یکشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۶
برگزاري كارگاه قصه‌گويي در اروميه

کتاب‌هايي با موضوع قصه و قصه‌گویی در حاشیه‌ پانزدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی در ارومیه به نمایش گذاشته شده است. برپايي كارگاه‌هاي قصه‌گويي، ارايه مقاله و قصه‌‌گويي براي مخاطبان كودك و نوجوان از ديگر برنامه‌‌هاي جنبي اين جشنواره است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين نمايشگاه به منظور آشنایی با حوزه نظری قصه و قصه‌گویی، کتاب‌های کانونی و غیر ‌کانونی، پایان‌نامه‌های دانشجویی‌، فصل‌نامه فرهنگ مردم و معرفی کتاب در قالب نشریه دیواری به نمايش درآمده است. قصه زندگی و بخشی از رشادت‌های 90 فرمانده و سردار شهید دفاع مقدس آذربایجان غربی از جمله كتاب‌هاي اين نمايشگاه به شمار مي‌رود.

برگزاري كارگاه‌هاي قصه‌گويي
کارگاه قصه‌گویی خلاق، يكي ديگر از برنامه‌هاي اين جشنواره است. مدرس کارگاه قصه‌گویی خلاق در اين جلسه گفت: در قصه‌‌گویی خلاق مشارکت مخاطب بیشتر از قصه‌ معمولی است و خلاقیت قصه‌گو زیادتر از حد معمول می‌شود.

يدالله آقاعباسي در اين كارگاه ادامه داد: یکی از بهترین شیوه‌هایی که می‌شود به وسیله آن کودکان و نوجوانان را درگیر قصه کرد، این است که از آنان به عنوان ابزار استفاده شود و موقعیتی را برای آنان ایجاد ‌کرد که بدون هیچ واهمه‌ای بارش فکر داشته باشند و در ساخت قصه مشارکت ‌کنند و در نهایت از قصه‌گویی خلاق به نمایش خلاق برسند.

مدرس کارگاه قصه‌گویی خلاق اظهار کرد: در قصه‌گویی خلاق بعضی از جنبه‌ها مانند مخاطب و بداهه‌گویی پررنگ‌تر است و مربی نقش تسهیل‌گر را دارد؛ بر خلاف قصه که نقش او کنشگر است.

مربیانی که بیشتر قصه گفته‌اند بر بام قصه ایران می‌ایستند
از قصه‌گویانی که کودکان و نوجوانان ایرانی را بیش از دیگران پای نقل قصه‌های خود نشانده‌اند تجلیل خواهد شد.
سید صادق رضایی رییس هیات مدیره و مدیرعامل کانون خبر داد: به پاس تلاش این مربیان از سراسر کشور قرار است به صورت ویژه و در آیین پایانی پانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در ارومیه از 11 نفر از آنان که بر بام قصه‌گویی ایران ایستاده‌اند، تقدیر شود.

تلاش‌های کانون آذربایجان غربی برای توسعه و ترویج قصه‌گویی
استانداری، فرمانداری، سازمان‌های میراث فرهنگی، نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، هلال‌احمر، شهرداری، بسیج، فرمانداری، اداره پست، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما، کتابخانه‌های عمومی، اداره کل تربیت بدنی و اداره راهنمایی و رانندگی، كانون را در برگزاری پانزدهمين جشنواره قصه‌گويي یاری رساندند.

فریدون سیدمصطفوی، مدیر اجرایی جشنواره درباره برخي از اين فعاليت‌هاي استاني توضيح داد: آموزش و پرورش 400 معلم مقطع ابتدایی را در یک مکان جمع کرد و مربیان کانون و قصه‌گویان خارجی برای آنان در 6 بهمن قصه گفتند، در ضمن دانش‌آموزان مدارس در دو نوبت صبح و یک نوبت بعدازظهر قصه‌های قصه‌گویان داخلی و خارجی را در محل جشنواره گوش می‌کنند. در خصوص سالن برگزاری مراسم، مدیرکل کتابخانه‌ها نهایت همکاری را با کانون داشتند. علاوه بر اين با فرمانداری خوی، سلماس، اشنویه و میاندوآب نیز صحبت شد تا قصه‌گویان در یکی از سالن‌های کانون به قصه‌گویی بپردازند.

مقاله‌نويسي با موضوع قصه‌گويي
5 مقاله از بین 174 مقاله‌ای که از جشنواره‌های قصه‌گویی مناطق کشور برای حضور در مرحله نهایی ارسال شده بودند، در این جشنواره‌ بین‌المللی انتخاب و توسط صاحبان مقالات ارایه شدند.
بخش مقاله‌نویسی پانزدهمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی، با هدف توسعه و ترویج فرهنگ قصه‌گویی بر پایه اعتلای ارزش های انسانی و توسعه دانش نظری در قصه‌شناسی و قصه‌گویی برنامه‌ریزی شده است تا ازاین طریق با مشارکت اهل قلم و اندیشه‌، زمینه‌های توسعه و اشاعه مباحث نظری و کاربردی در حوزه قصه و قصه گویی فراهم شود. 

«بررسی فلسفه قصه‌گویی برای کودکان»، «شناسایی معیارهای کودکان و نوجوانان در انتخاب کتاب های قصه برای قصه گویی»، «تاملی بر فلسفه قصه و قصه گویی»، «نقش قصه بر گسترش فعالیت ادبی ویژه کودکان و نوجوانان» و «نقش قصه بر گسترش فعالیت ادبی ویژه کودکان و نوجوانان» عناوین مقالاتی هستند که به مرحله نهایی پانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی راه یافته‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها