«فرهنگ و تمدن ايران» عنوان مجموعهاي است كه بهزودي توسط «انتشارات افق» منتشر ميشود. در اين مجموعه، نوجوانان با تاريخچهي سينما، نقاشي، شعر، موسيقي و... در ايران آشنا ميشوند.
در توليد اين مجموعه نويسندگان گوناگوني با توجه به تخصصشان با انتشارات افق همكاري داشتهاند.
مثلاً كتاب «سرگذشت موسيقي در ايران» را «عزتالله الوندي» نوشته است. او از مدتها پيش دربارهي موسيقي پژوهشهايي را انجام داده است.
الوندي دربارهي اين كتاب توضيح داد: «در كتاب «سرگذشت موسيقي در ايران» تاريخ شش هزارسالهي موسيقي كشورمان را در بخشهاي گوناگون مرور كردهام. از آنجا كه نوجوانان، مخاطبان اصلي كتابهاي مجموعهي «فرهنگ و تمدن ايران» هستند براي جذابيت بيشتر، در بخشهايي از آن حكايتهاي گوناگون دربارهي موسيقيدانان بزرگ ايراني از گذشته تا حال را روايت كردهام. در بخش ديگر كتاب هم با زباني بسيار ساده و آسان به مباحث نظري موسيقي در طول تاريخ پرداختهام.»
اين نويسنده در ادامه گفت: «بيان رخدادهاي تاريخي در حوزهي موسيقي بهويژه در دوران معاصر يكي ديگر از قسمتهاي اين كتاب است. در معرفي آهنگسازان معاصر هم به افراد شاخصي مانند شهرام ناظري، استاد حسين عليزاده، استاد جليل شهناز و چند تن ديگر پرداختهام.»
«سرگذشت شعر در ايران» يكي ديگر از كتابهاي اين مجموعه است كه نگارش آن به عهدهي «علياصغر سيدآبادي» نويسندهي حوزهي كودكان و نوجوان بوده است. او در اين كتاب سرگذشت و تاريخ شعر در ايران از دوران باستان تا دههي هفتاد را بررسي كرده است.
سيدآبادي مدتي پيش دربارهي اين كتاب خود به ايبنا نوجوان گفته بود: «در اين كتاب، ابتدا نگاهي گذرا به دوران ايران باستان داشتهام تا به شعر دههي 1370 رسيدهام و كوشيدهام بيش از آنكه به معرفي شاعران بپردازم، تحولات شعر و تاثير و ارتباط آن با جامعه را بيان كنم. البته چهرههاي شاخص هر دوره را نام بردهام كه با دورهبنديهاي رايج متفاوت است و بيشتر علاقه و نيازهاي نوجوانان مدنظرم بوده است.»
«سرگذشت نقاشي در ايران» نوشتهي «پرويز براتي»، «سرگذشت نمايش در ايران» نوشتهي «رضا آشفته»، «سرگذشت سينما در ايران» نوشتهي «گيسو فغفوري»، «سرگذشت اديان در ايران» نوشتهي «آرمان آرين» و «سرگذشت نجوم در ايران» نوشتهي «شکوه حاجی نصرالله» ديگر جلدهاي مجموعهي «فرهنگ و تمدن ايران» هستند كه بهزودي توسط «انتشارات افق» منتشر ميشوند.
نظر شما