به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، دکتر حميدرضا توکلي در هفدهمين مجموعه از درسگفتارهايي درباره عطار به واكاوي سنجش ساختار قصه در قصه در منطقالطير و مثنوي ميپردازد.
از آشکارترين ويژگيهاي روايت مولانا در مثنوي، درآميختن قصهها با يکديگر است. راوي در ميانه روايت يک قصه، به قصهاي ديگر ميگريزد و يا ميکوشد دو قصه پياپي را در پيوندد و گاه به روايت همزمان دو قصه ميپردازد. شيوه «قصه در قصه» از ديرباز شناخته شده بود و در بسياري از آثار ادبي ايران و جهان به کار رفته است. عطار در مثنويهاي خود به ويژه در منطقالطير از اسلوب «قصه در قصه» بهره برده است.
به گفته حميدرضاتوکلي، قصه در قصه، اسلوبي کهن و باستاني است که به ويژه در روايات عطار و مولانا جايگاه برتري دارد. عطار و مولانا از بزرگترين راوياني هستند که به چنين شيوه قصه گويي روي آورده اند. پس براي شناخت جايگاه عطار در عرفان ايراني، توجه به ساختار قصه در قصه اهميت دارد.
هفدهمين مجموعه از درسگفتارهايي درباره عطار عصر چهارشنبه (28 دي) ساعت 16 و 30 دقيقه در مرکز فرهنگي شهرکتاب در خيابان شهيدبهشتي، خيابان شهيد احمد قصير(بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار ميشود.
سهشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۰
نظر شما