شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۹

فهرست 10 رمان برتر فوریه 2012 کشور آلمان در حالی منتشر شد که در مکان نخست آن نوول «عالیجناب ، من به شتاب می روم» به قلم «هانس یوآخیم شدلیش» جای گرفته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از رادیو جنوب غربی آلمان، در این اثر 144 صفحه ای که در انتشارات روولت به زیر چاپ رفته، ولتر فیلسوف و نویسنده نامدار فرانسوی دلباخته می شود و امیلی دوشاتله زیبا و باهوش دختر منشی دربار لویی چهارهم که نویسنده، ریاضیدان و فیزیکدان نیز هست او را شیفته خود می کند. در ادامه دوشاتله در زمان زایمان می میرد و ولتر از مراسم تدفین به دربار فریدریش کبیر پناه می برد و در آن جا شاهد نابودی تدریجی خویش می شود. 

«هانس یوآخیم شدلیش» نویسنده مطرح و صاحب نام آلمانی متولد 1935 در «رایشن باخ» ، تحصیل کرده در رشته های زبانشناسی و زبان و ادبیات آلمانی در برلین و لایپزیک است که در سال 1966 با کار بر موضوع «واج شناسی گویش فوگت لندیش» به درجه دکتری رسید. او از سال 1959 تا 1976 در آکادمی علوم برلین شرقی فعالیت داشت و بعد از آن به عنوان مترجم آزاد مشغول کار شد. او در آلمان شرقی اثری منتشر نکرد و برای امضا کننده قطعنامه «بیرمن» مورد انتقاد قرار گرفت. سرانجام در دسامبر 1977 او توانست به آلمان غربی سفر کند و از سال 1979 تا کنون در برلین زندگی می کند.وی همچنین عضو آکادمی زبان وادبیات آلمان نیز هست. از آثار مشهور وی می توان رمان «سفر کوکوشکین» را نام برد که این رمان جایزه بین المللی کتاب کورنی را برای وی به ارمغان آورد. 

فهرست دیگر رمان های برگزیده به شرح زیر است : 
«وینسبورگ ، اوهایو» نوشته «شروود اندرسن»
این کتاب که یک مجموعه از داستان های مربوط به زندگی در شهر کوچک اوهایو است به صورت همزمان در دو انتشاراتی منتشر شده است. انتشارات مانسه این کتاب را در 304 صفحه با ترجمه الیکه شونفلد منتشر کرده و انتشارات شوفلینگ و کو این کتاب را در 311 صفحه با ترجمه میرکو بونه به زیر چاپ برده است. این کتاب مشتمل بر تفسیری نوشته دانیل کلمان است. 

این کتاب در مورد یک شهر کوچک ، یک گزارشگر ، شخصیت های عجیب و غریب و تعداد بی شماری داستان است و ماجرای آن در این رابطه است که هر کس در این دنیا مسیح است و همه به صلیب کشیده خواهند شد. 

شروود اندرسن از نویسندگان و شاعران عصر طلایی داستان کوتاه در آمریکا است که 13 سپتامبر سال ۱۸۷۶ در شهر کامدن ایالت اوهایو در یک خانواده فقیر متولد شد.او به دلیل فقر زیاد تحصیلات منظمی نکرد و برای کسب درآمد به کارهایی مثل دوچرخه‌ سازی و تبلیغات تجاری و رنگ ‌سازی مشغول شد. ولی کم‌کم در حوالی سال ۱۹۱۳ به ادبیات روی آورد. اندرسن هم از نویسندگانی بود که نخستین توفیق ادبی‌اش را در میانسالی به دست آورد.او در طی عمر خود هفت رمان و چندین داستان کوتاه نوشت و در این راه از چنان موفقیتی برخوردار شد که او را پدر داستان کوتاه مدرن نامیده اند. 

نگاه جدید او که در انتخاب سوژه‌ داستان متجلی شده و زبان روایی او از چنان ویژگی هایی برخوردار است که با وجود آثار محدود، او را عامل گذر از سبک داستان نویسی قرن نوزدهم و از عوامل اصلی شکل ‌یابی داستان کوتاه مدرن می نامند. از همین روست که تربیت و پیدایش نویسندگانی چون جان اشتاین ‌بک، ارنست همینگوی و سرانجام ویلیام فاکنر را به آثار شروود اندرسن و تاثیر او بر نویسندگان نسل جدید منتسب می‌کنند، با این تفاوت که توقف اندرسن در آثار معدودش موجب شد تا شاگردانی که پا گرفتند با استمرار در راه خود از استاد پیشی گیرند و در تاریخ ادبیات جایگاهی بس والا بیابند. اندرسن در ۸ مارس ۱۹۴۱ در پاناما درگذشت. 

«آزوهای بزرگ» نوشته «چارلز دیکنز»
«آرزوهای بزرگ» از مشهورترین آثار «چارلز دیکنز» است که به مناسبت فرارسیدن دویستمین سالگرد دیکنز در سال 2012 ترجمه جدیدی از آن به آلمانی در انتشارات کارل هانسر انتشار یافته است. این رمان مشهور که مشتمل بر 832 صفحه است توسط ملانی والتس از انگلیسی برگردان شده و ماجرای پیپ پسرکی یتیم است که به خانه زنی ثروتند به نام خانم هابیشام راه پیدا می کند و در آن جا دلباخته دختری به نام استلا می شود. 

«تابستان پشت دیوارها» نوشته «نورا بوسونگ»
نورا بوسونگ نویسنده آلمانی متولد 9 ژانویه 1982 در برمن است که در برلین زندگی می کند. او در انستیتو ادبیات آلمانی لایپزیک در رشته ادبیات و در دانشگاه هومبولت برلین، دانشگاه پوتسدام و در دانشگاه ساپینزا در رم در رشته های فرهنگ شناسی، فلسفه و ادبیات تطبیقی تحصیل کرده است. او به نگارش کتاب و سرودن شعر می پردازد و آن ها را هم به شکل انفرادی و هم در گلچین های ادبی و نشریات به چاپ می رساند. نخستین رمان این نویسنده با عنوان «منطقه» در سال 2006 منتشر شد. رمان «پروتوکل وبرز» عنوان دیگر رمان این نویسنده منتشر شده در سال 2009 است. 

کتاب «تابستان پشت دیوارها» کتاب شعری مشتمل بر اشعار عاشقانه ، وطنی و اشعاری در مورد طبیعت است.این شاعر جوان برای این کتاب که دومین کتاب شعرش به شمار می رود موفق شد از سوی رادیو جنوب غربی آلمان و ایالت بادن – ووتمبورگ جایزه پتر هوچل 2012 را کسب کند. 

«امیلی ، تنها» نوشته «استوارت اونان»
استوارت اونان نویسنده آمریکایی متولد 4 فوریه 1961 در پنسیلوانیا است. او رمان «امیلی ، تنها» را در سال 2011 منتشر کرد و اکنون نسخه آلمانی آن با ترجمه «توماس گونکل» در 380 صفحه در انتشارات روولت منتشر شده است. قهرمان این رمان امیلی 80 ساله است. فرزندان او مدت ها قبل ازدواج کرده اند و او به تنهایی روزگار می گذراند. تا آن که برخورد او با همسر برادرش زندگی اش را دستخوش تغییر می کند و او چیزهای جدیدی را می آموزد. 

«خانه سوراخ ها» نوشته «نیکولسن بیکر»
«نیکولسن بیکر» نویسنده آمریکایی متولد 7 ژانویه 1957 در نیویورک سیتی است. او به عنوان رمان نویس و مقاله نویس نیز از شهرت برخوردار است . بیکر تحصیلکرده رشته های موسیقی و ادبیات است و علاوه بر کار نوشتن کتاب به نگارش مطلب برای نشریات مختلفی پرداخته است. رمان «خانه سوراخ ها» که نسخه انگلیسی زبان آن منتشره به سال 2011 است با ترجمه آیکه شونفلد در 320 صفحه در انتشارات روولت منتشر شده است. 

«شن» نوشته «ولفگانگ هرندورف»
«ولفگانگ هرندورف» نویسنده، تصویرگر و نقاش آلمانی متولد 1965 در هامبورگ، در رشته نقاشی تحصیل کرده است. او در سال 2002 نخستین رمان خود را با عنوان «در توفان مخملین» منتشر کرد. در سال 2008 برای اثری با عنوان «این سوی کمربند وان آلن» جایزه داستانسرایی آلمان را برد. 

«هرندورف» در رمان تازه اش با عنوان «شن» قهرمانش را به صحرا می فرستد. جایی که چیزی جز مرگ برای او یافت نمی شود. در مسیر او یک اروپایی مرده ، یک قاچاقچی مرموز و افرادی حضور دارند که برای هر کاری به جز کمک آماده اند... 

«سرزمین سفید» نوشته «شرکو فتاح»
این رمان که در 480 صفحه در انتشارات لوخترهند به زیر چاپ رفته داستان جوانی عرب به نام انور است که به سفر به دور دنیایی می پردازد که دیگر معصومیت خود را از دست داده است. داستان از شهر بغداد در سال های دهه 30 قرن 20 آغاز می شود.قهرمان داستان از آشفتگی های سیاسی چیزی نمی فهمد. تنها در فکر خانه های زیبا ، سفر به نقاط دور و میریام دختر مورد علاقه اش است. تا آن که در سال 1941 مجبور می شود همراه مفتی بزرگ اورشلیم به برلین برود و ...

شرکو فتاح که در سال 1964 در برلین شرقی متولد شده در سال 1975 به برلین غربی نقل مکان کرد. او که تحصیلکرده رشته های فلسفه و تاریخ هنر است در سال 2001 با جوایز اشپکته و جایزه منتقدان آلمان تجلیل شد.

«از انتهای یک داستان» نوشته «جولیان بارنز»
این رمان که نام اصلی آن «حس یک پایان» و برنده جایزه من بوکر 2011 است ، یک داستان کوتاه درخشان از نویسنده 65 ساله انگلیسی است که در اوج توانایی حرفه ای خود قرار دارد و با ترجمه «گرترود کروگر» از زبان انگلیسی به آلمانی برگردان شده و در 182 صفحه در انتشارات کیپن هویر و ویچ منتشر شده است.
تونی وبستر و دار و دسته اش نخستین بار آدریان فین را در مدرسه ملاقات می کنند. آدریان فین از بقیه جدی تر و باهوش تر است ولی با وجود این تفاوت ها آن ها سوگند یاد کرده اند که برای ابد دوست یکدیگر باقی بمانند. تا آن که زندگی آدریان دستخوش یک تراژدی می شود و همه اعضای گروه به ویژه تونی نقل مکان می کنند و بهترین کار برای آن ها فراموش کردن گذشته مشترکشان است. اکنون تونی میانسال است و تجربه داشتن شغل، ازدواج و جدایی را پشت سر گذاشته است. او یک دختر دارد و خاطرات و افکارش کامل نیستند و ناگهان یک وکیل همراه یک نامه از راه می رسد. نامه ای که حاوی ارثیه غیرمنتظره ای برای تونی است و او را به جستجو در گذشته ها رهنمون می كند. 

«جولیان بارنز» متولد 1946 است و در لندن زندگی می کند. او آثار زیادی از جمله «انگلستان ، انگلستان» 1998 و «آرتور و جورج» 2005 را در کارنامه ادبی اش به ثبت رسانده و موفق به کسب جوایز بین المللی شده که از تازه ترین آن ها می توان به جایزه «دیوید کوهن» اشاره کرد. 

«آمریکای همکف» نوشته «ایلیا ایلف» و «یوگنی پتروف»
این کتاب که اثر دیگری از پروژه عظیم کتابخانه دیگر است، توسط هلموت اتینگر به زبان آلمانی برگردان شده و انتشارات آیشبورن آن را در دو جلد مشتمل بر 700 صفحه منتشر کرده است. «ایلف» (1897 – 1937) و «پتروف» (1903 – 1942) دو نویسنده اهل شوروی سابق بودند که بخش بزرگی از آثارشان را به صورت مشترک به رشته تحریر درآوردند و تحت عنوان «ایلف و پتروف» منتشر کردند.
این دو نویسنده در سال 1935 با یک اتومبیل فورد خاکستری رنگ 16 هزار کیلومتر راه را دور آمریکا پیمودند ، با همینگوی ملاقات کردند، با سرخپوستان دیدار کردند و به نگارش مشاهدات خود از این سفر پرداختند. اکنون این کتاب نگاهی است به کشور آمریکا از زاویه دید این دو نویسنده.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها