به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از ستاد خبري «اولين همايش داستان كوتاه ايران» قاسمي، بررسي مباحث نظري در اين همايش را خواستار شد و گفت: حوزههاي نظري داستان كوتاه در ايران قدمت زيادي ندارد. اگر اين همايش جنبه آموزشي داشته باشد و بتواند مباحث نظري را مطرح كند و كارشناسان امر بتوانند در اين باره تبادل نظر كنند، حركت خوبي خواهد بود.
وي افزود: اكران فيلمهاي اقتباسي از داستان كوتاه در اين همايش يكي از اتفاقهاي خوب خواهد بود؛ چرا كه تا به حال داستان كوتاه از همه جوانب بررسي نشده است و اين امر بيانگر نگاه حرفهاي دستاندركاران اين همايش خواهد بود.
اين نويسنده داستان كوتاه را در ادبيات داستاني كشور غريب خواند و تصريح كرد: نسبت به دهههاي چهل و پنجاه كه دوران اوج داستان كوتاه در ايران بود، امروزه شاهد انزواي داستان كوتاه هستيم. اين در حالي است كه رمان توانسته جايگاه بهتري در ادبيات داستاني ايران پيدا كند و حركت تندتري نسبت به قبل داشته باشد.
وي ادامه داد: بهتر است مسوولان امر با تغيير رويكرد، به داستان كوتاه توجه بيشتري داشته باشند تا شاهد رونق روزافزون آن باشيم و پيشرفت آن را در آينده ببينيم.
قاسمي بزرگترين آسيب ادبيات داستاني و داستاني و داستان كوتاه در ايران را گروهگرايي و از بين رفتن همنوايي ميان نويسندگان و مسوولان بيان كرد و گفت: اين روزها به جايي اين كه همه ما دست به دست هم دهيم و به پيشرفت داستان كوتاه كمک كنيم، روز به روز از هم دورتر ميشويم و به جاي رقابت سالم دست به حركتهاي ناسالم براي حذف رقيب ميزنيم؛ اين در حالي است كه اگر اثري خوب و ايدهال باشد، نيازي به حركتهاي ژورناليستي براي بالا بردن فروش آن نيست.
وي ادامه داد: بهتر است به جاي اين كارها به بخش آموزش بيشتر توجه شود و مسوولان به حمايت از مولفان و برگزاري نشستهاي مختلف چنين فضايي را به وجود بياورند تا جوانان مستعد بتوانند در مسير درست اين عرصه قدم بردارند.
چهارشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۴
نظر شما