به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ايران، در این نشست مشترک که روز گذشته (دوشنبه 24 بهمن) در محل کتابخانه ملی برگزار شد، طرفین بر همکاری و انجام پژوهشهای مشترک، برگزاری نشستهای علمی، کارگاههای آموزشی و تألیف و ترجمه متون رشتههای علوم انسانی مورد درخواست تأکید کردند.
اسحق صلاحی رييس كتابخانه ملي گزارشی از فعالیتها و عملکرد سازمان ارايه كرد و گفت: از مطالبات مقام معظم رهبری که میتواند به عنوان دغدغه مشترک مطرح شود، بحث استانداردسازی و طبقهبندی علوم بر اساس جهانبینی دینی و الهی است که سازمان اسناد و کتابخانه ملی همایش بینالمللی را در سال آینده برگزار میکند و مشارکت پژوهشگاه علوم انسانی میتواند مفید و منشاء خیر باشد.
وی با اشاره به مجازی کردن فعالیتها و افزایش سرعت در پاسخگویی به درخواست محققان، ناشران و کاربران کتابخانه ملی افزود: کار اسکن نسخههای خطی، سنگی و کتابهای چاپی شروع شده است و امیدواریم با مشارکت ناشران بتوانیم تالار و کتابخانه ملی دیجیتال را برای استفاده پژوهشگران ایجاد کنیم.
وي به فعالیتهای فهرستنویسی پیش از انتشار (فیپا) و فهرستنویسی پس از انتشار(فاپا) برای ساماندهی فضای نشر کتاب در کشور اشاره کرد و تصریح کرد: در تعامل با حوزه فرهنگ و موسسات اسنادی و کتابخانهای تا جایی پیش رو هستیم که هم اکنون به لحاظ کمی بیشترین کتب و منبع دیجیتالی را در کنسرسیوم محتوای ملی در اختیار محققان قرار دادهایم.
وی به پیگیری بحث تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز اشاره کرد و افزود: حفظ این میراث مستند و مدارک تاریخی از وظایف سازمان است.
حمیدرضا آیتاللهی، ريیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتها و تواناییهای دو طرف برای تبادل کتاب و معرفت، بر همکاری و تعامل برای پیشبرد عدالت پژوهشی در کشور تاکید کرد.
طبق تفاهمنامه امضاء شده، سازمان اسناد کتابخانه ملی در زمینه علوم کتابداری و اطلاعرسانی و علوم آرشیوی تجربیات خود را در اختیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی قرار میدهد.
سهشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۵
نظر شما