نمایشگاه کتاب لندن امسال با چین پیوند خورده است و نمی توان خبری را بدون نقد این نمایشگاه به دلیل انتخاب چین به عنوان میهمان افتخاری این دوره دید./
او در گفت و گویی اختصاصی با روزنامه شینهوا گفت در انتظار ملاقات با نویسندگان چینی است که راهی نمایشگاه شده اند. برتنشاو که هفت بار از چین دیدن کرده، گفت حضور چین به عنوان میهمان افتخاری را برای ادبیات این کشور مفید می داند.
وی گفت كه آثار نویسندگان چینی مثل «مو یان» و «بی فیو» را خوانده و از آنها لذت برده است و داستان های کوتاه «لو ژون» که از او به عنوان چارلز دیکنز چین یاد می شود نیز برایش دلپذیر بوده است.
به گفته مدیر نمایشگاه کتاب لندن، او دردیدارهایش از چین با نویسندگان متعددی دیدار کرده و معتقد است این نویسندگان بازتاب دهنده صدای امروز چین هستند.
نمایشگاه کتاب لندن از سال 2004 هر سال بازار کتاب خود را با تمرکز بر یک کشور برگزار و از سال 2008 با همکاری شورای بریتانیا بر شماری از بازارهای در حال رشد تمرکز کرده است. در سال 2008، جهان عرب و بعد از آن هند در مرکز توجه نمایشگاه کتاب لندن و سپس آفریقای جنوبی و روسیه مورد توجه قرار گرفتند. امسال کشور چین در مرکز توجه این نمایشگاه است و سال آینده ترکیه در این جایگاه قرار می گیرد.
وی درباره دلیل انتخاب چین گفت چین از نظر شمارگان بزرگترین بازار کتاب جهان و یکی از مهم ترین صنعت های چاپ دنیاست. وی حضور 100 ناشر چینی در این نمایشگاه را رویدادی مهم خواند.
نمایشگاه کتاب لندن هر سال با حضور ناشرانی از 110 کشور جهان برپا می شود و 25 هزار ناشر ، کتابفروش و آژانس ادبی در این رویداد جهانی شرکت می کنند.
به گفته مدیر نمایشگاه کتاب لندن بحث کپی رایت یکی از مسایل مهم این دوره را تشکیل می دهد . او گفت : در تجارت ما رعایت حقوق نشر بسیار مهم است و می دانم که این مساله در چین نیز برای صنعت نشر این کشور اهمیت دارد. برتنشاو افزود: تجارت حقوق نشر یکی از مهم ترین فعالیت های ما در این نمایشگاه است و خرید و فروش حق ترجمه کتاب های داستانی و دیگر کتاب هایی که در سراسر دنیا منتشر می شوند، در مرکز توجه این نمایشگاه قرار دارد.
علاوه بر این، برپایی طیف وسیعی از کنفرانس ها و سمینارهای تخصصی در این نمایشگاه در کنار برنامه های فرهنگی مثل ترتیب کنسرت، دیالوگ های ادبی، میزگردهای بحث و بررسی کتاب از جمله دیگر فعالیت های این نمایشگاه اند.
نمایشگاه کتاب لندن در سال 1971 کار خود را شروع کرده و دومین بازار بزرگ جهانی کتاب پس از نمایشگاه کتاب فرانکفورت آلمان محسوب می شود. در نمایشگاه سال 2011 تعداد بازدیدکنندگان از این نمایشگاه 24802 نفر بود.
بیش از 100 انتشارات چینی، 600 متخصص، مدیر انتشارات و چهره برجسته در زمینه ادبیات و فرهنگ چین در این نمایشگاه حضور می یابند. در طول نمایشگاه بیش از 300 برنامه پیش بینی شده که با حضور 57 نویسنده چینی، از جمله «تای نینگ» رییس اتحادیه نویسندگان چینی برگزار می شود.
نمایشگاه کتاب لندن که از امروز دوشنبه 16 آوریل شروع به کار کرده ، تا چهارشنبه 18 آوریل به کار خود ادامه می دهد.
نظر شما