دوشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۱
جلسه مشترك كميته‌هاي انجمن كتابداري برگزار شد

هفتمین جلسه مشترک کمیته‌های انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران عصر یکشنبه 7 اسفند برگزار شد. در اين نشست مسوول ﮐﻤﻴﺘﻪ ﭘﮋوهش اﻧﺠﻤﻦ ﮐﺘﺎﺑﺪارﯼ و اﻃﻼع رﺳﺎﻧﯽ اﻳﺮان پيشنهاد برگزاری همایش ملی «هر کتابخانه؛ یک رصد خانه دانش» در سال آینده را مطرح كرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هفتمین جلسه مشترک کمیته‌های انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران عصر ديروز، يکشنبه 7 اسفند در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایران داک) برگزار شد.

در بخشی از این نشست مهدی علیپور حافظی مسوول ﮐﻤﻴﺘﻪ ﭘﮋوهﺶ اﻧﺠﻤﻦ ﮐﺘﺎﺑﺪارﯼ و اﻃﻼع‌رﺳﺎﻧﯽ اﻳﺮان ضمن ارایه گزارش پیشرفت کار از همایش ملی سال آینده انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی گفت: عنوان و موضوع پیشنهادی برای این همایش «هر کتابخانه؛ یک رصدخانه دانش» است.

وی افزود: رسالت این همایش تبیین جایگاه متعالی و موثر برای کتابخانه‌ها به عنوان رصدخانه دانش خواهد بود. همچنین هدف از برگزاری آن نیز تعیین مجموعه وظایف نوین در چارچوب توسعه دانش با توجه به توانمندی‌های کتابخانه‌هاست.

وی درباره محورهای این همایش گفت: تعیین وضعیت مطلوب برای کتابخانه‌ها به عنوان رصد خانه دانش، بررسی نیازهای تخصصی انسانی و مهارتی، بررسی نیازهای ابزاری و نرم‌افزاری، برنامه‌ریزی استراتژیک و طراحی نقشه برای رسيدن به وضعیت مطلوب، ارزیابی خدمات کتابخانه‌ای در چارچوب‌های جدید و ارزیابی بلوغ کتابخانه در چارچوب‌هاي جدید از جمله محورهای این همایش است.

علیپور حافظی اضافه کرد: در نقشه کلی که برای این موضوع ترسیم شده است، نقش‌های جدیدی که برای کتابداران ترسیم می‌شود، زیرساخت‌ها، خدمات و ... به صورت جزئی مورد بررسی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: این نقشه در یک وضعیت ایده‌آل ترسیم شده و هدف از آن مطرح کردن موضوعات برای رسیدن به وضعیت مطلوب و ایده‌آل است.

این دکترای کتابداری اظهار کرد: این همایش به صورت یک روزه برنامه‌ریزی شده و در آن درباره محورهای همایش یک سخنرانی اصلی و چندین کارگروه به همراه ارایه مقالات برتر ارایه خواهد شد. همچنین سایر مقالات پذیرفته شده در همایش نیز در صورت امکان به صورت پوستر چاپ می‌شوند.

علیپور حافظی از چاپ مقالات برتر این همایش در قالب کتاب خبر داد و گفت: این کتاب نیز در روز برگزاری همایش ارایه می‌شود.

وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد تا برگزاری این همایش موجب شود تا کتابداران به صورت جدی‌تر روی موضوع همایش کار کنند.

داریوش مطلبی نیز در بخش دیگری از این نشست درباره برنامه‌های فصل بهار انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی سخنانی را ارایه کرد و گفت: در قالب یک همایش دو موضوع «عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد نشر» همچون عوامل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و «برآورد هزینه‌ها و قیمت‌گذاری کتاب» بررسی می‌شود.

وی برای نشست تخصصی فصل بهار انجمن كتابداري موضوع «آسیب‌شناسی اقتصاد نشر کتاب» را پیشنهاد کرد و گفت: در این نشست نیز فرشاد مومنی اقتصاددان، محمود آموزگار و برخی دیگر از صاحب نظران این موضوع حضور خواهند داشت. کارگاه آموزشی فصل بهار نیز با موضوع «دانش فنی تولید» کتاب برگزار خواهد شد.

سیروس علیدوستی نیز در بخش دیگری از این نشست با اشاره به موضوعات میان رشته‌ای در رشته کتابداری و لزوم جذب دانشجویان سایر رشته‌ها برای انجام کارهای پژوهشی مشترك گفت: به طور مثال درباره موضوع «مدیریت کتابخانه» که موضوع میان رشته‌ای میان رشته مدیریت و کتابداری محسوب می‌شود، بیشتر آثار تالیفی یا ترجمه روی خدمات فنی متمرکز شده است تا مثلاً موضوع رفتار سازمانی در کتابخانه‌ها.

وی افزود: به نظر می‌آید باید دانشجویان و صاحب‌نظران رشته‌های دیگر مانند رشته مدیریت را برای انجام تالیف یا ترجمه و نیز کارهای پژوهشی جذب کنیم. همین مشکل برای موضوعی چون فناوری اطلاعات هم مشاهده می‌شود و لازم است تا افراد متخصص در حوزه مدیریت فناوری نیز برای انجام کارهای پژوهشی جذب شوند. انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران باید برای جذب این افراد اهتمام داشته باشد.

علیدوستی همچنین موضوع «کار آفرینی در کتابداری و اطلاع‌رسانی» را برای برگزای همایش‌های سال آینده این انجمن پیشنهاد کرد و افزود: در حال حاضر سازمان‌هایی وجود دارند که با استفاده از اطلاعات، كسب سرمايه مي‌كنند و می‌توان این موضوع را برای اشتغال‌زایی برای دانشجویان کتابداری پیشنهاد کرد.

داریوش علیمحمدی نیز در ادامه این نشست ضمن استقبال از موضوع کار آفرینی برای برگزاری همایش گفت: کتابداران باید کار آفرینی را یاد بگیرند چراکه به نظر می‌آید کتابداری حرفه‌ای است که ظاهراً به دولت متکی است و چنانچه دولت موقعیتی را برای کتابداران فراهم کند آن‌ها قادر هستند تا کار کنند بنابراین موضوع کار آفرینی برای کتابداران بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: سرمایه کتابداران برای کار اطلاعات است و این سرمایه کمی است که از طریق آن می‌توان کار آفرینی کنند.

فرامرز مسعودی نیز در سخنانی با اشاره به موضوعات میان رشته‌ای برای برگزاری همایش و مشکلات آن گفت: به نظر می‌آید در موضوعاتی مانند مدیریت کتابخانه‌ها که موضوعی میان رشته‌ای است خیلی نتوانستیم مفاهیم رشته مدیریت را با رشته کتابداری تطابق دهیم و همان مباحث مدیریت را بیان کردیم و تنها به طور مثال به جای واژه سازمان از کتابخانه استفاده می‌شود! بنابراین این انطباق خلاقانه نیست.

وی افزود: باید توجه داشته باشیم تا درباره موضوعات میان رشته‌ای از رشته کتابداری خارج نشویم و به دام مباحث رشته‌های دیگر نیفتیم.

علیپور حافظی نیز در جمع‌بندی نهایی از نشست گفت: برنامه‌های انجمن کتابداری باید از سه سطح برخوردار باشد؛ مقدمات علمی در آن بیان شود، تجربیات علمی نیز در موضوع آورده و تجریات عملی و مشکلات اجرایی آن مطرح شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها