزات انقلابي او بيان می‌كند.

اين كتاب از هفت بخش تشكيل شده است كه عناوين زير را در برمی‌گيرند: «احمد متوسليان»، «مرد مبارزه»، «متوسليان و سپاه پاسداران»، «متوسليان در كردستان»، «متوسليان در خوزستان»، «متوسليان در لبنان» و«ديده‌ها و گفت‌وگوهای زيبا».

«احمد متوسليان» در سال 1332 در تهران در خانواده‌ای مذهبی به دنيا آمد. ولادت و دوران رشد او همزمان با بالاگرفتن فعاليت‌های انقلابی مردم، ضد نظام شاه بود و احمد هم در كنار ديگر مردم به مبارزه می‌پرداخت. در نوزده سالگی و پس از پايان مرحله متوسطه بايد به سربازی می‌رفت اما او در آن جا هم دست از مبارزه نكشيد و هركجا فرصتی دست می‌داد با سربازان ديگری كه مخالف نظام حاكم بودند گفت‌وگو می‌كرد و داشته‌‌های اعتقادی‌اش را با آنان به اشتراك می‌گذاشت. او از اصل توحيد صحبت می‌كرد و اين‌ كه زندگی در سيطره يك حاكم ستمگر بخشی از شرك است و هيچ مسلمانی نمی‌پذيرد كه مشرك باشد. پس از پايان خدمت سربازی تصميم به ادامه تحصيل گرفت و تحصيلات خود را در رشته «مهندسی برق» در دانشگاه علم و صنعت ادامه داد.

بعد از تشكيل نظام جمهوري اسلامي در ايران، شهرها هنوز نا آرام  بودند. در آن شرايط، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي برای ايجاد ثبات و امنيت در مناطق مختلف ايران شكل گرفت. احمد متوسليان به سپاه پيوست و ديری نگذشت كه به سمت فرماندهی گردان دوم سپاه منصوب شد. او در آن وقت 26 ساله بود و خانواده او تصور نمی‌كردند كه وی كه از بيماری قلبی رنج می‌برد و يك‌بار هم تحت عمل جراحی قرار گرفته بود به فعاليت‌های نظامی تمايل نشان دهد.

با آغاز جنگ تحميلی، احمد متوسليان به عنوان يكی از فرماندهان سپاه در جنگ حضور فعال داشت اما حساس‌ترين مرحله زندگی‌اش حضور او در لبنان بعد از اشغال اين كشور به دست نيروهای اشغالگر قدس بود كه تا بيروت پيشروی كرده بودند. در آن زمان ملت لبنان از دولت‌های اسلامی درخواست كمك كرد و ايران به آن پاسخ داد و نيروهای خود را به فرماندهي احمد متوسليان به سوريه فرستاد. پس از آن ‌كه معلوم شد دور كردن نيروهای ايرانی توطئه عراق برای پيشروی و حمله‌ای وسيع‌تر به ايران بود، نيروهای ايرانی به وطن بازگشتند و تنها عده اندكی از جمله احمد متوسليان برای آموزش نيروهای لبنانی در سوريه ماندند.

در آن زمان نيروهای اشغالگر قدس شهر بيروت را محاصره كرده بودند و كاردار ايران در لبنان از نيروهای سپاه پاسداران خواست تا مانع دستيابی آن‌ها به اسناد سفارت ایران شوند. در پنجم جولای 1982 (14 تير 1361) گروه نمايندگی ايران متشكل از حاج احمد متوسليان، تقی رستگار مقدم، كاظم اخوان و محسن موسوی راهی بيروت شدند اما قبل از رسيدن به اين شهر، نيروهای فالانژ (شاخه نظامی حزب كتائب) كه رابطه خوبی با اشغالگران قدس داشتند، آنان را دستگير كردند. از آن زمان تاكنون خبر موثقی از سرنوشت اين چهار نماينده ايران به دست نيامده است.

كتاب «زبر الحديد 3؛ حاج احمد متوسليان»، تأليف «زهرا رجبی متين» به همت انتشارات بين‌المللی الهدی به زبان‌های انگليسی و عربی ترجمه و منتشر شده است. 33 صفحه از اين كتاب به زبان عربی و 43 صفحه از آن به زبان انگليسی اختصاص دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها