پنجشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۲
قصه و ادبيات بخش جدانشدني زندگي ماست

علي فروتن، كه از عموهاي فيتيله‌اي است و كودكان و نوجوانان زيادي در سراسر كشور علاقه مند به برنامه‌هاي گروه آن‌ها هستند، با بيان اين‌كه قصه و ادبيات شفاهي بخش جدانشدني زندگي ما ايرانيان است گفت: ما در برنامه‌هاي خود سعي داريم پيام‌هاي داستان‌ها را به كودكان و نوجوانان منتقل كنيم.-

ايبنا نوجوان: اين بازيگر برنامه‌هاي ويژه‌ي نوجوانان درباره‌ي نقش قصه در برنامه‌ي فيتيله به خبرنگار ما گفت: قصه از ما ايراني‌ها جداشدني نيست زيرا ادبيات شفاهي ما ايراني‌ها بسيار مشهور است و نسل در نسل پاي كرسي پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها بزرگ شده‌ايم و اين قصه‌ها را شنيده و تا حدودي آن‌ها را به نسل‌هاي آينده منتقل كرده‌ايم.

وي درباره‌ي استفاده از داستان‌ها و كتاب‌هاي كودك و نوجوان در برنامه‌هاي ويژه‌ي كودك مثل برنامه‌ي فيتيله‌ها گفت: اجراي قسمت‌هاي مختلف مثل نمايش بر اساس يك قصه است اما سعي مي‌كنيم خيلي سريع به نتيجه برسيم و پيام داستان را به مخاطب منتقل كنيم زيرا مخاطب كودك و نوجوان ما براي شنيدن قصه‌ي طولاني صبر ندارد.

فروتن افزود: گاهي نمايش‌هايي كه ما اجرا مي‌كنيم برگرفته از داستان‌هاي كهن است و گاهي نيز يك نويسنده داستاني را خاص اين برنامه مي‌نويسد كه مي‌تواند ايده‌اي به نويسندگان حوزه كودك و نوجوان دهد و آن را پردازش و تبديل به رمان و داستان بلند كنند. 

اين بازيگر برنامه‌ي فيتيله درباره‌ي رمان و داستان‌هاي بلند گفت: در رمان و داستان مخاطب حين خواندن قصه با شخصيت‌هاي داستان همراه مي‌شود و فراز و فرودها را تجربه مي‌كند و حتي گاهي مي‌تواند رفتار‌هاي شخصيت‌هاي داستان را حدس بزند اما در برنامه ما مخاطب بايد سريع به نتيجه برسد.

وي درباره‌ي استفاده از ترفندهاي برنامه فيتيله در كتاب عنوان كرد: آنچه ما در برنامه‌ي فيتيله نمايش مي‌دهيم، به نوعي اشتباهاتي است كه از سوي مخاطبان ما ـ كودك و نوجوان ـ رخ مي‌دهد. در واقع رفتارهاي‌شان را به خودشان نشان مي‌دهيم تا نتيجه‌ي اشتباهشان را دريابند اما شايد در كتاب كمتر بتوان نكات را اين‌گونه منتقل كرد و نياز به ادبياتي خاص دارد اما به هر حال برنامه ما وابسته به قصه‌هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها