مترجم مجموعه چهار جلدي «ميراث شطرنج آلخين» گفت: اغلب شطرنجبازان به استفاده از بازيهاي رايانهاي مکانيکي و ماشيني که تنها بهترين حرکت را پيشنهاد ميدهند و محتواي بازي را تحليل نميکنند، تمايل دارند. اين در حالي است که کتابهاي حوزه شطرنج، بازيها را با تجزيه و تحليل تشريح ميکنند. بنابراين، كتاب همواره برتر از رايانه است.-
وي افزود: تنظيم مراحل مختلف اين مجموعه چهار جلدي بر اساس سه قسمت بازي شطرنج يعني «شروع بازي»، «وسط بازي» و «آخربازي» انجام شده است.
داور بينالمللي شطرنج بيان کرد: «آلخين» از جمله چهار قهرمان برتر جهان بهشمار ميآيد و نخستين قهرماني بود که تا پايان عمرش در اين رشته قهرمان باقي ماند. «الکساندر کوتوف» نويسنده اين نوشتار نيز با استناد به به بازيهاي «آلخين» تئوريهاي اين نوشتار را به رشته تحرير درآورده است. البته «کوتوف» نيز از مربيان بزرگ شطرنج در کشور روسيه محسوب ميشود.
وي افزود: «کوتوف» اين مجموعه چهار جلدي را از نظر آموزشي، بهترين كتاب خويش ميداند.
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس اظهار کرد: اين نوشتار براي افراد متوسط تا حرفهاي مناسب است و افرادي که اصول شطرنج را ميدانند، ميتوانند از مطالب «ميراث شطرنجي آلخين» بهرهمند شوند.
وي گفت: مشکل بزرگ اغلب شطرنجبازان ايراني به مرحله «وسط بازي» مربوط ميشود و آنها نحوه «شروع بازي» و «آخربازي» را به خوبي ميدانند اما «وسط بازي» را خوب اجرا نميکنند. مطالب مورد نياز هر مرحله از بازي شطرنج در اين مجموعه بيان شدهاند.
گلكار با بيان اينكه «هر شطرنجبازي بايد تحليل بازيهاي آلخين را بخواند زيرا از مهمترين منابع تحليل محتوايي شطرنج بهشمار ميآيد» ادامه داد: اکنون شطرنجبازان تنها به مطالعات رايانهاي گرايش دارند و اگر کتاب هم مطالعه کنند، تنها به مکتوباتي که از زمان «گري کاسپاروف» به بعد وجود دارند، تمايل نشان ميدهند.
اين استاديار زبان و ادبيات روسي افزود: اكنون در كشور روسيه مکتوبات شطرنجبازان قديمي تدريس ميشوند، در حالي که شطرنجبازان ما نسبت به اين آثار بيتوجهند.
مجموعه چهار جلدي «ميراث شطرنج آلخين» با سرپرستي خشايار مصطفوي کاشاني و به همت انتشارات فرزين منتشر ميشود.
نظر شما