چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۸
واقعیت انقلاب بايد در داستان‌ها انعکاس پیدا کند

نويسنده كتاب «دست‌هاي رنگي» كه در حوزه ادبيات انقلاب براي كودكان و نوجوانان نوشته شده، معتقد است نویسندگان کودک و نوجوان در نشان دادن ابعاد مختلف انقلاب موفق عمل نکرده‌اند. به گفته خرامان، نویسندگان و مسوولان فرهنگی باید کمک کنند واقعیت انقلاب در داستان‌ها انعکاس پیدا کند.-

مصطفي خرامان در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره لزوم آگاه كردن كودكان و نوجوانان از حقيقت انقلاب گفت: انقلاب، یک برهه تاریخی کشورمان است. نمی‌شود گفت چون کوروش و داریوش در 2500 سال قبل زندگی می‌کرده‌اند دیگر لزومی ندارد که بچه‌ها درباره آن‌ها بدانند. انقلاب هم بخشی از تاریخ این سرزمین است که کودکان و نوجوانان ما باید از آن آگاه شوند.

نويسنده «شبگرد ناشي» با بيان شكل بیرونی و درونی وقايع تاريخي در اين‌باره توضيح داد: به عنوان مثال درباره جنگ می‌توانیم بگوییم که شکل بیرونی آن این است که حمله‌ای اتفاق افتاده است و برخورد مردم با این پدیده شکلی درونی پیدا می‌کند و واکنش مردم به این پدیده نشان‌دهنده شخصیت آن‌هاست و هر ملتی بر اساس این عکس‌العمل‌ها قضاوت می‌شود. در زمان حمله عراق به ایران، ما مقاومت کردیم و بخش‌هاي اشغال شده کشورمان را پس گرفتیم. نمی‌خواهم بگویم جنگ خوب است یا بد.

وي افزود: البته این عکس‌العمل یک جزییاتی دارد و آن این است که مردم ما فداکاری کردند. عده‌ای به جبهه رفتند بدون این‌که آموزش نظامی دیده باشند این‌ها روحیات هر ملیت است که بر آن اساس قضاوت می‌شود. خوب است که این جزییات را همه بدانیم و آن‌را منعکس کنیم تا وقتی در آینده قرار است درباره ما قضاوت کنند درست و واقعی قضاوت کنند.

عضو انجمن نويسندگان كودك و نوجوان، ميراث تاريخي را به عنوان شاخصه‌هاي اخلاقي يك ملت، قابل اعتنا دانست و اظهار كرد: از دوره کوروش، لوحی باقی مانده است و الان بر اساس آن لوح درباره کوروش قضاوت می‌کنند. به عنوان مثال، در این لوح نوشته شده که به یکدیگر دروغ نگوییم. این نشان می‌دهد که ما 2500 سال پیش به این شاخصه‌های اخلاقی اعتقاد داشته‌ایم.

نويسنده «دختران عليه دختران» درباره تاثیر مطالعه آثار مربوط به انقلاب گفت: مطالعه این آثار در مراوداتمان با یکدیگر و حتی با کشورهای دیگر  می‌تواند تاثیرگذار باشد. وقتی ما دلایل وقوع یک حادثه را در گذشته بدانیم می‌توانیم در صورت اشتباه بودن از تکرار آن پرهیز کنیم یا اگر درست بود، از آن به عنوان تجربه استفاده كنیم.

خرامان معتقد است نویسندگان کودک و نوجوان در نشان دادن ابعاد مختلف این واقعه تاریخی موفق عمل نکرده‌اند. او به دست‌اندرکاران فرهنگ توصیه کرد: نویسندگان، مسوولان فرهنگی و ساير مسوولان باید کمک کنند واقعیت انقلاب در ميان نسل جديد انعکاس پیدا کند. این کار کمک می‌کند که جامعه به سمت و سوي درستی برود ولی باید توجه داشته باشیم که نمی‌شود حرفی بزنیم و خودمان به گونه دیگری رفتار کنیم. نمی‌شود نویسنده رفتارش با نوشته‌اش تفاوت داشته باشد چون حرفی که از سر صداقت زده نشود تاثیرگذار نخواهد بود.

 مصطفي خرامان يكي از نويسندگاني است كه در عرصه ادبيات انقلاب فعاليت كرده است. «دست‌هاي رنگي» مجموعه داستان‌هاي كوتاهي براي مخاطب نوجوان است كه وي اغلب داستان‌هاي آن‌را بر اساس تجربيات شخصي خود از زمان پيروزي انقلاب اسلامي نوشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها