نمایشگاه بین المللی کتاب اربیل که از دهم آوریل (22 فروردين) شروع به كار كرده، با استقبال دوستداران کتاب همراه شده است.-
این نمایشگاه تا به امروز توانسته با اجرای برنامه های جذاب فرهنگی که پیش از این کمتر اتفاق می افتاد بازدید کنندگان بسیاری را جذب خود کند و بسیاری از افراد به این محل می آیند تا از نویسندگان و شخصیت های فرهنگی مورد علاقه شان امضا و دست نوشته بگیرند.
امسال در این نمایشگاه در هر زمینه و با هر موضوعی کتاب ارايه شده و این تنوع به گونه ای است که تقریبا همه بازدیدکنندگان کتاب می خرند.
«آزاد درتاش» از مقامات بالارتبه وزارت فرهنگ که مسوولیت سازماندهی این رویداد فرهنگی را برعهده دارد گفت: امسال نه تنها از نظر تعداد شرکت کننده بلکه از نظر تعداد ناشران نیز ما با موفقیت بسیاری روبهرو شدیم. در سال گذشته 290 ناشر در این نمایشگاه شرکت کردند و امسال این رقم به 350 ناشر افزایش یافت.
«گوران عبدالهادی» نماینده انتشارات «ارس» که از بزرگترین و مشهورترین ناشران اربیل است و بزرگترین غرفه را در این نمایشگاه به خود اختصاص داده گفت: هدف ما از برپایی این گونه نمایشگاهها نباید تنها فروش و ایجاد بازار گرمی برای کتاب باشد بلکه باید زمینهای ایجاد کنیم که کتاب های کردی به آسانی برای همه قابل دسترس باشد و به همین دلیل است که انتشارات ما حتی 40 درصد تخفیف به کتاب هایش می دهد. انتشارات ما در نظر گرفته تا بهترین سرویسها را به کتاب فروشی ها و فرهنگ کردستان بدهد و ما در حال حاضر بیش از 1300 کتاب منتشر کرده ایم.
وی افزود: در نمایشگاه امسال 300 ناشر از کشورهای مختلف عربی از قبیل مصر، لبنان، تونس و عربستان سعودی و 37 ناشر از کردستان و بقیه از اروپا شرکت کردهاند. علت اینکه چرا بیشتر کشورهای عربی در این نمایشگاه شرکت کرده اند این است که فرهنگ عرب به فرهنگ ما بسیار نزدیک است و حتی در قسمتهایی از اربیل به عربی صحبت می کنند.
وی با تاكيد بر مساله مذهب گفت فکر میکند مذهب نقش مهی در برپایی چنین نمایشگاه هایی دارد. تاثیر مذهب بیش از زبان است و از آنجا که مردم کردستان بسیار مذهبی هستند، به عربی که زبان قرآن است بیشتر اهمیت می دهند.
او با اشاره به اين كه نمایشگاه اربيل یک نمایشگاه بین المللی است گفت شرکت ناشران داخلی در اين نمايشگاه کمرنگ تر از حد انتظار بود و این در حالی است که آنها می توانستند و امکان حضور هم داشتند. از آنجا که در کردستان دانشگاه های بسیاری وجود دارد ، افرادی که علاقهمند به مطالعه اند نیز زیاد هستند و شاید سطح مطالعه در کردستان با اروپا برابر نباشند اما تفاوت چندانی نیز ندارند.
شکور برگلان و عبدی جابر از ناشران بغدادی که در این نمایشگاه شرکت کرده اند معتقدند: کردستان خوانندگان خوبی دارد. آنها در میان بغدادی ها به افرادی که به مطالعه و یادگیری زبان علاقهمند هستند، مشهورند.
روبرت کنان از ناشران کتاب کودک از لبنان گفت: من اخیرا در بسیاری از نمایشگاه ها در عمان، امارات متحده و جاهای دیگر شرکت کرده ام، اما در هیچیک به اندازه این چند روزی که در نمایشگاه اربیل هستیم فروش نکرده ام. من فکر نمی کردم کردها تا این حد به کتاب علاقهمند باشند.
به گفته مدير نمايشگاه بیشتر مردم کردستان به کتاب های مذهبی علاقهمندند. در این چند روز افراد بسیاری در همه گروه های سنی از این نمایشگاه بازدید کردند و حتی بسیاری از مدارس صدها جلد کتاب خریداری کردند.
این نمایشگاه تا 19 آوریل(31 اردیبهشت) ادامه خواهد داشت.
نظر شما