دبير ششمين جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان:
مهمترين هدف جشنواره كتاب برتر، قدرداني از تلاش ناشران است
ششمين جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان امروز(سوم اسفندماه) با معرفي برترينها در تالار وحدت به كار خود پايان داد. دبير اين جشنواره گفت: هدف از اين جشنواره، قدرداني از فعاليتهاي مثبت و سازنده ناشران اين حوزه و معرفي آثار خوب به جامعه است.-
در ابتداي اين برنامه، محمدرضا توكلصديقي، دبير جشنواره اظهار كرد: اين جشنواره كه از سال 85 تا كنون به طور سالانه برگزار ميشود، فعاليت ناشران حوزه كودك و نوجوان را بررسي ميكند. هدف از اين جشنواره تقدير از فعاليتهاي مثبت و سازنده ناشران اين حوزه است و اينكه بتوانيم آثار خوب را به جامعه معرفي كنيم تا زمينهاي براي رونق بيشتر آثار حوزه كودك و نوجوان ايجاد شود.
وی ادامه داد: يكی از رويدادهای مثبت در دوره ششم اين جشنواره، همكاری و حمايت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بود كه از سوی اداره كل آموزش شهروندی شهرداری تهران برای نخستينبار بخش ويژهای برای معرفی كتاب برتر آموزش شهروندی در اين جشنواره ايجاد شد.
توكل صديقی با تشكر از علیاكبر اشعری رييس سابق كتابخانه ملی گفت: در نقطه آغازين اين جشنواره كه نخستين دوره آن سال 85 برگزار شد، حمايتهای رياست سابق كتابخانه ملی در اختصاص فضايی برای برگزاری جشنواره و ساير كمكهای ايشان ما را برای استمرار اين جشنواره دلگرم كرد.
دبير ششمين دوره جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان با بيان اينكه در اين دوره 15 داور در بررسي كتابهاي رسيده به جشنواره حضور داشتند، اظهار كرد: اين داوران از ميان قشرهای مختلف حوزه نشر كودك و نوجوان اعم از پديدآور، تصويرگر، منتقد كتاب و كتابداران كتابخانههاي كودك و نوجوان انتخاب شدند.
وي در پايان سخنانش از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپاسگزاري كرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هيچگاه حمايتهای خود را در راستای برگزاری اين جشنواره از انجمن دريغ نكرده است.
سپس حجتالاسلام والمسلمين ميثم امرودی قائممقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به تاثير اهالي قلم در رشد فرهنگي جامعه گفت: كار نويسنده در باورهای دينی از خون شهدا نيز منزلت بيشتری دارد و به ويژه در حوزه كودك و نوجوان اعتقاد به اين دارم كه زمانی فرهنگ ماندگار میشود كه در قالب قصه و داستان و نوشته ماندگار شود.
مشاور شهردار تهران گفت: يكی از بحرانهايی كه شهرداری هماكنون با آن دست به گريبان است، اين است كه به دليل نبود تناسب ميان آموزش مدرسهای و اجتماعی كودكان و نوجوانان، مهارتهاي لازم برای ورود به اجتماع و زندگی خوب اجتماعی را كسب نميكنند.
وي تاكيد كرد: شهرداری در سالهای اخير با تغيير رويكرد از يك سازمان خدماتی به يك سازمان موثر فرهنگی و اجتماعی تبديل شده است و در تلاش است اين مهارتها را از همان دوران كودكی و نوجوانی ارتقا دهد.
امرودي با بيان اينكه شهر خوب ساختنی است گفت: براي ساختن شهر خوب بهترين ابزار، قلم نويسندگان به ويژه نويسندگان حوزه كودك و نوجوان است.
در ادامه اين برنامه علیاكبر اشعری مدير پروژه باغ كتاب به تأثيرگذاری جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان اشاره كرد و گفت: پيوستن مسوولان اجرايی شهرداری تهران به اين جشنواره نشان از درك درست آنها نسبت به فراگير شدن آموزش و ريشهای عمل كردن مبحث تربيت از قشر كودك و نوجوان دارد و پيشنهاد میكنم كه از اين پس تمام نهادهای فرهنگی نيز با چنين جشنوارههايي همراهي كنند.
وی با بيان اينكه از لحاظ ترويج فرهنگ كتابخواني نسبت به سالهاي نخست انقلاب و پيش از آن پيشرفت خيلي خوبي داشتهايم، عنوان كرد: در سالهای قبل از انقلاب تنها دو هزار عنوان كتاب در سال توليد میشد كه اين رقم امروزه به 65 هزار عنوان كتاب در سال رسيده است و ايران در فهرست 10 كشور برتر دنيا ـ بين كشورهاي فرانسه و ايتاليا ـ در اين زمينه قرار گرفته است.
اشعري افزود: اميداورم در آيندهای نزديك شاهد گشايش باغ كتاب باشيم. باغ كتاب در فضاي 65 هزار متري نزديك به كتابخانه ملي ايران در حال ساخت است و حدود يك چهارم اين فضا به عرضه و فروش كتابهای كودك و نوجوان اختصاص دارد.
در ادامه اين مراسم برگزيدگان اين جشنواره در دو بخش اصلي و ويژه معرفی شدند و لوح تقدير و تنديس جشنواره گرفتند.
نمايش، سرود توسط گروه كر روستا و برنامه زنده راديويی سلام كوچولو توسط عذرا وكيلی، گوينده باسابقه راديو از جمله برنامههای ديگر اين مراسم بود.
براي ديدن اسامي برگزيدگان جشنواره اينجا كليك كنيد. بيانيه هيات داوران در بخش اصلي و بخش ويژه نيز در فايلهاي ضميمه اين خبر قابل مشاهده است.
نظر شما