به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم نکوداشت محمود حکیمی، داستاننویس حوزه کودک و نوجوان، عصر دیروز 8 اسفند، با حضور سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
حسینی در این مراسم با اشاره به خاطراتی که از زمان دانشآموزی با کتابهای حکیمی داشته است، گفت: به یاد دارم در زمانی که دانشآموز بودیم، به دنبال متنهاي خوب برای اجرای تئاتر در مدرسه میگشتیم و کتاب «سلحشوران علوی»، از استاد محمود حکیمی، کتابی بود که برای این کار انتخاب شد و این جزو نخستین خاطرات من با کتابهای ایشان بود.
وزیر ارشاد ادامه داد: از نکاتی که میتوان در پیبردن به راز موفقیت این عزیز اشاره کرد، تواضع، خاکساری، و پیوند با مکتب اهل بیت است. هر کس هر توانی که دارد باید برای معرفی اهل بیت بکار گیرد و استاد حکیمی این کار را به خوبي انجام داده است.
حسینی در ادامه با اشاره به اثر «قصههای جنگ» از محمود حکیمی در سال 1361، گفت: ایشان از پیشگامان در داستاننویسی جنگ بودند. بسیاری از نویسندهها پس از هشت سال جنگ تحمیلی شروع به نوشتن کردند، اما محمود حکیمی از همان اوایل جنگ، به ثبت آن در تاریخ پرداخت.
قصهگویی نباید کمرنگ شود
حسینی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت قصهگویی گفت: این رسم بسیار زیبا و مفید کمرنگ میشود و چقدر خوب است که به جای اینکه به بچهها کتاب داستان بدهیم و به آنان بگوييم كه خودشان بخوانند، گاه ما آن کتاب را بخوانیم و برای بچهها تعریف کنیم و با اشتیاق به درک بهتر داستان ازسوی بچهها کمک کنیم.
وی اضافه کرد: اگر کودک از کتاب داستان سوالی داشته باشد، میتواند آن سوال را از ما بپرسد و از این قصهگویی و گفتوگو میان فرزند و والد، یک رابطه عاطفی عمیقتر هم شکل میگیرد.
حسینی در پایان با آرزوی سلامتی برای محمود حکیمی گفت: برای همه پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر آرزوی سلامتي دارم.
سهشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۱
نظر شما