چهارشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۰
توقف فعاليت كتابخانه‌هاي آموزشگاهي با حذف كتابدار

كارشناس مسوول فرهنگي ـ هنري اداره كل آموزش و پرورش استان يزد با اشاره به اين‌كه حذف كتابدار عملا فعاليت كتابخانه‌هاي آموزشگاهي را متوقف كرده است، گفت: براي اين‌كه در كتابخانه‌ها شاهد حضور پرشور دانش‌آموزان باشيم، وجود كتابدار حرفه‌اي در آن‌ها ضروري است.-

عليرضا بهجت در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: اغلب كتابداراني كه پيش از اجراي قانون حذف كتابدار در كتابخانه‌هاي آموزشگاهي فعاليت مي‌كردند، نيروهاي مازاد و ناكارآمد آموزش و پرورش بودند كه اغلب به دليل مبتلا شدن به بيماري، توانايي مديريت كلاس و تدريس را نداشتند و  آن‌ها را به عنوان كتابدار در مدارس جايگزين مي‌كردند.

وي ادامه داد: اين نيروهاي جايگزين نيز به دليل نداشتن اطلاعات كافي در حوزه كتابداري، نسبت به كتابخانه‌هاي مدارس احساس تعهد نداشتند. بنابراين، اغلب كتابخانه‌ها در همان زماني كه كتابدار هنوز حذف نشده بود، از رونق لازم و شور و شوق حضور دانش‌آموزان برخوردار نبودند.

كارشناس مسوول فرهنگي ـ هنري اداره كل آموزش و پرورش استان يزد بيان كرد: بازگشت كتابدار به كتابخانه‌هاي مدارس ضروري است اما وجود كتابداري كه تخصص لازم در اين حوزه و تجربه چندين سال فعاليت در كتابخانه‌ها را داشته باشد، ضروري‌تر است. آموزش و پرورش بايد از كتابداران حرفه‌اي و آموزش ديده در كتابخانه‌هاي مدارس استفاده كند.
بهجت يادآور شد: اگر هم قرار است كه ديگر كتابدار حرفه‌اي در مدارس حضور نداشته باشد، تا آن جايي كه ممكن است بايد از معلمان ادبيات براي بر عهده گرفتن اين مسووليت مهم استفاده شود. اين معلمان به دليل آشنايي بيشتر با موضوعاتي مانند انشاء و داستان‌‌نويسي، بهتر مي‌توانند با دانش‌آموزان ارتباط داشته باشند و آن‌ها را به سمت كتاب و كتابخواني مفيد هدايت كنند.

وي در پايان گفت: اكنون كه در كشور طرح‌هاي فراواني با هدف افزايش سرانه مطالعه ارايه و اجرا مي‌شوند، تعجب مي‌كنم كه چرا اغلب مسوولان نسبت به موضوع مهمي مانند وجود كتابدار حرفه‌اي در مدارس كوتاهي مي‌كنند و براي رفع مشكلات موجود در اين حوزه تمهيدات جدي نمي‌انديشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط