یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۸
توكل‌صديق: جشنواره كتاب برتر، فعاليت ناشران را بررسي مي‌كند

دبير ششمين جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان عنوان كرد: در اين جشنواره بر خلاف ساير جشنواره‌هاي فرهنگي كه به محتواي كتاب مي‌پردازند، ملاك داوري‌ها بر اساس فعاليت ناشران است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نشست خبري ششمين جشنواره كتاب برتر كودك و نوجوان پيش از ظهر امروز (30بهمن‌ماه) با حضور محمدرضا توكل‌صديقي دبير اين جشنواره، محمد مشاري، مدير اداره كل آموزش‌هاي شهروندي شهرداري تهران، مهدی محموداقدم معاون فرهنگی شهرداری منطقه 11 تهران و خسرو سريزدي مسوول روابط عمومي اين جشنواره برگزار شد.

در ابتداي اين نشست محمدرضا توكل‌صديقي با بيان‌اين‌كه اين جشنواره از سوي ناشران بخش خصوصي برگزار مي‌شود، اظهار كرد: حضور داوران در بخش‌هاي كارشناسي و داوري در جشنواره‌ها باعث توسعه و پيشرفت كاري آن‌ها مي‌شود.

وي ادامه داد: در اين جشنواره ملاك‌هاي داوري، بر اساس كار ناشران است و اين به معناي ناديده گرفتن كار مولف و ويراستار يا مترجم نيست بلكه به دليل اين‌كه در ساير جشنواره‌ها به محتواي كتاب و فعاليت ساير دست‌اندركاران پرداخته مي‌شود، اين جشنواره را در تكميل ساير جشنواره‌ها برنامه‌ريزي كرده‌ايم.

توكل‌صديقي اظهار كرد: در اين جشنواره ناشران را نسبت به نقش خودشان در حوزه توليد كتاب آگاه و نفرات برگزيده را به عنوان الگويي براي ساير ناشران حوزه كودك و نوجوان معرفي مي‌كنيم. ناشران بايد در نيازسنجي، سفارش موضوع به نويسنده، مديريت نشر در زمينه طراحي جلد، تصويرگري و همخواني تصوير و محتوا، كيفيت چاپ و كيفيت صحافي تا ساير كارهايي كه در زمينه توليد كتاب انجام مي‌شود دقت داشته باشند تا كتاب خوبي به دست مخاطب برسد زيرا گاهي يك محتواي خوب به دليل ضعف در كيفيت چاپ مورد توجه مخاطب قرار نمي‌گيرد.

مدير انتشارات صابرين با بيان‌اين‌كه اداره كل آموزش‌هاي شهروندي شهرداري تهران نيز مسووليت بررسي كتاب‌هاي آموزش شهروندي را نيز به اين جشنواره واگذار كرده است، افزود: در اين جشنواره علاوه بر كتاب‌هاي شهروندي بخشي نيز براي كتاب‌هاي حوزه كودك و نوجوان در گروه‌هاي شعر، داستان‌ تاليفي و ترجمه و كتاب‌هاي علمي ـ آموزشي تاليفي و ترجمه‌ بررسي مي‌شوند. كه در اين بخش‌ها يك كتاب برتر و دو كتاب تقديري معرفي مي‌شود. در بخش شهروندي نيز 9 كتاب به مرحله‌ نهايي راه يافته است كه از ميان آن‌ها دو كتاب برتر و هفت كتاب تقديري انتخاب مي‌شود.

او درباره جوايز اين جشنواره اعلام كرد: اين جشنواره جايزه مادي ندارد و ما به دنبال كسب اعتباريم تا كتاب‌هايي كه در اين جشنواره برگزيده مي‌شوند به عنوان اين‌كه جايزه‌اي معتبر دريافت كرده‌اند شناخته شوند، البته اين جشنواره در حال رشد است تا كنون تنها شش دوره از آن برگزار شده است بنابراين نمي‌توان انتظار داشت از اعتبار كافي برخوردار باشد.

وي با تاكيد بر اين‌كه اين جشنواره با حداقل هزينه‌ها برگزار مي‌شود و در بخش‌هايي از آن صرفه‌جويي مي‌شود عنوان كرد: بخشي از هزينه‌هاي برگزاري اين جشنواره با حمايت نهاد‌هاي فرهنگي تامين مي‌شود كه در اين دوره از جشنواره معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي چهارمين بار و اداره كل آموزش‌هاي شهروندي شهرداري تهران براي نخستين‌بار از اين جشنواره حمايت مي‌كنند.

در ادامه اين نشست محمد مشاري، مدير اداره كل آموزش‌هاي شهروندي شهرداري تهران اظهار كرد: اداره كل آموزش‌هاي شهروندي شهرداري تهران، مسووليت خود را بر پايه توسعه فرهنگ شهروندي برنامه‌ريزي كرده است و يكي از راه‌هاي توسعه فرهنگ شهروندي آموزش از طريق كتاب است.

وي افزود: تا كنون در اين زمينه برنامه‌هايي را در سطح مناطق مختلف شهرداري تهران و در سراهاي محله و مدارس برگزار كرده‌ايم. همچنين در تجهيز كتابخانه‌هاي مدارس شهر تهران نيز به درخواست وزارت آموزش و پرورش مشاركت داشته و اين طرح را در تمام مدارس ابتدايي شهر تهران انجام داده‌ايم.

مشاري عنوان كرد: آنچه باعث ورود ما به عرصه‌هاي ديگر و جلب همكاري ساير سازمان‌ها و نهاد‌ها از جمله انجمن فرهنگي ناشران كودك و نوجوان و مشاركت در جشنواره كتاب برتر شد، استفاده از ظرفيت‌هاي موجود در شهر و استفاده از ديدگاه‌هاي متنوع و جلوگيري از برگزاري جشنواره‌هاي موازي بود.

مدير اداره كل آموزش‌هاي شهروندي شهرداري تهران عنوان كرد:‌ معمولا هر كتابي را كه در حوزه كودك و نوجوان منتشر مي‌شود، خود كودك و والدين او مي‌خوانند بنابراين ما تصميم گرفتيم از طريق كتاب برخي مفاهيم شهروندي را منتقل كنيم و شهروندان را با بايد‌ها و نبايد‌هاي زندگي شهري آشنا كنيم و درك آن‌ها را از اين مفاهيم افزايش دهيم از اين طريق درصدديم شهرونداني سالم و شهري پويا داشته باشيم.

وي ادامه داد: شهرداري تهران حوزه نشر را حوزه‌اي تاثيرگذار براي انتقال پيام‌هاي آموزشي خود ارزيابي كرده است و در اين زمينه فعاليت‌هايي داشته است. اين فعاليت‌ها در موضوع‌هاي شهري، محيط زيست، ايمني، حمل و نقل، ترافيك، آسيب‌هاي اجتماعي، آپارتمان‌نشيني، استفاده از اموال عمومي و ... برنامه‌ريزي شده‌اند كه اميدواريم اين حوزه بيش از قبل و به صورت جدي‌تري پي‌گيري شود.

در ادامه اين مراسم خسرو سريزدي عنوان كرد: در اين دوره از جشنواره 15 داور كتاب‌هاي رسيده را داوري كردند كه 9 داور ثابت وجود داشت و براي داوراني كه كتاب‌هايشان در دور داوري وجود داشت از داور جايگزين استفاده شد. در مرحله‌ نخست داوري از ميان 3000 كتاب ارسال شده 1331 اثر به مرحله دوم راه يافت و در نهايت 409 اثر تاليفي و ترجمه‌ به مرحله نيمه نهايي راه يافتند.

وي افزود در بخش شهروندي نيز 932 عنوان كتاب ارسال شد كه علاوه بر ملاك‌هاي داوري جشنواره موضوعات مورد نظر شهرداري نيز در داوري‌ها اعمال شد و از ميان اين آثار 379 اثر به مرحله دوم رسيد كه 27 اثر تاليفي و 107 ترجمه شده به مرحله نيمه نهايي راه يافتند.

مهدي محموداقدم، معاون فرهنگي شهرداري منطقه 11 نيز با بيان اين‌كه اغلب كتابفروشي‌ها و انتشارات‌هاي تهران در منطقه 11 واقع شده‌اند و تالار وحدت نيز در اين منطقه است، گفت: در شهرداري منطقه 11 تلاش ما بر اين است كه مشكلات شهري بر سر راه كتابفروش‌ها و ناشران را رفع كنيم زيرا به طور متوسط روزانه تردد دو ميليون نفر را داريم كه اغلب آن‌ها دانشجويان هستند.

وي افزود: همچنين به دليل اين‌كه بيت مقام معظم رهبري نيز در منطقه 11 واقع شده است، و تاكيد ايشان به توسعه كتاب و مطالعه فعاليت ما نيز در اين زمينه بيشتر است.

معاون فرهنگي شهرداري منطقه 11 به مسوولان جشنواره كتاب برتر پيشنهاد كرد: بهتر است كتاب‌هايي كه در اين جشنواره برگزيده مي‌شوند، با نشان مشخصي منتشر شوند كه شناخته شوند و براي تامين منابع كتابخانه‌ها و جوايز مسابقات شهرداري نيز بتوانيم از آن‌ها استفاده كنيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها