مرتضی گودرزی دیباج، دبیر یادواره شاهدان عرصه هنر در نشست هماهنگی این یادواره گفت: تاکنون هیچ کار پژوهشی و مطالعاتی درباره هنرمندان شهید صورت نگرفته است. متاسفانه در قبال آنها کملطفی کردهایم. چون برخی از آنها فقط با قلم خود به دفاع مقدس خدمت نکردهاند، بلکه قلم را بر زمین گذاشته، سلاح در دست گرفته و به میدان جنگ رفتهاند.-
مرتضی گودرزی دیباج، دبیر یادواره شاهدان عرصه هنر در ابتدای این مراسم، گرامیداشت شهیدان هنرمند را یکی از مغفولترین حوزهها دانست و اظهار کرد: وقتی حادثه بزرگی مانند جنگ در هر جامعهای رخ میدهد، بخش وسیعی از جامعه را درگیر خود میکند. ما هم در جنگتحمیلی، از وطن و دین خود دفاع کردیم پس این جنگ، نشانه دفاع ماست.
وی با اشاره به ارایه شفاف جلوههای این دفاع در عرصه هنر تاکید کرد: در سیر شناسایی هنرمندان شهید، مستندسازانی را کشف کردیم که مظلومانه و خاموش شهید شدهاند. تاکنون حدود هزار هنرمند شهید شناسایی شده و حدود 700 تن از آنها به صورت قطعی شناخته شدهاند.
دبیر یادواره شاهدان عرصه هنر در ادامه گفت: تاکنون هیچ کار پژوهشی و مطالعاتی درباره هنرمندان شهید صورت نگرفته است. متاسفانه در قبال آنها کملطفی کردهایم. چون برخی از آنها فقط با قلم خود به دفاع مقدس خدمت نکردهاند، بلکه قلم را بر زمین گذاشته، سلاح در دست گرفته و به میدان جنگ رفتهاند.
گودرزی دیباج با تاکید بر لزوم معرفی شهدای هنرمند به جامعه عنوان کرد: قصد داریم که فعالیت پژوهشی را آغاز کنیم اما نیازمند همکاری خانواده شهدا هستیم تا آثار شهیدان را در اختیار ما قرار دهند. این آثار پس از ثبت، به خانواده شهدا برگردانده میشوند.
وی در پایان سخنانش از انتشار آثار شهدای هنرمند در آینده خبر داد و گفت: میخواهیم فقط یک پیام را به نسل فعلی و آینده منتقل کنیم. هنرمندان بر اساس فرضیههای غربی، تنها پاسخگوی خود نیستند بلکه هر جا که لازم باشد، نسبت به وقایع پیرامون خود به صورت متعهدانه، عکسالعمل نشان خواهند داد.
سپس حمید شاهآبادی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تبیین و تشریح نقش هنر و هنرمند حقیقی پرداخت و افزود: هنرمند حقیقی، خود را با ایمان و عقل مسلح کرده است؛ یعنی در بخش احساسی هنر باقی نمیماند و عقل، بصیرت و تفکر، آن را سامان داده و از آن پشتیبانی میکند.
وی افزود: هنرمند حقیقی، پا را فراتر از واقعیت گذاشته تا جامعه آرمانی را بازشناسی کند و برای رسیدن به نقطه مطلوب قدم بردارد. هنرمندان حقیقی باید شناسایی شوند. امامخمینی (ره) فرمودند که شهادت، هنر مردان خداست. این هنر باید شناخته شود. هنرمند واقعی با تلفیق ایمان، تعقل، عشق، علاقه، شور و احساس اثر خود را ماندگار میکند.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شهادت حقیقیترین هنرها و شهید، زندهترین هنرمند حقیقی است. پیش از برگزاری نشست هماهنگی نکوداشت هنرمندان شهید، چندین جلسه تخصصی برپا شد تا حرکتی دایمی و ماندگار درباره شهدای هنرمند داشته باشیم.
شاهآبادی یادآور شد: فراخوان این یادواره را برای گردآوری آثار هنری شهدا تمدید خواهیم کرد تا نخستین یادواره جلوه جمال در روز سوم خرداد سال 1391 با محتوای غنی و ظرفیت جامع برگزار شود.
سپس کاظم چلیپا هنرمند نقاش با اشاره به شاخصههای هنرمندان شهید بر لزوم گردآوری آثار آنان تاکید کرد و گفت: باید خاطرات، دستنوشتهها و آثار شهدای هنرمند را گردآوری کنیم تا ارتباط آنان با شهادت را دریابیم.
در ادامه نخستین نشست هماهنگی نکوداشت هنرمندان شهید، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از دستاندرکاران این مراسم اظهار کرد: امیدوارم که یادواره جلوه جمال آغازی برای معرفی این الگوها به نسل جوان باشد و یادواره با همراهی و همفکری و به شکل شکوهمندی برگزار شود.
وی بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر ارزش زنده نگهداشتن یاد شهدا را نقل و تاکید کرد: یکی از افتخارات ملت ایران این است که از روستاهای مرزی تا تهران و از اقشار مختلف در انقلاب اسلامی و دفاعمقدس حضور داشتهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، هنرمند را خالق زیباییها خواند و افزود: اندیشه، انسان را متعالی میکند و روح را پرواز میدهد و هنرمندان چنین نقشی دارند.
حسینی در پایان سخنانش شهدا را مظهر عزت توصیف کرد و گفت: روحیه و فرهنگ شهادت باید در جامعه زنده باشد. هنرمندان شهید از تمام داشتههای خود گذشتند و برای حفظ ایران و اسلام جان خود را فدا کردند.
در پایان نخستین نشست هماهنگی نکوداشت هنرمندان شهید در یادواره شاهدان عرصه هنر، کتاب «جلوه جمال» شامل زندگینامه و آثار جمعی از هنرمندان شهید و سایت یادواره شاهدان عرصه هنر به نشانی http://www.jelve-jamal.com رونمایی شدند.
نظر شما