شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۵
كشف ولتري ديگر از وراي نامه‌هاي او در انگلستان

كشف نامه‌هاي منتشر نشده تازه‌اي به قلم ولتر فيلسوف فرانسوي عصر روشنگري، منشأ شكل‌گيري افكار او در دوران تبعيد در انگلستان را بازگو مي‌‌كند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از اكسپرس، سال 1726 ولتر 32 ساله به دنبال مشاجره‌اي با شواليه دو روهان-شابو و مدت كوتاهي زنداني شدن در زندان باستيل پاريس به شرط تبعيد آزاد شد. مقصد او انگلستان بود و باید دو سال را در آنجا سپري مي‌كرد.

به تازگي پروفسور نيكلاس كرونك استاد دانشگاه آكسفورد 14 نامه منتشرنشده با امضاي فرانسيس ولتر (نام انگليسي شده فرانسوا) را از آن دوران كشف كرده است كه سرنخ‌هاي روشني درباره اين نويسنده بزرگ، تسلط او به زبان انگليسي و تفكر نوپاي او در عصر روشنگري ارایه مي‌دهند.

پروفسور كرونك در گفت‌وگو با گاردين نيز اعلام مي‌كند ولتر به خوبي مي‌توانست به زبان انگليسي بنويسد با اين حال وراي مهارت‌هاي زباني ولتر در اين نامه‌ها ميزان برهم كنش و تأثرپذيري او از انگلستان قرن هجدهم نمايان‌تر مي‌شود.

به گفته كرونك اين نامه‌ها نشان مي‌دهند چگونه ولتر خيلي زود خود را با آريستوكراسي (نظام اشرافي) بريتانيايي عجين مي‌كند. او مانند شاعري ناشناخته تنها با نامه سفير انگلستان در پاريس به بريتانيا قدم گذاشته بود. يكي از نامه‌ها هم گواه بر آن است كه مرتبه اجتماعي ولتر در انگلستان صعودي برق‌آسا داشت و با تصميم ملكه كارولين بريتانيا براي او يك مستمري 200 پوندي برقرار مي‌شود.

دست آخر آن‌كه اين نامه‌ها از جهت نشان دادن تأثير روابط ولتر با آريستوكراسي بريتانيايي بر تفكرات عصر روشنگري حایز اهميت فراواني هستند.

ولتر فيلسوف و نويسنده سرشناس قرن هجدهم پيش از انقلاب فرانسه از مخالفان شكسپير به شمار مي‌رفت و گذشته از آثار فلسفي‌اش با تراژدي‌هايي چون «منظومه هنرياد»، «ايرن»، «اديپ» و «آگاتوكل» در دنياي تئاتر شناخته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها