شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۰
باغ كتاب تهران اواخر شهريور 91 افتتاح مي‌شود

مدير پروژه باغ كتاب تهران در مراسم گشايش پايگاه الكترونيكي باغ كتاب تهران كه امروز(8 بهمن) با حضور جمعي از اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: بر اساس گفته‌هاي گروه‌هاي كارفرما و سازنده پروژه باغ كتاب تهران، برآورد ما اين است كه باغ كتاب تهران اواخر شهريور سال 1391 افتتاح شود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، علي اكبر اشعري در اين مراسم با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر «ضرورت تداوم كتاب و كتابخواني در طول سال» اظهار كرد: اين پروژه براي تحقق فرمايش مقام معظم رهبري به شكل منظم و موضوعي كه تداوم‌بخش نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران در طول سال نيز باشد، راه‌اندازي شده است.

وي افزود: كتاب‌ها در باغ كتاب تهران به صورت موضوعي ارايه خواهند شد؛ به گونه‌اي كه علاقه‌مندان به موضوعات مختلف كتاب مي‌توانند در كمترين زمان ممكن، كتاب مورد علاقه‌شان را پيدا كنند.

مدير پروژه باغ كتاب تهران ادامه داد: باغ كتاب تهران از چهار بخش اصلي تشكيل شده است. در بخش نخست آن كه تداوم‌بخش نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران است، تمام كتاب‌هاي ايراني و غيرايراني به نمايش گذاشته مي‌شوند. بخش دوم اين پروژه به كتاب‌هاي كودك و نوجوان اختصاص دارد و در آن علاوه بر ارايه كتاب، مجموعه‌اي از فعاليت‌ها، سرگرمي‌ها، بازي‌ها و كارگاه‌هاي مرتبط با كتاب انجام مي‌شوند.

اشعري عنوان كرد: در بخش سوم باغ كتاب تهران شاهد برپايي نمايشگاه‌هاي مقطعي كتاب در طول سال خواهيم بود. اين بخش از باغ كتاب تهران به عنوان مرجعي براي انواع نمايشگاه‌هاي كتاب و محصولات فرهنگي به شمار مي‌آيد. علاقه‌مندان مي‌توانند منابع غيركتابي و كالاهاي فرهنگي را كه به نوعي در ارتباط با كتاب‌اند، مانند فناوري كتاب، نرم‌افزارهاي مربوط به كتاب و لوازم‌التحرير، در بخش چهارم باغ كتاب تهران مشاهده كنند.

وي با بيان اين‌كه مجموعه اين بخش‌هاي چهارگانه در فضاي مجازي باغ كتاب تهران نيز ارايه مي‌‌شوند، يادآور شد: مخاطبان با مراجعه به پايگاه الكترونيكي باغ كتاب تهران به نشاني www.bagheketab.ir مي‌توانند نزديك‌ترين فروشگاه كتابي را كه كتاب مورد علاقه‌شان در آن يافت مي‌شود، پيدا كنند.

مدير پروژه باغ كتاب تهران با اشاره به اين‌كه در باغ كتاب تهران شاهد برپايي نشست‌هاي مربوط به كتاب، مراسم نقد كتاب، جايزه كتاب، كتابخواني و رونمايي كتاب نيز خواهيم بود، اظهار كرد: در باغ كتاب تهران اين امكان فراهم خواهد شد تا برخي از برنامه‌هاي آن از طريق رسانه ملي پخش شوند.

در ادامه اين نشست، حبيب‌الله حبيبي، سردبير پايگاه الكترونيكي باغ كتاب تهران، علاوه بر معرفي اين پايگاه و امكاناتي كه در آن موجود است، گفت: علاقه‌مندان به كتاب و كتابخواني مي‌توانند از طريق اين مركز اطلاع‌رساني، اخبار، گفت‌وگو‌ها و گزارش‌هاي مربوط به كتاب را كه توسط صاحب‌نظران اين حوزه انجام شده است، مشاهده كنند و نظرات و ايده‌هايشان را نيز ارايه كنند.

وي افزود: تصويرها و فيلم‌هاي مربوط به ميزان پيشرفت پروژه باغ كتاب تهران و راهنما و بروشور باغ كتاب تهران نيز از طريق اين پايگاه الكترونيكي قابل مشاهده‌اند. همچنين در اين مركز اطلا‌ع‌رساني بخشي به نام پرسش و پاسخ راه‌اندازي شده كه به سوال‌هاي مربوط به پروژه باغ كتاب تهران پاسخ داده شده است و به تدريج به ساير سوالات وارد در اين حوزه كه از سوي علاقه‌مندان مطرح مي‌شوند، پاسخ داده خواهد شد.

پس از پخش كليپي از نماي دروني و بيروني و امكانات موجود در باغ كتاب تهران، اشعري عنوان كرد: باغ كتاب تهران از فضاي 110 هزار متر مربعي تشكيل شده است كه 54 هزار متر مربع آن، شامل ساختمان نمايشگاهي، تالارهاي همايش و اداري مي‌شود و بقيه فضا را درخت، سبزه، گل و يك درياچه مصنوعي مي‌پوشاند. علاوه بر اين فضاي سبز، سطح بام‌هاي باغ كتاب تهران نيز به سبزه و گل آراسته مي‌شوند و مردم مي‌توانند از پله‌هاي بيروني بناهاي باغ كتاب بالا بروند و بر بام‌هاي سبز و خرم به هم پيوسته آن به گشت و گذار و تفرج بپردازند.

مدير پروژه باغ كتاب تهران ادامه داد: فضاي داخلي باغ كتاب تهران شامل شانزده سالن نمايشگاهي هر يك به مساحت 2000 متر مربع و در دو طبقه بنا شده است كه هم مي‌توان از آن‌ها جداگانه استفاده كرد و هم در زمان برگزاري نمايشگاه‌هاي بزرگ، آن‌ها را يك‌پارچه كرد. همچنين در رويدادهاي ويژه مي‌توان با برپا كردن چادرهاي نمايشگاهي، بخش‌هايي از محوطه باغ را نيز به فضاي نمايشگاهي اضافه كرد. اين فضا مي‌تواند در حالت عادي روزانه 20 هزار نفر و در زمان برگزاري نمايشگاه بين‌المللي كتاب، تا 500 هزار نفر را پاسخ‌گو باشد.

وي ادامه داد: باغ كتاب تهران از فضاهاي جانبي مانند سالن همايش، استوديو، كلاس‌هاي آموزشي و دو فضاي رفاهي مانند رستوران و كافه كتاب تشكيل شده است. همچنين عرضه كتاب الكترونيك، نمايشگاه فناوري‌هاي نوين نشر، موزه كتاب و درمانگاه كتاب از ديگر اقداماتي‌اند كه در اين پروژه محقق خواهند شد.

مسعود شهرام‌نيا، عضو شوراي راهبردي پروژه باغ كتاب تهران، سخنران بعدي اين مراسم بود كه نداشتن دسترسي آسان مخاطبان به كتاب‌هاي منتشر شده در داخل و خارج از كشور را از جمله معضلات ناشران و علاقه‌مندان به كتاب و كتابخواني برشمرد و گفت: پايگاه الكترونيكي باغ كتاب تهران اين امكان را خواهد داشت كه اطلاعات و مشخصات مربوط به مجموعه كتاب‌هاي منتشر شده در طول پنج سال اخير را در خود جاي دهد.

وي با بيان اين‌كه اين پايگاه الكترونيكي، هم امكان جست‌وجوي كتاب مورد علاقه مخاطب را دارد و هم از امكانات سفارش خريد كتاب برخوردار است، عنوان كرد: مخاطبان مي‌توانند كتاب مورد علاقه‌شان را در صورتي كه در باغ كتاب تهران موجود باشد، تهيه كنند و اگر كتاب آن‌ها در مجموعه كتاب‌هاي باغ كتاب يافت نشود، مي‌توانند آن را در كتابفروشي‌هاي عضو شبكه الكترونيكي باغ كتاب تهران جست‌وجو و خريداري كنند. 

مراسم گشايش پايگاه الكترونيكي باغ كتاب تهران امروز(8 بهمن) با حضور جمعي از اصحاب رسانه و دست‌اندركاران پروژه باغ كتاب تهران در محل باغ كتاب تهران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط