یکشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۸
القای مفهوم دفاع مقدس به کودکان کار دشواری است

بهناز ضرابی‌زاده، نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان، این‌روزها کتابی با موضوع دفاع مقدس برای کودکان در دست چاپ دارد. او با تاکید بر لزوم نوشتن از ایثار و همدلی دوران دفاع مقدس، القای مفهوم دفاع مقدس و ويژگي‌هاي آن به کودکان را کاري دشوار عنوان کرد.-

ضرابی‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره آثار در دست چاپ خود گفت: کتابی با نام «اسم عروسکی» را با موضوع دفاع مقدس برای کودکان نوشته‌ام. این کتاب را انتشارات پالیزان منتشر می‌کند و اکنون در مرحله تصویرگری است.

نویسنده کتاب «آدم برفی» درباره ویژگی‌های داستان دفاع مقدس برای مخاطبان کودک گفت: موضوع دفاع مقدس شاید برای کودکان گزنده و تلخ باشد اما من با این امید که بتوانم هدف و پیام مورد نظرم را به این گروه سنی منتقل کنم این موضوع را برای داستانم برگزیدم.

وی افزود: شخصیت انسان، فلسفه و نگرش او به هستی در سنین کودکی شکل می‌گیرد به همین دلیل باید در این سنین آن‌ها را با اندیشه‌های بزرگی آشنا کرد و اگر بچه‌ها به این ایده‌ها دست یابند در آینده انسان‌های موفقی خواهند بود.

ضرابی‌زاده درباره ویژگی‌های مثبت شخصیتی که می‌توان به کودک آموزش داد، اظهار کرد: کودک باید یاد بگیرد که می‌تواند شخصیت تاثیرگذار و شادی‌بخشی داشته باشد و خوب زندگی کند. من تلاش می‌کنم در آثارم به این موارد توجه داشته باشم.

نویسنده «سیب آرزو» با تاکید بر تلخی‌های جنگ، در این‌باره گفت: من جنگ را منفورترین پدیده زندگی بشر می‌دانم؛ اما جنگ ما با دیگر جنگ‌ها تفاوت داشت. جنگ ما، دفاعی مقدس بود. دورانی که در تاریخ کشور ما طی شد و لازم است کودکان‌مان را با آن آشنا کنیم. البته القای مفهوم دفاع مقدس و اختصاصات آن به کودکان کار دشواری است و حتی بسیاری از نویسندگانی که سال‌ها پیش در این عرصه فعالیت کرده‌اند، این‌روزها درباره چگونگی طرح موضوع جنگ برای کودکان تردیدهایی دارند.

وی ادامه داد: من تلاش کرده‌ام در داستان‌هایم خوبی‌های جنگ را بیان کنم. در طول جنگ همکاری، ایثار و محبت میان مردم زیاد شد. من آن دوران را درک کردم و با مقایسه آن‌روزها با اکنون می‌توانم خوبی‌هایی از این دست را مشاهده کنم.

این نویسنده کودک و نوجوان اظهار امیدواری کرد مخاطبان آثارش با این ویژگی‌ها آشنا شوند. وی در این‌باره گفت: در زمان جنگ مردم با کمبود مایحتاج اولیه زندگی مانند خوراک، پوشاک و سوخت روبه‌رو بودند اما برای تامین این نیازها همسایه خود را مقدم می‌دانستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها